Jeden svět
ohodnotit

Mimo zákon

Edison

Další název:
Edison Force
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
97 minut
„Jen policisté jsou v tomto městě mimo zákon.“

Obsah filmu Mimo zákon

 
Edison je metropolí, v níž bují korupce a boduje organizovaný zločin. Policisté umírají i naivně bojují za svoje vlastní čisté svědomí. Spletité vztahy korupce a neetického chování sahají od politiky, přes soudy až po média. Jedinou možností jak kriminalitu potlačit se zdá být speciální organizovaná policejní složka. Navenek vypadá vše v pořádku, ale když mladý novinář (Justin Timberlake) nahlédne blíže, odhalí zkorumpovaný systém. V hlavních rolích hrají Morgan Freeman, Kevin Spacey.
Zajímavost: Ve vedlejší roli uvidíte Caryho Elwese, který zazářil jako lékař, co si uřízl vlastní nohu ve filmu Saw: Hra o přežití.

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
David J. BurkeDavid J. Burke  
hraje:
Morgan FreemanMorgan Freeman.....Moses Ashford [67]   
Kevin SpaceyKevin Spacey.....Levon Wallace [45]   
Justin TimberlakeJustin Timberlake.....Josh Pollack [24]   
 LL Cool J LL Cool J.....důstojník Rafe Deed [37]   
Dylan McDermottDylan McDermott.....seržant Frances Lazerov [43]   
John HeardJohn Heard.....kapitán Brian Tilman [60]   
Cary ElwesCary Elwes.....obhájce Jack Reigert [42]   
Roselyn SanchezRoselyn Sanchez.....Maria [31]   
Damien Dante WayansDamien Dante Wayans.....Isaiah Charles [24]   
Garfield WilsonGarfield Wilson.....Rook [35]   
Marco SanchezMarco Sanchez.....Reyes [35]   
Andrew JacksonAndrew Jackson.....Ives [41]   
Piper PeraboPiper Perabo.....Summerfield [28]   
Rachel SpecterRachel Specter.....průvodkyně [24]   
Rekha SharmaRekha Sharma  
Timothy Paul PerezTimothy Paul Perez.....Butler   
scénář:
David J. BurkeDavid J. Burke  
hudba:
Tobias EnhusTobias Enhus  
 Machine Head Machine Head  
H. Scott SalinasH. Scott Salinas  
Adam SchiffAdam Schiff.....song "If You Wouldn't Be Mine" and "Never Again"   
kamera:
Francis KennyFrancis Kenny  
střih:
Tirsa HackshawTirsa Hackshaw  
Casey O. RohrsCasey O. Rohrs  
dvd obal  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Mimo zákon >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

