Jeden svět
ohodnotit

Mladý papež [TV minisérie]

The Young Pope

Žánr:
Rok:
2016
Délka:
50 minut, 10 dílů
„Jeho víra je revolucí.“

Obsah filmu Mladý papež

 
Nový seriál vypráví o začátku pontifikátu hlavy katolické církve Pia XIII. Jude Law hraje hlavní roli komplikovaného Pia, prvního papeže Spojených států. Diane Keatonová se představí jako sestra Mary, americká jeptiška žijící ve Vatikánu.

Nový seriál od režiséra oscarového snímku Velká nádhera vypráví kontroverzní příběh o začátku pontifikátu hlavy katolické církve Pia XIII., vlastním jménem Lenny Belardo. První americký papež je složitá a rozporuplná postava, která je ve svém počínání tak konzervativní, že to hraničí až s obskurností. Přesto má ale hluboký soucit s chudými a potřebnými. Je to velice vlivný muž, který si zatvrzele drží...
 
Související odkaz
 
(ne)Mocný muž

Náboženství poskytuje skvělý základ pro thrillery s až hororovým nádechem. Vždyť v takových příbězích se neustále objevují záhady a hlavní slovo mívají smrt, duše a zlo.
číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Jaruna.cimrman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2018
Obsazení hereckých rolí výborné, děj   záživný, scenérie úchvatné. Někteří lidé   mohou být sebemocnější a mít obrovský vliv   na společnost, a stejně se jim nemusí splnit   jejich niterná přání a touhy. Mocní jsou   většinou ty nejopuštěnější osoby,   přestože jsou obklopeni davy. Stejně jako tento   papež, který se opájí svým velikášstvím a   přitom by byl rád tím nejobyčejnějším, jen   kdyby měl na blízku svou matku. Svou pozemskou   matku.
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2018
Naprosto skvělá série. Chápu, že ateistický   nárok nemá filmy s podobnou tématikou v   oblibě, ale tohle je typický Sorrentino.   Nečekejte agitku na církev, spíš polidštění   pro katolíky tak nedotknutelné organizace. Jude   Law v hlavní roli je výborný. Není to dlouhý   seriál a to je obvykle dobře, jen mi ten počet   epizod tentokrát přišel malý.
Kdo chce   jednoduchou zábavu bez přemýšlení, tak má   smůlu, ale kdo zapojí víc než jen oči a uši   bude jistě spokojen.
heinrich.rosenauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.11.2016
V podstatě se u tohohle dílka docela bavím. Co   musím ocenit, je krásně rozporuplná postava   papeže Pia XIII., který na jednu stranu se   může zdát člověku v mnoha aspektech   sympatický, přesto jedná často v rozporu se   zažitými normami. A vůbec, proč v tomhle   seriálu všichni kouří, jak kdyby byl hlavním   sponzorem Phillip Morris??


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10