Cerven
ohodnotit

King Kong

Rok:
1976
Délka:
134 minut
Premiéra v ČR:
1.6.1990
„O příšeře s citem člověka“
Popis / Obsah / Info k filmu King Kong
Peter Jackson, držitel Oscara za režii PÁNA PRSTENŮ, si splnil dětský sen, když znovu přivedl na filmové plátno King Konga. Nejslavnější monstrum filmové historie tak prožívá úžasný návrat pomocí režiséra, který dokáže skloubit nejmodernější trikové efekty s velkolepou výpravou, zajímavými postavami a strhujícím příběhem. To všechno má i King Kong, král divočiny, který se vinou své výjimečnosti ocitne v New Byl největší, nejsilnější a nezkrotný - než se zamiloval do křehké dívky.Obrovitý opičák z pralesa se zmocnil krásné dívky a zahořel k ní láskou. Když byl chycen, putoval v kleci do Ameriky. Podařilo se mu však uprchnout a zmocnit se své milované. Závěrečný akt dramatu se odehrává na střeše bývalého nejvyššího newyorského mrakodrapu...Z indonéské Surabaji vypluje loď naftařské společnosti Petrox, která míří k malému ostrůvku, slibujícímu nová bohatá ložiska ropy. Na palubu však pronikne černý pasažér, paleontolog Jack Prescott, který je přesvědčen, že na ostrůvku čeká na své objevení dosud neznámý živočišný druh. Cestou přibude na palubu také krásná trosečnice Dwan. Ta je po přistání u břehů ostrůvku unesena z lodi domorodci, kteří ji chtějí obětovat Kongovi, obrovské opici žijící za vysokou hradbou. Je zorganizována záchranná výprava, která se vydá do tajuplné části ostrova obývané podivnými tvory a dívka je zachráněna, ale protože naděje naftařského bosse Wilsona se ukázaly jako liché, rozhodne se ziskuchtivý naftař Konga ulovit a vydělat aspoň na něm, jako ojedinělé atrakci.

Zdroj: TV Barrandov


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu King Kong
Italský producent Dino De Laurentiis, už léta působící v Hollywoodu, se rozhodl oživit mýtus King Konga z roku 1933. Kolem natáčení této nové verze rozpoutal velkou reklamní kampaň, oslavující hlavně dokonalost makety obřího opa (jeho autorem je Carlo Rambaldi, později tvůrce E.T.). Scénář zachovává v podstatě děj původní verze,myšlenka však podlehla aktualizaci: zatímco původní King Kong byl divým netvorem, ten "nynější" (1976) je bezesporu nejsympatičtější postavou filmu, zosobněním nevinné Přírody, devastované krutou hamižnou civilizací. Původní podnikavý filmařský štáb nahradila expedice, pátrající na ostrůvku v Mikronésii po ložiscích nafty a toužící objeveného obra využít jako reklamu. - Záměr se však nepovedl: filmu (načasovaného do období katastrofických filmů) nepomohla ani reklamní kampaň, ani dokonalé triky, ani režie renomovaného John aGuillermina. Nevyšel ani potřebný křehký blonďatý kontrast ke kosmatému netvorovi, který vytvořila tehdy ne právě šťastnš debutující Jessica Lange. Situaci nezachránil ani tehdy ještě neokoukaný Jeff Bridges v roli hrdinského paleontologa. Nicméně je nákladný projekt typickou ukázkou dobové velkoprodukce, která si u nás jistě najde početné diváky - už vzhledem k legendárnímu příběhu.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Popis / Obsah / Info k filmu King Kong
V roce 1933 natočili Američané Merian C. Cooper a Ernest B. Schoedsack film King Kong. Ani netušili, že vytvoří jakýsi novodobý mýtus, který bude fascinovat celé generace: obří opici, přeživší na tajemném ostrůvku v Pacifiku z dávné prehistorie. Scéna, v níž netvor, ,převezený' do moderního New Yorku, řádí v ulicích, svíraje přitom jemně v dlani milovanou dívku, se dostala do análů dějin kinematografie. - Italský producent Dino De Laurentiis, už léta působící v Hollywoodu, se rozhodl mýtus oživit. Kolem natáčení nové verze rozpoutal velkou reklamní kampaň, oslavující hlavně dokonalost makety obřího opa (jeho autorem je Carlo Rambaldi, později tvůrce E. T.). Scénář zachovává v podstatě děj původní verze, myšlenka však podlehla aktualizaci: zatímco původní King Kong by1 divým netvorem, ten „nynější" (1976) je bezesporu nejsympatičtější postavou filmu, zosobněním nevinné Přírody, devastované krutou hamižnou civilizací. Původní podnikavý filmařský štáb nahradila expedice, pátrající na ostrůvku v Mikronésii po ložiscích nafty a toužící objeveného obra využít jako reklamu. - Záměr se však nepovedl: filmu (načasovaného do doby katastrofických snímků) nepomohla ani reklamní kampaň, ani dokonalé triky, ani režie renomovaného Johna Guillermina. Nevyšel ani potřebný křehký blonďatý kontrast ke kosmatému netvorovi, který vytvořila tehdy ne právě šťastně debutující Jessica Langeová. Situaci nezachránil ani tehdy ještě neokoukaný Jeff Bridges v roli hrdinského paleontologa. Nicméně je nákladný projekt typickou ukázkou dobové velkoprodukce, která si u nás jistě najde početné diváky - už vzhledem k legendárnímu příběhu.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

King Kong (2005)

 King Kong (2005)
King Kong n
 
Žánr: akční / dobrodružný / drama / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland / Spolková republika Německo
Režie: Peter Jackson

(remake)

King Kong žije (1986)

 King Kong žije (1986)
King Kong žije n
King Kong Lives
Žánr: dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: John Guillermin

(pokračování)

King Kong (1933)

 King Kong (1933)
King Kong n
 
Žánr: dobrodružný / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Merian C. Cooper, Ernest B. Schoedsack

(remake)

TV Program

ČT1 - Úplně beznadějný případ (1978)...

07:20 - 08:10

46 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Historie obce Vysočany

07:35 - 08:15

31 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - O zlatém tolaru (2020) [TV fil...

08:05 - 09:20

1 minut již uběhlo
74 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:55 - 08:30

11 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Michal Matuška

Matuška Michal

Naposled navštívené:
Michal Matuška

Matuška Michal