jarda53
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.10.2018
Nemám rád, když film je o ničem, přesto   kriminálky mám rád, do Edison nemám   namířeno, kde policisté kradou, střílí do   hlavy a umí si získat svědka za další svůj   život. K tomu je na můj vkus mnoho tmavšího   obyvatelstva, tento film jsem nedokoukal, ani   Freeman, Spacey nebo Timberlake to   nezachránili...
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.9.2013
edison.
Zacnem hodnotit zanre a potom nieco poviem k   filmu.akcny 50/100. Krimi 65/100. Triler 55/100.   Nebol to film vyslovene zly ale ma par zasadnych   chyb a to ze je v tomot filme mal akcie a niekedy   dokonca zaspavate nudou.keby nebolo poslednej   prestrelky,par mensich akcii pred tym a zaujmavej   zapletky film by nebol ani na tych 6.
Phreaker
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.9.2011
V podstatě se celkem ztotožňuji s komentářem   "mildaaxe". U filmu s tímto námětem a   žánrem je opravdu potřeba, aby události,   které se tam dějí, měli alespoň trochu   reálný základ a nebyla to šílená kovbojka.   "Mimo zákon" se dlouho dobu pohybuje na   hranici průměru, ale konec už je jen jasný   sešup do podprůměru. Rambo styl a hlavně   plamenomet v závěrečných scénách je opravdu   snad pokus o parodii, protože jinak si to   nedovedu vysvětlit.
mildaaxe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.3.2011
Snímky o korupci v řadách policie se objevují   relativně často. Tenhle „noname“ projekt se   může opřít alespoň o solidní herecké   obsazení, vzhledem k tomu, že se zde objevují   jména Morgana Freemana a Kevina Spaceyho. I   Roselyn Sanchez nebo třeba LL Cool J mají už   něco za sebou. Film se docela slušně   rozjíždí a pojetím zkorumpovaných poldů mi   připomněl Training Day. Pak je tu ještě jeden   kratší úsek kdy jsem si vybavil to obrovské   spiknutí v Prison Breaku. I když v tomto   případě už to na mě působilo mírně   parodizujícím dojmem (možná kvůli   přítomnosti „guvernéra“ Johna Hearda?). a   to nebylo rozhodně vše – scénář je totiž z   komplexního hlediska natolik blbbý, stejně jako   některé dialogy, že jsem měl téměř celou   dobu úsměv na tváři. Po incidentu v sídle   F.r.a.t.u jsem se pochechtával až do   závěrečných titulků (tedy až na občasné   záchvaty nefalšovaného veselí – viz. dále)   Režisér (a scénáristi) mají zřejmě talent   na úplně jiný žánr – udělat takovou   policejní parodii by v jejich podání nemuselo   dopadnout vůbec špatně…Na to bych snad i   vyrazil do kina. Nejvtipnější na tom ale je,   že nikde se nepíše že by tohle mělo mít   něco společnýho s komedií. Já jsem to ale od   nějaké 15 – 20 minuty přestal brát vážně   a docela dobře jsem se pobavil. Jinak bych asi   musel být akorát tak krajně naštvaný. V   tomhle typu filmů je totiž mým základním   požadavkem, aby se tomu dalo (alespoň s   přimhouřenýma očima) věřit. A to je tady   absolutně nemožné – téměř všechny situace   zde se objevivší jsou vyhnané do extrému (a   natočené na efekt) a potom to působí   jaksi…směšně (viz. např. incident v   kancelářích F.r.a.t.u) –konrétněji se   stačí zaměřit třeba na tu „akci“   F.r.a.t.u. okolo 30 minuty. Nehledě k tomu, že   se zdejším děním nemá žádnou souvislost je   notně nepřehledná a celá ta zvláštní   jednotka působí jako partička amatérských   gangsterů kteří si přišli vyřizovat účty.   Onen Tillmanův „nejlepší člověk“ je   natolik velký profík, že zvládá brokovnici v   jedné ruce a pistoli v druhé. Pochopil bych to u   Ramba, ale ne u agenta se speciálním výcvikem.   Jen tak mimochodem, i z jeho parťáka –   klaďase se později stane v jakémsi skladišti   Rambo (s plamenometem!). A tak mě napadá,   vlastě i novinář Pollack je nakonec docela   schopnej střelec, takovej malej Rambíček   Junior. Za poslechnutí (i opětovné,   odzkoušeno) stojí i Tillmanův proslov při   „vrcholné“ scéně. Tolik zábavných   hlášek bych v kriminálce/thrilleru opravdu   nečekal. Jediný výraznější zápor je tedy   skutečnost, že to tvůrci asi opravdu mínili   jako vážný příběh. Ha, ha, byla to docela   prdel:-)
Charlie35
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.1.2011
