Zari
ohodnotit

Le métamorphose des cloportes

Žánr:
Země:
Rok:
1966
Délka:
102 minut
„Tři malí zloději připravují velkou loupež. Krimikomedie podle románu Alphonse Boudarda“

Obsah filmu Le métamorphose des cloportes

 
Tři drobní pařížští zloději - Edmond, Arthur a Rouquemoute dostanou tip na vyloupení trezoru. K otevření kasy potřebují vybavení, ale jsou zadlužení, kam se podívají. Edmond přesvědčí svého starého přítele Alphonse Maréchala, sběratele obrazů, aby se k nim přidal a finančně vypomohl.

Při loupeži jsou zloději vyrušeni, tři přátelé vezmou nohy na ramena a na místě činu je zadržen policií jediný Maréchal. Je odsouzen na pět let vězení. Celý pobyt za mřížemi se soustředí na jedinou myšlenku, pomstít se. Po návratu chce svůj úmysl uskutečnit, ale z jeho dřívějších kompliců se mezitím stali poctiví občané.

Autor: curil
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.9.2019
Zlatá šedesátá léta francouzského filmu.   Skvělá kriminálka s nádechem humoru a s   výtečným hereckým ansámblem (Ventura,   Aznavour, P. Brasseur, Géret). Také bych vyzvedl   vtipné dialogy Michela Audiarda, slavného   scénáristy a později i režiséra komedií.   Příběh se zaměří na paradoxní změnu,   která se stane za dobu uvěznění Alpohnse.   Zatímco předtím se zloději a lupiči   pohybovali po Paříži s kasařským nářadím   nebo páčidly, noži, boxery; po jeho návratu z   vězení jsou ti samí "poctivými"   občany, kteří v bílých límečcích   podvádějí a kradou, vše napůl legálně, na   daních a falešných projektech.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Le métamorphose des cloportes (1966)Le métamorphose des cloportes (1966)Le métamorphose des cloportes (1966)Le métamorphose des cloportes (1966)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Linn da Quebrada

da Quebrada Linn

Naposled navštívené:
Linn da Quebrada

da Quebrada Linn