Zari
ohodnotit

Moebius

Žánr:
Země:
Rok:
1996
Délka:
87 minut
„I z tunelu podzemní dráhy můžete vstoupit do věčnosti.“
Popis / Obsah / Info k filmu Moebius
POZOR SPOILER

Bolívar sedí ve velíně metra a zrovna volá do garáží, aby vyslali další soupravu. Jenže dělník mu tvrdí, že již žádní není. To se Bolívarovi nezdá.

V témže metru, ale jinde, přijíždějí dva muži tunelem na místo, kde se tento rozdvojuje. Ani jeden z nich neví, kudy se dát A tak jeden z nich volá ředitele Blaziho.

Někde úplně jinde je muž jménem Daniel Pratt. Ten je požádán, aby se zajel na metro podívat. On je totiž Dan geniální matematik. Blazi zrovna řeší problém řidiče, který v podzemí odmítá uposlechnout jeho příkazu, protože by tím porušil předpisy společnosti. Blazi také vysvětlí Danovi, co se děje. Senzory totiž detekují vlaky, které tam nejsou. Dráhy vlaků se mění, i když oni žádné změny nedělají. Jeden vlak zmizel dočista. A chce, aby Dan našel všechny plány, protože má přijít něco jako komise a on jim nemá co sdělit. V archivech však nic není a archivář tvrdí, že je odnesl nějaký Hugo Mistein. Dan ví, kdo to je. Zajde za ním do školy, kde kdysi promoval, ale od profesorky se dozví, že Mistein již univerzitu opustil. Prý se úplně změnil, byl roztržitý a nechtěl s nikým mluvit. Dan získá alespoň telefonní číslo. Jenže v telefonu uslyší dívčí hlas, po zmínce o metru dívka zavěsí. Dan se tedy vydává na osobní návštěvu a to, jak jinak, podzemní dráhou. Zrovna když jede, objeví se opět poruchy. Na místě se s profesorem se nesetká, zato je zde dívka April, která jej pustí do jeho bytu. Zde Dan najde spousty záhadných výpočtů a map. Na jedné z nich je místo označené jako Moebius. Do bytu se začne dobývat matka April, a proto oba utíkají oknem. Dan se setkává přímo v metru s ředitelem a muži, kteří tvoří komisi. Ti slyší vlak projet, ale o úroveň níž, a ti co jsou dole, jej zase slyšeli výš. Ani jedna skupina jej však neviděla. A tu jim Dan sděluje, že se metro chová jako Moebiova páska. Ale jak dostat vlak „z pásky“ zpět, to neví. Ale když vidí jezdit April na horské dráze, dostane nápad. Sedí pak na lavičce v metru a zabývá se zuřivými výpočty. V jednom z tunelů musí prchat před vlakem. Pak nasedne, a ejhle, zrovna do zmizelé soupravy. A vpředu sedí doktor Mistein...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Moebius
V podzemí buenosaireského metra dojde jedné noci k nevysvětlitelné události - jedna ze souprav beze stopy zmizí. Nikdo ze zaměstnanců ani z vedoucích provozu si to nedovede vysvětlit. Nějaké vysvětlení ale přece existovat musí - jeho vypátráním je pověřen mladý nadaný matematik Daniel, který brzy skutečně přijde s objevem, který se zdá být naprosto šílený. Přesto stále více indicií naznačuje, že by mohl být reálný.

Sci-fi drama, prosycené tajuplnou atmosférou a mystériem, skrytým v labyrintu podzemních chodeb a tunelů je studentským filmem. O to víc překvapuje profesionalitou, s jakou se jeho tvůrcům podařilo uchopit žánr, který je pokládán za jeden z realizačně nejnáročnějších. Na festivalech fantasy a sci-fi filmů získal řadu ocenění.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

33 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

ČT2 - Yellowstonský park - tikající ...

12:40 - 13:30

23 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:35

38 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:30 - 13:30

33 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Reklama