Zari
ohodnotit

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader

Další název:
The Voyage of the Dawn Treader; Narnia: Dobrodružstvá lode Ranný pútnik; Die Chroniken von Narnia - Die Reise auf der
Rok:
2010
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
9.12.2010
„Kouzelný svět Narnie se vrací!“

Komentáře k filmu Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
urthred
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.1.2011
Mě se celá tato série   celkem líbí, možná právě   proto, že jsem knížky   nečetl.
Film ubíhal   tak příjemně, že jsem   úplně ztratil pojem o čase.   Hudba se mi tam docela hodila,   i když nebyl původní z   minulých dílů. Snad jediné   co mi na celém dílku vadilo,   byl velmi protivný herec,   který hrál Eustáce(nebo to   možná bylo jenom tou   postavou...). Toť vše. A   všem vřele doporučuju   shlídnout ;-)
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.8.2011
LETOPISY NARNIE
PLAVBA   JITŘNÍHO POUTNÍKA

Do třetice všeho   dobrého, zatím poslední   díl (knižní předloha jich   má sedm) se odehrává   převážně na moři.   Starší děti již dospěly a   tak se do Narnie tentokrát   dostal jen Edmund a Lucka a   jejich bratranec Eustace.   Všichni pomáhají princi   Kaspianovi najít meče sedmi   lordů. Tento film se mi   líbil, zase v něm sice   nebyla nouze o bitky a   souboje, ale možná je to i   tím, že je prostě   nejnovější, tak je ještě   „neokoukaný“. Je pravda,   že knižní předloha je   určitě mnohem lepší, než   kterýkoliv z filmů o Narnii,   ale dnešní děti tolik   nečtou, tak jsem ráda i za   ně, že se pomocí filmového   příběhu měly možnost s   tímto dílem seznámit. Tyto   filmy jsou pro starší děti,   jsou tzv. rodinné a tak je   potřeba se na ně dívat.   Patří k tomu lepšímu co   současný trh pro starší   děti nabízí.
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2012
Nejlepší díl filmové   série.
Plavba   Jitřního poutníka je po   Stříbrné židli moje   nejoblíbenější kniha, a   tvůrci se s ní poprali na   výbornou.
Délka je   tentokrát úplně akorát a   jsem rád, že to tvůrci   pochopili.
Triky jsou   skvělé a výprava   ukázková, a to nemluvím o   exteriérech.
Pár   otravných vložek s Petrem a   Zuzanou se dá přetrpět a   celkově nijak neuškodily,   dobrý je Will Poulter jako   Eustace.
Tentokrát   film nikterak nezklamal, ale   přece jen je to místy k   nechpochopení. Může se   rovnat předchozím dílům.   Všechny adaptace jsou sice   takové nemastné neslané,   ale tahle aspoň trochu   převyšuje. Rozhodně se   podívejte, záruka   úspěšné rodinné zábavy a   dobrého fantasy.
80%.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.3.2011
Třetí Narnie se mi také   líbila více než díl   první, celkově kdybych měla   udělat pořadí, tak by to   bylo 2,3,1. Ale přeci jen   jsem nebyla tak spokojená   jako u dvojky. Postrádala   jsem Zuzanu a Petra,   nedokázala to dorovnat   postava nesympatického   bratrance, který na konci   příběhu prohlédne,   nezachránil to ani   Reepicheep, který dostal dost   prostoru a obstarával   veškerý humor.
Celé   to ve mě vytvořilo pokus o   jakousi roadmovie, do které   každý něco přidal, až   toho bylo moc. Především   moc postav, což bylo dost na   škodu.
Také, kdo   neviděl předchozí dva   díly, nemůže pořádně   pochopit, Edmundův boj s   Ledovou královnou, protože v   tomto díle žádné   vysvětlování neexistuje a   samotný konflikt je dost   ošizen.
Celkově si   Narnie drží vysokou   úroveň, ale tvůrci by si   měli uvědomit, že méně je   někdy více.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.7.2013
Z celé série asi nejslabší   díl.
Fanoušci této   série jistě vědí proč,   takže je zbytečné to tady   dál rozebírat.A ten kdo to   ještě neviděl, tak si po   zhlédnutí udělá obrázek   sám.
Ovšem jedna věc   je pořád stejná - ten   soundtrack je nádherný.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.11.2021
Za
mě lepší než dvojka.   Nebylo tam tolik násilí a   mrtvých a přitom to bylo   napínavé a dobře   natočené...
Georgie2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.11.2010
OK, takže to prostě udělám   jako u předcházejících   dvou filmů, knížce se vyhnu   a půjdu na pohádku a snad   budu opět více méně   spokojená...Je fakt, že jsem   dvojku (předlohu) měla v   ruce a po nějakém   romantickém jiskření tam   nebyla ani stopa - jenže   udělejte dneska film bez   toho, že jo...

