Jeden svět
ohodnotit

Marťan

The Martian

Další název:
Der Marsianer - Rettet Mark Watney
Rok:
2015
Délka:
134 minut
Premiéra v ČR:
1.10.2015
„Pomoc je jen 225 000 000 kilometrů daleko“

Obsah filmu Marťan

 
Před šesti dny se astronaut Mark Watney (Matt Damon) jako jeden z prvních lidí prošel po Marsu. Teď bude ale nejspíš taky prvním člověkem, který tam zemře… sám a bez spojení se Zemí. Marka a jeho kolegy totiž během mise na Mars zaskočila prašná bouře a on v ní málem zahynul. Zbytek jeho týmu planetu narychlo opustil v domnění, že je mrtvý. Ale on přežil a ocitá se tak sám na nehostinné planetě. Má k dispozici jen omezené zásoby, a tak musí využít veškerý důvtip, invenci a technické znalosti, aby nejen přežil, ale také nalezl způsob, jak vyslat signál na Zemi, že je naživu. V okamžiku, kdy se mu to podaří, začne miliony kilometrů daleko od...
 
Související odkazy
 
Speciál: Bonusová sekce filmu Marťan

Aneb co všechno uvidíte, když si koupíte Blu-ray disk s tímto výborným počinem, který byl za minulý... číst dál

 
 
RECENZE: Marťan zabírá, protože domů to má stamiliony kilometrů

Slogan sci-fi Marťan, která jde dnes do našich kin, to spočítal: „Pomoc je 225 milionů kilometrů daleko.“ Už jen samo číslo zrychlí tep, hraje se modelový příběh o přežití. číst dál

Hodnocení: 70 %

 
 
Sám na Marsu

Jeho posádka ho nedopatřením zanechala na Marsu a jemu zbývají zásoby vzduch jen na několik dní. Jenže Mark Watney je botanik s technickými znalostmi a důvtipem, jaký jste ještě neviděli. A tento houževnatý vědec to rozhodně nehodlá vzdát. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Ridley ScottRidley Scott  
hraje:
Matt DamonMatt Damon.....Mark Watney [44]   
Jessica ChastainJessica Chastain.....Melissa Lewisová [37]   
Kate MaraKate Mara.....Beth Johanssenová [32]   
Kristen WiigKristen Wiig.....Annie Montroseová [41]   
Sebastian StanSebastian Stan.....Chris Beck [31]   
Sean BeanSean Bean.....Mitch Henderson [55]   
Michael PeñaMichael Peña.....Rick Martinez [39]   
Mackenzie DavisMackenzie Davis.....Mindy Parková [27]   
Donald GloverDonald Glover.....Rich Purnell [31]   
Jeff DanielsJeff Daniels.....Teddy Sanders [60]   
Chiwetel EjioforChiwetel Ejiofor.....Venkat Kapoor [40]   
Aksel HennieAksel Hennie.....Alex Vogel [39]   
Naomi ScottNaomi Scott.....Ryoko [21]   
Lili BordánLili Bordán.....Blair [32]   
Gruffudd GlynGruffudd Glyn.....Jack   
Mark O’NealMark O’Neal.....Guidance   
scénář:
Drew GoddardDrew Goddard  
námět:
Andy WeirAndy Weir.....kniha   
kamera:
Dariusz WolskiDariusz Wolski  
trailer
Distributor v ČR:
CinemArt
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Marťan >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

