Zari
ohodnotit

Kráska a zvíře

La Belle et La Bête

Další název:
Kráska a zviera (SK); Beauty and the Beast; Die Schöne und das Biest; Kráska a zvíře 3D
Rok:
2014
Délka:
112 minut
Premiéra v ČR:
13.3.2014
„Jen čistá a upřímná láska dokáže změnit tu nejsilnější kletbu.“

Komentáře k filmu Kráska a zvíře

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 10
clara.bow
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2014
Po shlédnutí tohoto nového   zpracování, které se mi   sice docela líbilo, jsem si   pustila LaBelle et La Bete s   Jeanem Maraisem, a pak,   protože jsem tak trochu   puntičkář i Herzovu   "Pannu a netvora".   Jednoznačně to však u mě   přes klady druhých filmů   vyhrálo naše zpracování se   Zdenkou Studénkovou jako   Julií a Vlastimilem Harapesem   v roli netvora...MHCB
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.2.2015
Výpravná pohádka, kde se   výtvarníci vytáhli a   stvořili úžasný   fantasktní svět.   Ozvláštnění v linii víl,   i když žalostně   neukončené, proměnění   pejskové roztomilí, krásné   šaty. Pod touto   nakašírovanou fasádou však   příběh drhne a vše je tak   napůl. Jak tajemno, tak vztah   ústřední dvojice, tak   rodina Krásky. Přitom   Vincent Cassel jako Zvíře   slušný a Kráska dost hezká   a rozhodně ne jen   jednoduchoučká ozdoba.   Přesto, žádná chemie,   žádné konverzačky, kde by   jeden druhému otevíral svoje   nitro. Škoda. Asi mrknu znovu   na Harapese se Studenkovou.
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.5.2016
Řekl bych, že občas byla   patrná inspirace Jurajem   Herzem, ale s možností   několikanásobného   rozpočtu. Přes nekonečnou   hromadu digitálních triků a   snahu o co nejlogičtější   odvyprávění celého   příběhu se někam ztratila   přirozená poetičnost   celého příběhu a prostor   pro vlastní fantazii.   Obrazově určeno spíš pro   velké plátno než televizi.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.9.2014
Budú raz svoji?
Krásne. Ok, beriem, že tomu   chýbala romantika (teda skôr   to myslím tak, že asi jej   tam malo byť viac), chýbalo   tomu väčšie prehlbovanie   ich vzťahu a lásky povedzme.   Beriem, že ani dejovo, ani   nejako extra originalitou to   neprekypuje. Ale obrovské   ale. Je to neuveriteľne   prekrásne natočené (cítiť   z toho akúsi francúzsku   poetiku, akú vedia svojsky   natočiť), či tie temnejšie   kulisy, ale aj tie svetlé.   Celá tá výprava, zámok,   budovy, príroda, scenérie,   kostýmy boli prekrásne.   Prekrásne čarovná   amtosféra. Mne dokonca ani   ten lev nevadil. Krásna   hudba, ktorá vynikla hlavne   pri tom tanci. Aj príbeh s   lesnou vílou mal nádych   kúzelnej romantiky. Nakoniec   pekučký koniec, ten   najočakávanejší, ale tak   je to dobre a tak to má byť.   Možno to hodnotenie   preháňam, ale bolo to   nádherné a pridávam ešte   za Leu Seydoux, je to fakt   kráska
Omnibus
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.3.2014
Hmm. A co nějaké city? Ty by nebyly?
Trávou porostlí skalnatí   obři sice ve finále   zkoušeli vydupat ze země   ještě i třetí hvězdu, ale   marně. Protože to hlavní -   láska panny k netvorovi, to   ve filmu prostě nebylo.   Nějaké city jsem té   holčině nevěřil ani   omylem. Taky mi k tomu Kráska   ani ten směšný Simba za   celou dobu nedali jediný   důvod. Za dvě hodiny!   Dlouhých jak lví ocas a   týden před výplatou.