...docela to šlo. Hodně   mě pobavily Eustácovy   deníkové výlevy. Jinak film   ani nezklamal, ani nepředčil   má očekávání: příjemné   chvíle strávené v kině a   žádná potřeba pořídit si   film ještě domů.
Honey0105
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.12.2010
Jsem stále poměrně na   rozpacích z toho, jak film   ohodnotit.
Za prvé   musím říci, že se tento   snímek velice liší od   přechozích dílů. Ty byli   trochu jednotvárné. Byl   příběh a konečná bitva,   pak oslava vítězství.   Kdežto tento díl to takhle   neměl.
Půjdu   postupně. Začnu tedy i   srovnáním s knihou, kterou   jsem přečetla pár měsíců   před filmem. Vlastně mě   celá kolekce knih Narnie   zrovna moc nenadchla. Nápad   dobrý, ale jak jsou příbhy   sepsané to tedy nic moc.   Tenhle díl se mi nelíbil ani   trochu a podle ukázek na film   jsem si říkala, že to bude   také nepříjemný kýč.   Film ale byl opravdu o hodně   lepší! Od knihy se lišil   trochu i příběhem. Ve filmu   bylo dost přidaných scén a   bylo to docela příjemné   oživení!
Začátek   byl velice slibný a i film   dále pokračoval poměrně   správným směrem. Pár   nesrovnalostí jsem   zaznamenala a trochu m mrzí,   že tam byla jen krátká   scéna s čarodějem. V jednu   chvilku jsem si tedy říkala,   kdy už to skončí, ale to po   chvilce přešlo. Celkově ale   musím podotknout, že tento   díl už byl spíše pohádkou   pro malé děti (v porovnání   s ostatními díly).
Hezké by byly barvy, ale   je trochu škoda, že v kinech   dávají film jenom ve 3D.   Tato projekce mi nic moc   nedala. Přišla mi docela   zbytečná a filmu to odebralo   právě ty hezké barvy.
Hudbu jsem moc nevnímala,   tak tu hodnotit nemohu. Ale   usoudila jsem, že když jsem   žádnou melodii moc   nezaznamenala, tak se mi film   přeci jen líbil.
Dále herecké výkony.   Docela jsem zde postrádala   Petra a Zuzku, ale jen ze   zvyklosti z předchozích   dílů. Lucinka už nám   roste, ale na rozomilosti   stále neztratila. Ben Barnes   se pochlapil, ale řekla bych,   že nám také poměrně   zhubnul. V minulém díle mu   to slušelo více. Nejvíce mi   k srdci přirostl asi Edmund.   Líbí se mi jeho výkon a   také jeho postava. S tou se   stále něco děje a má   zajímavý charakter. Dále   nová postava Eustáce. Ten se   mi moc líbil jako drak. To se   choval chrabře. A dále jsem   si zamilovala postavu   Ripčípa.
Ještě   musím tedy trochu vytknout   nějakou tu kýčovistost.   Byla jsem na ní připravená,   ale něco mi tam stejně   nesedělo.
Napoprvé   jsem si to ale docela užila i   když doporučuji spíše   mladším kategoriím.
Dávám takových 75%.
lucka5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.5.2011
Tak oproti filmům 1 a 2   hodně zklamal. Možná je to   i jiným režisérem a jiným   skladatelem hudby. Ale   myslím, že se s tím poprali   dobře. Byla jsem zvědavá   jak to zvládnou podle knihy a   docela dobrý. Prý se budou   natáčet i další díly, tak   jsem sama zvědavá jak to   dopadne, ale podle mě měli   skončit u dvojky.
Ale   nknížky jsou prostě   originál :)
Nikotyna
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.8.2012
Letopisy 3, ze začátku filmu   jsem si řikala, že už to   nebude ono, ale tak po 15   minutách filmu mi docela sedl   i ten jejich histerickej   přechytralej bratránek, a   začala jsem se ponořovat do   děje, a na konci filmu, už   jsem to s nima skvěle   prožívala, animace draka   byla prostě skvělá, sice   už dvojka ani trojka se nikdy   nevyrovná prvnímu dílu, ale   určitě je to příjemné   zpestření na deštivé   odpoledne :)