pigal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.4.2021
Špičková sci-fi od geniálneho režiséra...
Matt Damon a jeho boj o prežitie na Červenej   planéte je fantastickým snímkom, ktorý vo mne   zanechal hlboký dojem.Skvelé herecké výkony a   dokonalá réžia, za ktorou stojí "Otec   Votrelca" Sir Ridley Scott v kombinácii s   CGI efektami a pomerne logickým dejom /nebudem sa   v tom príliš vŕtať/ priniesli jeden z vrcholov   roka 2015.Škoda, že móda sci-fi filmov pomaly   končí, pretože toto dielo je jednoducho   skvelé.
Film jednoznačne doporučujem.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.10.2020
Příběh o záchraně astroparťáka z červené   planety hodně daleko od všeho nám blízkého.   Samotný film chvilkami běží rychle ale v   některých pasážích se neuvěřitelně táhne.   Celkový dojem díky šťastnému konci diváka   spíše uspokojí.
Rastaman33
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.9.2020
Film jako takový je dobře zkouknutelný, ale   fakt se nesmí moc přemýšlet. Kde pořád bere   tolik vzduchu? Jak může vydržet tak dlouho bez   umytí (plísně, vyrážky by ho asi rozložily),   bez pořádného spánku. Závěrečný let bez   oken je jen třešnička na dortu. Z Měsíce bez   atmosféry by to šlo, ale Mars atmosféru má, i   když řídkou. Ve filmu jde spíš o   multikulturní spojení všech lidí na planetě.   V posádce je Němec, vedoucí na zemi je   černoch, génius přes počítače opět černoch   (jak jinak), vedoucí přes stavbu sondy je Asiat.   Velitelka na lodi žena, NASA pomůžou Číňani,   občasný záběr na davy v různých městech   odhalí při pozorném sledování další   černochy v davu. Jo, kdysi bylo všechno na svém   místě. Teď nás připravují na kolonizaci   celého světa. Matt Damon si už zabral Mars.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.7.2018
║Rozpočet $108miliónov║Tržby USA   $228,433,663 ║Tržby Celosvetovo $630,161,890▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,415,025║   Tržby za predaj DVD v USA $14,827,585║ Ridley   Scott je majsterko, opäť krásne dokazuje svoju   režisérsku zručnosť, keď hravý príbeh aj   vizuál krásne odzbroja a natočil priamu   konkurenciu Gravitácii ale vo viac pohodovejšej   uvoľnenej rovine, kde je proste všetko čo   treba, kde vypäté situácie striedajú   odľahčené s výborne hrajúcim osadenstvom, kde   má každý svoje miesto, veľkým plusom tu je   Matt Damon ktorý po menej výraznej úlohe v   sci-fi Interstellar tu priamo svojej úlohe   vládne a podáva jeden zo svojich najlepších   výkonov, k tomu tu máme navrch brilantný   vizuál a veľkolepé scény ktoré vyniknú v   efektnom 3D, takže ďalšia pastva pre oči a   ďalšia Scott-ová vesmírna maškrta, ktorá   podprahovo poukazuje že kvôli jednému   ľudskému životu v ďalekom vesmíre sa ide   obetovať toľko vecí, financií, času, či   dokonca iných ľudských životov a popritom to   tu na našej planéte všetko zadŕha v   neustálych medzi ľudských konfliktoch,   nesúdržnosti... /videl v kine: 95%/ __
janveres
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.6.2018
Takže... rozmýšľam, čo mi film ponúkol...   akosi neviem, čo si myslieť. OK, zistil som, že   je možné pestovať zemiaky na Marse. Odhliadnuc   od toho ma celkom dosť vyrušovali logické chyby   vo filme. Nejdem o nich písať, bolo ich celkom   dosť, ale letieť v rakete bez okien a bez   nosu... to si už mohli odpustiť. By ma   zaujímalo, s ktorým umelcom v NASA komunikovali   pri tvorbe filmu. No 7 hviezdičiek bolo asi   grátis.
kirk5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2017
Příběh prvního Marťana
