Duben
ohodnotit

Líbat Jessicu Steinovou

Kissing Jessica Stein

Další název:
Líbat Jessicu; Polibek Jessice Steinové; Seeking Same
Rok:
2001
Délka:
97 minut
„Žena hledá svého ideálního muže. Namísto toho však objeví ideální ženu...“
Popis / Obsah / Info k filmu Líbat Jessicu Steinovou
Jessica Stein je sensitivní neurotická novinářka z New Yorku, jež si začíná zoufat ve své samotě. Její bratr je zasnoubený, její nejlepší kamarádka je těhotná a ona neměla za poslední rok jediné rande a v noci nemůže spát. Po sérii neúspěšných schůzek její oko náhodou padne na zajímavý inzerát… jeho jedinou nevýhodou je, že se nalézá v sekci “ona hledá ji”. V odvážném rozmaru se rozhodne na inzerát odpovědět a brzy se sejde s nekonvenční Helen Cooper. Večer plný zábavy, žertování, žhavé diskuze a intenzivního propojení vyvrcholí polibkem, jež naprosto zmate dokonce i jinak zdráhající se Jessicu.

Tradiční genderové role padnou a dvě ženy se protloukají vážným, ale i veselým obdobím námluv, přičemž pravidla si vytvářejí samy podle situací, jak přicházejí. Tato moderní romantická komedie boří všechny stereotypy a zajetá pravidla, rozšiřuje hranice mezi přátelstvím a romantickou láskou a končí překvapujícím, vtipným a nakonec dojemných spojením obou rovin.

Zdroj: HBO Europe


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Líbat Jessicu Steinovou
Hlavní hrdinkou filmu je Jessica Steinová, která po několika nevydařených vztazích žije sama. Osmadvacetiletá novinářka se ve své rodině stává "černou ovcí" a její matka se stále snaží najít jí nějakého židovského ženicha. Jessica nezatrpkne a snaží se najít vhodného ženicha na inzerát, ovšem je to velice těžké, protože je na výběr mužů je dost náročná. Jednoho dne náhodně odpoví na inzerát ženě - Helen Cooperové, majitelce galérie. Po první schůzce Jessica nabyde dojmu, že Helen nehledá kamarádku, ale ženu pro společný život. Jessica je zklamaná, ale přesto se se sympatickou Helen začne scházet. Čím déle se spolu obě mladé ženy schází, tím více Jessica zjišťuje, že si s přítelkyní dobře rozumí. Jenom rozhovorům a náznakům sexu se vyhýbá. Ale i v tomhle ohledu se začíná Jessica měnit a myslí, že tak do deseti dnů by mohla být na sex s Helen připravená. V jejím zaměstnání spolupracovníci vycítili změnu v její náladě a jsou přesvědčeni, že určitě už má vážnou známost. Nakonec Helen zamluví na desátý den pokoj v hotelu. Naneštěstí právě v ten den slaví Jessičina rodina šábes, na kterém bude i její bratr Dan se svojí nevěstou Rachel. Jessice nezbývá než se zúčastnit a Helen si vezme sebou. Samozřejmě, že na oslavě nechybí další nápadník Jessicy, kterého pozvala její matka. Všechno nakonec dobře dopadne, vypukne velká bouřka, která znemožní hostům šábesu odejet domů. Jessičina matka připraví na noc společný pokoj oběma mladým ženám. Svatá nevědomosti!


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Líbat Jessicu Steinovou
Pripravte se na to, ze se do zabavneho a sveziho pribehu neobvykle lasky, ktera je necekana a okouzlujici, zamilujete.
DVD express


Popis / Obsah / Info k filmu Líbat Jessicu Steinovou
Jessica Steinová je svobodná úspěšná žurnalistka ze staré židovské rodiny žijící v New Yorku. Svůj čas věnuje hlavně práci a svým přátelům. Jednoho dne potká Jessica sympatickou a přitažlivou galeristku Helenu, se kterou naváže pevný přátelský vztah. Časem se z přátelství stává hluboký milostný cit.

Autor/Zdroj: /Febiofest


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:40 - 05:10

149 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Evropa dnes (1999) [TV cyklus]

04:50 - 05:20

19 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:55 - 06:00

14 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:35 - 06:00

34 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10