King Kong (1976)

King Kong
70.3 %
 
 
    Žánr: dobrodružný
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 1.6.1990        
    Délka: 134 min.
„O příšeře s citem člověka“
Peter Jackson, držitel Oscara za režii PÁNA PRSTENŮ, si splnil dětský sen, když znovu přivedl na filmové plátno King Konga. Nejslavnější monstrum filmové historie tak prožívá úžasný návrat pomocí režiséra, který dokáže skloubit nejmodernější trikové efekty s velkolepou výpravou, zajímavými postavami a strhujícím příběhem. To všechno má i King Kong, král divočiny, který se vinou své výjimečnosti ocitne v New Byl největší, nejsilnější a nezkrotný - než se zamiloval do křehké dívky.Obrovitý opičák z pralesa se zmocnil krásné dívky a zahořel k ní láskou. Když byl chycen, putoval v kleci do Ameriky. Podařilo se mu však uprchnout a zmocnit se své milované. Závěrečný akt dramatu se odehrává na střeše bývalého nejvyššího newyorského mrakodrapu...Z indonéské Surabaji vypluje loď naftařské společnosti Petrox, která míří k malému ostrůvku, slibujícímu nová bohatá ložiska ropy. Na palubu však pronikne černý pasažér, paleontolog Jack Prescott, který je přesvědčen, že na ostrůvku čeká na své objevení dosud neznámý živočišný druh. Cestou přibude na palubu také krásná trosečnice Dwan. Ta je po přistání u břehů ostrůvku unesena z lodi domorodci, kteří ji chtějí obětovat Kongovi, obrovské opici žijící za vysokou hradbou. Je zorganizována záchranná výprava, která se vydá do tajuplné části ostrova obývané podivnými tvory a dívka je zachráněna, ale protože naděje naftařského bosse Wilsona se ukázaly jako liché, rozhodne se ziskuchtivý naftař Konga ulovit a vydělat aspoň na něm, jako ojedinělé atrakci.

Zdroj: TV Barrandov

režie:
John Guillermin
 
 
hraje:
Jeff Bridges (Jack Prescott), Charles Grodin (Fred Wilson), Jessica Lange (Dwan), John Randolph (Ross), René Auberjonois (Bagley), Ed Lauter (Carnahan), Julius Harris (Boan), Jack O'Halloran (Joe Perko), Dennis Fimple (Sunfish), Jorge Moreno (Garcia), Mario Gallo (Timmons), John Lone (čínský kuchař)
 
 
námět:
James Ashmore Creelman (scénář podle námětu Meriana C. Coopera a Edgara Wallaceho)
 
 
scénář:
Lorenzo Semple
 
 
kamera:
Richard H. Kline
 
 
hudba:
John Barry
 
 
výprava-architekt:
Archie J. Bacon, Dave Constable, Robert Gundlach
 
 
kostýmy:
Moss Mabry, Anthea Sylbert
 
 
střih:
Ralph E. Winters
 
 
zvuk:
Jack Solomon
 
 
vedoucí produkce:
Federico De Laurentiis
 
 
produkce:
Dino De Laurentiis
 
 
titulky-česká verze:
Miroslav Kubišta (české dialogy a režie české verze)
 
 
dabing:
Marek Vašut (Jack Prescott), Václav Postránecký (Fred Wilson), Miluše Šplechtová (Dwan), Jan Schánilec (Ross), Jiří Novotný (Bagley), Ladislav Županič (Carnahan), Lubomír Zajíc (zvuk)
 
 
zvláštní efekty:
Rick Baker (poradce), Carlo Rambaldi (výtvarník), Frank Van Der Veer (supervize), Barry Nolan (asistent foto efektů), Glen Robinson, Joe Day, Andrew Miller
 
 
asistent kamery:
Scott Miller
 
 
nahrál:
Ruth Rose (scénář podle námětu Meriana C. Coopera a Edgara Wallaceho)
 
 
kaskadér:
Diane Peterson
 
 
marketing a PR:
Frans J. Afman (finanční servis)
 
 
režie českého znění:
Ivana Nedvědová (Studio Fontána pro HBO 1995)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.