Překvapivě zábavné a hravé a vlastně   báječné. Zjišťuji, ža Matt Damon začíná   být mým oblíbeným hercem. Vlastně je to jeho   film a ještě se člověk něco naučí...tedy   kdybych zůstal na cizí planetě bez pomoci. Film   příjemně ubíhá, nechybí humor, trochu   dramatu a dobře...dobře to skončí, jak jinak.   Tento, celkem rychle natočený, film se prostě   povedl a David Bowie navrch...no není to bezva,   ha ha.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Jak už je u těchhle velkofilmů zvykem, je to   pořád bohužel stejný. Slibnej rozjezd,   sázení vše na jednu kartu má vyvolat napětí   i když nikdo ani na chviličku nepochybuje, že   by to nedopadlo, technické problémy jsou   řešeny ve stylu Mac Gyver a vše se spláchne   kobercovkou. Kdyby ho tam nechali jen s   pověstným nožíkem, tak by dokázal nepochybně   Mars i zalidnit. A to jsou věci, který mi   prostě vadí. Proč když už si s tím dají   takovou práci, nám potom v závěru filmu   naprosto suverénně předkládají jednu kravinu   větší než druhou...
Itsfullofnames
Hodnocení:
Přidáno: 16.1.2017
Matt zase potřebuje zachránit.
Vážně? Proc ho rovnou neprejmenovali na Rayna.   OK film trpí mnoha problémy a to i jistou   nelogičnosti, např.: neověřování informací,   po několika tydnech se kouknou na základnu, 12G   bez kokpitu (totální nesmysl) atd. Dvě hodiny   jsou fakt dlouhá doba koukat se na biologa   který pěstuje brambory na Marsu. Film je spíš   nudný a téměř nic se v něm neděje. Náš   trosečník má totiž prakticky krom jídla   všeho dostatek. Ani se u něj neprojevuje   žádné psychické a sociální strádání. BTW   co se týče NASA kdyby takhle NASA opravdu   fungovala tak by nikdo nikam neletěl. Naprosto   otřesný Sean Fazolka aka Bobromil. A   neskutečně proflaknuty casting dva herci z   Marvelu další dva z Interstellaru tomu vůbec   nepomáhá. A hlavně Riddly Tiddly Scott ma jako   obvykle divokou režii. Obstojně scifko to je ale   jen kvůli tomu že je jich tak málo. doporučuji   spíše Last days on Mars. To má rozhodně víc   voltů.
Didinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.1.2017
Četla jsem knihu, která je velice zábavná a   jsem ráda, že se jí hodně drželi, i když   velké části vynechali. Ovšem kromě toho   konce, kde naopak z naprosto mě nepochopitelných   důvodů nechali Marťana udělat přesně to, co   mu v knize jako totální blbost velitelka   zakázala udělat. To bylo jako proč? Úplně ten   konec pokazili, kniha vyznívá mnohem   pravděpodobněji a byla jsem z ní nadšená,   než film, ten měl nakonec pro mě přínos pouze   ve vizualizaci Marsu.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2017
Marťan
Za mě rozhodně jeden z nejlepších snímků   roku 2015. Ridley Scott mě zatím ještě nikdy   nezklamal, slyšel jsem něco o remaku   "Vetřelce" a "Blade Runnera",   tak jsem dost zvědavý. Jestli tomu dá napětí   jeho minulých filmů a skloubí to chytře s   napětím současných filmů, můžou z toho být   pecky zrovna takové, jako je Marťan.
Další   zárukou kvality je pro mě Matt Damon. Já se   přiznám, že jsem ho dřív moc rád neměl, je   takovej, no, jak to jen říci? Divnej? Ale   postupem doby si na něj zvykám, viděl jsem ho v   tak dobrých rolích, že už ho nakonec mám i   rád. Ale zde mě opět přesvědčil, že to   není jen nějaký hezounek, na kterého se chodí   do kina dívat tak akorát nadržené   patnáctky.
K příběhu. Ať už je něco   takového reálné nebo úplně ve světě   fantazie, to je docela jedno, protože velmi   důležité je, jak to vyzní. A tady vše vypadá   tak uvěřitelně, že by si jeden řekl že se   jedná o dokument. Kosmonautice moc nerozumím,   ale jestli lidstvo vyrazí na Mars a zapomene tam   jednoho ze svých členů, bude to jistě   podobné...
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih152515minih152515Skokan (2017) 
Skokan n
minih58521minih58521Čepel smrti (2009) 
Čepel smrti n
minih43649minih436493 sezóny v pekle (2009) 
3 sezóny v pekle n
minih16120minih16120Pohádka máje (1940) 
Pohádka máje n
minih25952minih25952Očovské pastorále (1973) 
Očovské pastorále n
minih153909minih153909Mulan (2020) 
Mulan n
minih191430minih191430Princezna (2022) 
The Princess n
minih2930minih2930Amerika (1994/1) 
Amerika n
minih14178minih14178Nevěstin otec (1950) 
Father of the Bride n
minih120551minih120551Čertouská poudačka (1966) [TV inscenace] 
Čertouská poudačka n


Hodnocení:n12345678910
Marťan (2015/1)Marťan (2015/1)Marťan (2015/1)Marťan (2015/1)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10