Zari
ohodnotit

Lucerna [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1960
Délka:
109 minut
„Televizní zpracování klasické národní báchorky A. Jiráska.“

Komentáře k filmu Lucerna

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.5.2021
Tady bych se plně ztotožnil   s předchozím komentářem.   Přes ty neduhy v technické   kvalitě dochovaného   materiálu je to pěkná   podívaná plná výborných   hereckých výkonů a je moc   dobře, že se tuhle českou   superklasiku podařilo   zachránit. Ale i když je   paní Kačírková   povedenější kněžna než   Vlasta Fialová verzi z roku   1967 režiséra Františka   Filipa s Janem Pivcem,   Radovanem Lukavským, Josefem   Kemrem a dalšími stavím   přece jen o kousek výš.
topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.5.2021
Lucerna. Klasika Aloise   Jiráska. Obrovská plejáda   hereckých es, z nichž mě   nejvíce zaujala nádherná   Irena Kačírková v roli   kněžny a Zdeněk Štěpánek   jako starý vodník. Ty jeho   proslovy o tom, jak rád   sedává v dešti pod olší a   je sám a nikde nikdo, to je   naprosté herecké   mistrovství. Celkově ta   inscenace, která se   odehrává ve studiových   kulisách působí téměř   jevištním dojmem a musím   říct, že tohle vidět na   divadle v té době, tak bych   se tetelil štěstím. Je   vidět, že kvalita záznamu   je už na horší technické   úrovní, díky ale za její   zachování a ČT3 za její   odvysílání. Přeci jen o   chloupek více mám rád verzi   Františka Filipa z roku 1967.   Každopádně je Lucerna   národní českou divadelní   klasikou.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Lucerna aneb Boj o lípu (1995) [TV divadelní představení]

 Lucerna aneb Boj o lípu (1995) [TV divadelní představení]
Lucerna aneb Boj o lípu n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika
Režie: Jiří Adamec, František Filip

(jiná verze filmu)

Reklama