Zari
ohodnotit

#martyisdead [TV minisérie]

Žánr:
Rok:
2019
Délka:
15 minut, 8 dílů

Komentáře k filmu #martyisdead

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
m6k
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2021
#
Jde o díly nepřesahující   svou délkou, (s vyjímkou   posledního), čtvrthodinu,   takže všech osm dílů má   délku přibližně běžného   celovečerního filmu. Mé   dojmy z tohoto   „filmu“/seriálu jsou   poněkud rozporuplné.   Zajímavý námět   „kyberšikany“ je slušně   řemeslně natočen. Včetně   zvládnutí takových těch   „thrillerových“   kamerových fíglů   zvyšujících napětí i u   scén jinak nenapínavých.   Některé herecké výkony   jsou opravdu výborné,   (zejména Mártyho rodiče,   pro mě neokoukaní Jan   Grundman a Petra Bučková,   výborný je taky v úvodu Jan   Zdražil v roli řidiče,   který Mártyho srazí a   zabije). Problematický je ale   scénář, sice dokáže   místy vytvořit napětí, ale   příliš z něj trčí   „didaktičnost“, (bylo   snad zadání aby fungoval   jako „školní   pomůcka“?). V tom   případě je ovšem dost   „boomerský“, asi spíš   jako pomůcka pro rodiče,   než žáky, /ti asi budou v   tomto tématu dost napřed/.   Jde o to, že fejkový profil   vnadné dívenky Elišky z   Martyho vyláká   kompromitující masturbační   video a pak ho vydírá. Na   jedné straně jsou ve   scénáři místa, která   dokáží vytvořit   (detektivní) napětí a   „našponovat“ diváka, ale   na druhé straně jsou v něm   strašné „díry“ a   kostrbatosti, které děj   velmi znevěrohodňují.   Například postava učitele   – jinak postava klasického   „falešného   podezřelého“, je silně   nezvládnutá a nevěrohodná.   I jednání dalších postav.   Například scéna, kdy   Eliškou zaúkolovaný Márty   přijde vylákat "fotku   její kundy", ze své   přítelkyně je velmi   nevěrohodná. Mě tedy navíc   vadila i „muzika“   použitá v tomto „filmu“.   Za co ale tvůrcům připisuji   bod je to, že mi ta   „fejková dívenka“, (tedy   její facebookový profil),   přišla nějaká povědomá a   nakonec jsem zjistil, že jí   mám na Facebooku v   přátelích! No toto!?! To je   dobrej PR tah!
Škoda,   kdyby byl scénář trochu   víc propracovanější, tak   to mohla být naprostá pecka.   I tak ale rozhodně   „miniseriál/film“ stojí   za vidění. Nakonec i tak to   stačilo na to aby dostal   ceny, takže…

.
TenSob_
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.12.2019
GG
Za mě nejenže velmi   zdařilý krimi seriál ale   zároveň i   nejsmysluplnější tuzemská   kyberbezpečnostní kampaň,   kterou snad může trumfnout   jen V Sítit Víta Klusáka a   Barbory Chalupové, které   jsem zatím neviděl, takže   nemůžu posoudit.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

01:45 - 02:15

1 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Peru - „tržiště“ civilizací

01:45 - 02:00

1 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

01:40 - 02:55

6 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

1 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Reklama