Co je mi platné,   že Léa Seydoux je opravdu   kráska, když maskér filmu   je děsné zvíře! Málo si   naslinil prst a v manuálu   masek místo stránky   „Hnusně zohavené   příšery“ nalistoval   stránku „Retardovaný   směšný lev“. Zlatý Juraj   Herz a jeho Panna a netvor!   Kvalitně zohavený baleťák   Harapes by toho francouzského   Simbu sezobnul (však zobák   na to měl) k snídani, jak   holub okoralý drobeček   croissantu, válící se na   trávě pod Eiffelovkou. Ale   já jsem tušil průser hned v   té knajpě, kde si   náčelník loupežníků   vyskakoval na tatínka-kupce.   Když jsem uviděl ty   zajímavě tvarované jizvy   kolem zlosynových očí,   očividně z práce, od   svářečských brýlí,   málem jsem vyprskl smíchy.   Ovšem později, na zámku,   při tanci netvora s kráskou,   to už jsem fakt nedal.   Netvor, jako správný lev   salónů (sic!), vytáčel   krásku po parketu a při tom   smyslně vlnil ocasem,   čouhajícím mu z kalhot...   Chudinka panna :-) Tvůrci se   měli vykašlat na tu   směšnou masku lva a nechat   Vincenta Cassela tak, jak   vypadá v civilu! Nanejvýš   mu na týden zabavit holicí   strojek a do levé tváře ho   majznout koncem traverzy   (jizva á la Joffrey Peyrac).   A měli by netvora par   excellence! Shrnuto - živý   děj pohádky, který občas   při vyprávění ztuhnul do   kresby v knížce, to nebylo   špatné. Druhou hvězdu   dávám za kostýmy a   výpravu, na krepových   růžích z pouťové   střelnice se fakt   nešetřilo. Ale na té   digitální zlaté lani   bohužel ušetřili dost.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.12.2014
Kráska a Zvíře
Pekný vizuál a temná   atmosféra,romantické   prostredie a celkovo sa to   príjemne pozerá.Ja som sa   zabával a páčilo sa mi toto   nezvyčajné spracovanie tejto   klasickej rozprávky.
alexsgalaxy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.4.2015
Prekvapenie.
Ukážky tejto rozprávky na   mňa pôsobili normálne a   vôbec nie výnimočne. Však   keď som začala pozerať,   úplne som môj predošlý   názor vyvrátila a úplne som   sa zaľúbila do príbehu. Bol   miestami vtipný, krásné   scenérie prírody a k tomu   som cítila vzťah medzi Bell   a zvieraťom už od začiatku   prenikavo. Krásne. Jedným   slovom. Plus skvelí herci.
barbora72
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.4.2016
Tak z této pohádky mám   rozporuplné pocity. Na jednu   stranu krásná pohádka, ale   když skončila, nic jsem si z   ní nepamatovala. A ten konec?   Tedy ten "boj" na   konci, to už bylo podle mě   moc. A princ? No, jako zvíře   se mi docela líbil, ale pro   mě tedy nezkrásněl, já   byla zklamaná. Možná kdyby   aspoň neměl vousy, vypadal   by mladší. Takhle si prince   nepředstavuji, ale to je jen   můj názor. Mě prostě   připadal jako starý chlap a   ne krásný princ. Možná se   ještě někdy na ni   podívám, ale nevím jestli   změním názor.
Mijamoto13
Hodnocení:
Přidáno: 18.12.2018
Souhlas s Clark.bow
film od J. Hertze, to je   prostě mistrovství! na to,   jaké měli možnosti a   rozpočet.........! Ten film   má břink, ta mrazivá hrůza   podkreslena scénou a hudbou,   to chladné zoufalství a   hřejivá moc lásky! Zatím   jsem lepší neviděl, byť   Jana Mareše mám ve filmech   moc rád.
Garber
Hodnocení:
Přidáno: 7.4.2017
2017 ?
A může mi někdo vysvětlit   proč je tady celou dobu   nějaká starší francouzská   verze ,která nemá s novou   Disneyovkou nic společného,   včetně recenzí ?

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih15280minih15280Pahorek (1965) 
The Hill n
minih51726minih51726Saladin (1963) 
Al Nasser Salah Ad-Din n
minih73810minih73810Perfect Days - I ženy mají své dny (2011) 
Perfect Days - I ženy mají své dny n
minih148571minih148571Přání k mání (2017) 
Přání k mání n
minih91963minih91963Zářivá hvězda (1960) 
Flaming Star n
minih69399minih69399Včera v noci (2010) 
Last Night n
minih86256minih86256Thor: Temný svět (2013) 
Thor: The Dark World n
minih8609minih8609Housata (1979) 
Housata n
minih101450minih101450Případ pro rybáře (2012) [TV film] 
Případ pro rybáře n
minih36698minih36698Most osudu (2004) 
The Bridge Of San Luis Rey n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Kráska a zvíře (2017)

 Kráska a zvíře (2017)
Kráska a zvíře n
Beauty and the Beast
Žánr: fantasy / romantický / pohádka / muzikál
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Bill Condon

(jiná verze filmu)

Kráska a zvíře (1946)

 Kráska a zvíře (1946)
Kráska a zvíře n
La Belle et la bète
Země: Francie
Režie: Jean Cocteau

(jiná verze filmu)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Král rybníků

Král rybníků

Naposled navštívené:
Král rybníků

Král rybníků