sismik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.12.2010
Tak tohle bylo velké   překvapení! Ani jsem   nečekala, že to bude tak   dobré. Jelikož knížky se   mi docela líbily, šla jsem   na to více méně ze   zvědavosti. Ale hodně mě to   překvapilo. I když bych   řekla, že z knížek je   tento díl asi nejslabší   film se mi líbil víc ne   Princ Kaspian. Taky jde hodně   poznat, že tento díl už je   prácí jiného režiséra.   Což bylo podle mě jen ku   prospěchu věci. Dětští   herci nám rostou a zlepšují   se i jejich výkony. Jen jsem   celkem postrádala krásnou   hudbu, kterou jsem si v 1. a   2. dílu moc oblíbila. Takže   v rámci omezených možností   (knižní předloha) obrovský   úspěch a doufám, že se   dočkáme i dalších dílů.
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.2.2011
Letopisy Narnie: Plavba Jitřního Poutníka
Na úvod dobrovolně bez   mučení přiznávám, že   předešlá dva díly jsem   neviděl ani nečetl, ale byl   jsem natolik zvědavý na ten   humbuk kolem The Chronicels of   Narnia, že jsem se musel   aspoň na jeden z letopisů   podívat. Ne že by to byl   úplně můj šálek kávy,   ale nepřišlo mi to jako   úplně nejhorší. Takový   mix mezi "Pánem   prstenů", "Harrym   Potterem" a   "Nekonečným   příběhem", plavení na   lodi a boj s nestvůry mi zase   připomněl "Piráty z   Karibiku" a   "Oddysea", který se   také plavil od ostrovu k   ostrovu a všude viděl   pozoruhodné věci. Ta   překombinovanost tomu ale   nakonec nejvíce škodí,   tvůrci se snažili do hodiny   a půl vtěsnat co nejvíce a   nakonec je z toho takový   mišmaš. Navíc ani   jednotlivé postavy   nedostávají moc prostoru, a   tak například, když hlavní   hrdinka přichází v   pokušení, odehraje se vše v   jedné krátké scéně - a   já čekal, že se to bude   táhnout minimálně celým   filmem. Na druhou stranu,   dětem se to nejspíš líbí,   aspoň to na ně není moc   složité, takže i já budu   trošičku mírnější a   možná si i předchozí díly   pustím...
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.9.2020
Narnia:Kapitola 3...
Tretí diel Narnia ságy šiel   kvalitou dole.Formát sa   začína opakovať a   nudiť.Namiesto Narnie som mal   pocit,že sledujem príbeh o   Odysseovi a jeho   putovaní.Nová posila Will   Poulter mi nesadol a menší   úspech druhého snímku sa   prejavil na slabších   efektoch.Nudné, dlhé,   nezáživné.
Film s   výhradami doporučujem hlavne   tým, čo videli prvé dva   diely.
ras84
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.6.2013
Narnia: Dobrodružstvá lode Ranný pútnik (2010)
z môjho pohľadu jednoznačne   najslabší diel. pre deckého   diváka ale pravdepodobne   stále pútavý filmový   zážitok.
opäť po   technickej stránke niet   veľmi čo vytknúť, snáď   len subjektívne oproti   predošlým dielom som bol   mierne sklamaný z hudobného   doprovodu. na moje prekvapenie   mi po prvých pár minútach   sadol aj dej. nie úplne, ale   opäť, mne nesadli ani knihy.
T2
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.8.2018