Nebýt zbytečně rychlých klipových kamerových   střihů (působí spíš rušivě) a přehnaného   závěru v podobě hekticky nerealistické   přestřelky a smažení padouchů plamenometem,   mohl to být skvělý krimithriller. takhle z toho   vyšel zase jen lehký nadprůměr.
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2010
No, tak tento příběh byl přesně o tom, když   se novináři či normální lidi začnou   "šťourat" v něčem, co může   znamenat pošpinění několika jmen politiků a   vůbec celého systému. No prostě mu dají   nakládačku, aby věděl, kdo je tu pánem.
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Edison
Korupce se objevuje snad v každém druhém   thrilleru z policejního prostředí, takže opět   se ani v tomto případě nekoná žádná novinka   co se děje týče, ale budiž to by se dalo   pochopit, vždyť se pořád najde pěkná řádka   kvalitních thrillerů ze stejného prostředí,   tak proč by to nemohl být právě tento kousek?   Nemohl, protože má několik zásadních   překážek, které tak docela nekorespondují s   označením výborného thrilleru.
Začátek   vypadá dobře, rozjíždí se to poměrně   rychle, střílí se tam jedna báseň, jenže ten   film nejde brát moc vážně i když se o to   snaží, údajné dramatické které doplňuje   dramatická hudba, to mi přišlo docela přes   čáru, protože se to tam absolutně nehodí,   protože se tvůrci moc snaží právě o to   drama. To, že je příběh slaboučký poznáte   po pár minutách i když je pravdou, že ty   herecké hvězdy, které ve filmu hrají ten film   dělají daleko snesitelnější. Co se týče   postav, tak tam mám asi největší problém s   mladým novinářem, protože ta jeho role mi   přijde naprosto nerealistická, obzvláště   když vezmete v potaz, že je to začínající   novinář, který vypadá hodně nevinně a jak   ucítí sólokapra stává se z něj drsňák,   který ovládá i umění střelby. Možná se v   tom moc patlám, možná to chce brát hodně s   nadhledem.
Přesto, že se na scéně objevují   herci jako Morgan Freeman, Kevin Spacey, nejvíce   tam vyčnívá Timerlake ze kterého se stal   příležitostný herec a docela mu to jde, pak tu   máme klaďase LL Cool a největší spokojenost   mi přinesl solidní záporák Dylan McDermott   (já toho chlapa můžu). Sečteno a podtrženo,   Mimo zákon nebo chcete-li Edison nepatří sice   mezi krimi špičku, přesto má své světlé   chvilky a samozřejmě i ty stinné, kterých je   bohužel víc.
vampyer
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.7.2008
Toto bol thriler? :D Pomala uspavanka. Ani   hviezdne obsadenie nezachranilo tento film. Oproti   S.W.A.T., Edison Force nemalo ziadnu akciu, nic na   co by sa dalo pozerat, pricom by si dalo uzivat   film. Jedna nahanacka spolu s prestrelkou 10 min   pred koncom a druha prestrelka hned na zaciatku,   slaby odvar. Davam 4/10, 35%
Spasmen
Hodnocení:
Přidáno: 16.1.2008
zdravím není to pokračování filmu swat???   protože ty herci jsou dost podobní a jestli ne   nevíte o pokračování k filmu swat??? mělo se   natáčet ale nikde sem se nic nedočet dík moc   za odpovědi těm kteří tento fil viděli atd.
Utah79
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.12.2007
M.Z.
dobrej film, který se mi líbil, docela dobré   hvězdné obsazení dobrej příběh, ale na konci   filmu ta v přestřelce se mi moc nelíbil ten   plamenomet(přehnané), jinak davám uspokojivých   95 procent
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih23765minih23765Zelňačka (1981) 
La soupe aux choux n
minih7881minih7881Obr (1956) 
Giant n
minih119561minih119561Ouija (2014) 
Ouija n
minih68184minih68184Příliš pozdě na loučení (2009) [TV film] 
Too Late to Say Goodbye n
minih52516minih52516Ukradená nevinnost (2007) [TV film] 
My Baby Is Missing n
minih66029minih66029Povolení zabíjet (1984) [TV film] 
License to Kill n
minih42944minih42944Temnota dětské duše (2006) 
In a Dark Place n
minih39170minih39170Redakce (2004) [TV seriál] 
Redakce n
minih14572minih14572O medvědu Ondřejovi (1959) 
O medvědu Ondřejovi n
minih45969minih45969Pistolník (1950) 
The Gunfighter n


Hodnocení:n12345678910
Mimo zákon (2005)Mimo zákon (2005)Mimo zákon (2005)Mimo zákon (2005)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10