Cerven
ohodnotit

Konec světa byl a bude ...

Rok:
2012
„I kdyby konec světa nebyl 21. 12. 2012, nemusí být daleko.“

Komentáře k filmu Konec světa byl a bude ...

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 1
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2021
spotřebovat, kácet stromy těžit suroviny
Staří Mayové žili ve   Střední Americe, žili, byla   to veliká civilizace,   zanikla, protože   spotřebovala zdroje -   "moudří" vládci   si stavěli paláce a svatyně   a přitom drancovali okolní   přírodu, káceli lesy,   nechápali že přírodní   zdroje jsou konečné.   Nepřipomíná vám to něco?   Třeba současnost?
Zajímavý dokumentární   film, jen škoda, že tady   nikoho nezajímá, nikdo ho   nehodnotil neviděl a přitom   je to film, který rozhodně   stojí za shlédutí. Na konci   filmu je apel na lidstvo, aby   změnilo své chování   drancování přírody, na   příkladu Velikonočního   ostrova ukazuje, kam to může   lidstvo dotáhnout v honbě za   "blahobytem" a   sloužením svým zaslepeným   vládcům, kteří rozhodně   nejsou moudří, jen opojení   mocí zpitoměli a zbláznili   se a přivedli svůj národ,   lid, ke zkáze.   /nepřipomíná vám to   některé současné   miliardáře, kteří chtějí   létat do vesmíru a tam   zakládat kolonie? Kdyby se   vzpamatovali, pochopili by,   že existuje pojem   gravitační studna, lidstvo   nikdy nemůže opustit planetu   Zemi, protože by při pokusu   opustit ji, zničilo totálně   přírodní zdroje, starty   případných ráket by   zničili zemskou atmosféru   obklopující planetu Zemi,   udržovanou na místě zemskou   gravitací. Atmosféra v   současnosti obsahuje   přibližně 78 % dusíku, 21   % kyslíku a 1 % ostatních   plynů (argon, oxid   uhličitý, vodík, helium,   neon, radon, xenon, ozon a   stopové příměsi dalších   plynů). Jak by to s ní a s   lidstvem dopadlo, kdby se   někteří pokoušeli o   kolonizaci sluneční soustavy   lidstvem? Co by zbylo z   atmosféry? Lidi na zemi by to   nepřežili. Nejde opustit   Zemi, je třeba zachránit   životní prostředí na Zemi   a přestat Zemi přelidňovat,   to je jediná rozumná cesta   na přežití lidstva, ne   zbytečné lety do vesmíru.   Je rok 2021, už dva roky   nelétají dálková letadla,   kvůli pandemii coronaviru a   světe div se, počasí se   vrátilo do normálu, zima je   zima, jaro je jaro, léto je   léto, dva roky nejsou   žádná tropická vedra jako   v r. 2018 a 2019, na tomhle   příkladu, je vidět, že   lidstvo by se mělo zastavit a   neblbnout, ovzduší a   přírodu máme jen jednu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zajímavosti z regionů

05:30 - 05:59

25 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Klíč

05:30 - 05:59

25 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Snídaně s Novou (1994) [TV poř...

05:55 - 08:35

0 minut již uběhlo
160 minut zbývá do konce

Prima - Nový den (2020) [TV pořad]

05:55 - 05:59

0 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Reklama