║Rozpočet   $155miliónov║Tržby USA   $104,386,950║Tržby   Celosvetovo $418,186,950▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $10,888,825║ Tržby za   predaj DVD v USA   $36,099,501║ Neskutočná   otravnosť, pri ktorej aj   Narnia: Princ Caspian má   nejakú tu úroveň, a po   Potterovi 7.1 ďalší   nepekný kopanec od tvorcov,   kde vizuál kazí konverzia do   3D a to fakt dosť bolestne,   oči dostali nepekne zabrať,   príbeh prvotriedna suchá   výplachovosť, režisérska   neobratnosť Apteda, trikovo   prevažne bezduché tápanie a   niektorý herci fakt zlý   kastingový výber. /videl v   kine 3D verziu: 20%/ __V USA   je tržba $24milionov za   premierový víkend komerčné   fiasko.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.11.2016
Tak nic. První díl mi   přišel jako totální   debilita a třetí díl není   o nic lepší. Navíc ty děti   jsou všechny dost ošklivý.   Asi to budou fakt britové.
geojezek
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.8.2015
OMG
Ja ti nevim. Mluvici zviratka,   vsude sami kouzelnici,   Minotaurus, mece, Sireny,   pulhodinove srdceryvne   louceni...maglajz bez ladu a   skladu. Nebavi to ani   jedenactiletou dceru. Narnie   je chujovina.
maitrea
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.12.2010
Jak můžete dát Letopisům   tak vysoké hodnocení   nepochopim!
Film je   dělaný pro děti a to   naprosto bez nápadu a potom   ta účelovost!Všechno už   tady bylo,draci,mlha a kouzla   alá Harry.Dávám 25 za   to,že kameraman nebyl opilej   a udržel kameru.Chytré a   vnímavé děti,nechodte na   to.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih18791minih18791Schindlerův seznam (1993) 
Schindler's List n
minih8460minih8460Hon na ponorku (1990) 
The Hunt for Red October n
minih39634minih39634Doom (2005) 
Doom n
minih31907minih31907Star Trek II: Khanův hněv (1982) 
Star Trek II: The Wrath of Khan n
minih48532minih48532Proroctví (2009) 
Knowing n
minih19828minih19828Střihoruký Edward (1990) 
Edward Scissorhands n
minih14438minih14438Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu (1989) 
A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child n
minih58605minih58605Šestnáctiletá matka (2005) [TV film] 
Mom at Sixteen n
minih47004minih47004Noci v Rodanthe (2008) 
Nights In Rodanthe n
minih111944minih111944Divergence (2014) [2k digital] 
Divergent n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008)

 Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008)
Letopisy Narnie: Princ Kaspian n
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
Žánr: dobrodružný / fantasy / rodinný
Země: Spojené státy americké / Polsko / Slovinsko / Česká republika
Režie: Andrew Adamson

(pokračování)

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (2005)

 Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (2005)
Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň n
The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch the Wardrobe
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Andrew Adamson

(pokračování)

The Chronicles of Narnia: The Silver Chair (?)

 The Chronicles of Narnia: The Silver Chair (?)
The Chronicles of Narnia: The Silver Chair n
 
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké


(pokračování)

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:30 - 18:00

2 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství Johanky z Arku

16:55 - 17:55

37 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

2 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

52 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ennio Morricone

Morricone Ennio

Dylan Sprouse

Sprouse Dylan

Naposled navštívené:
Ennio Morricone

Morricone Ennio

Dylan Sprouse

Sprouse Dylan