Zari
ohodnotit

Kick-Ass

Další název:
Nářez
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
118 minut
Premiéra v ČR:
6.5.2010
„Svět potřebuje nové hrdiny!“
Popis / Obsah / Info k filmu Kick-Ass



Dave Lizewski je obyčejný mladík, který po smrti matky vyrůstá jen s otcem a rád čte komiksy. Ty ho inspirují k nápadu, že by se mohl stát superhrdinou, který potírá zlo a zachraňuje nevinné. Objedná si na to speciální kostým a vyrazí do akce. Je to doslova propadák. Nejenže nezabrání zločinu, ale ještě je surově zbit a pobodán a na dlouhou dobu upoután na nemocniční lůžko. Protože nechce, aby se někdo dozvěděl o jeho kostýmu, přemluví saniťáka, aby o tom pomlčel. To však vede k tomu, že si všichni myslí, že je gay, protože byl přepaden nahý. Dave to nikomu nevyvrací, protože mu to paradoxně pomůže spřátelit se s dívkou jeho snů Katie. Ta od něj čeká jen čisté přátelství, a tak spolu tráví spoustu času.

Jednoho dne se Dave opět pustí do boje se skupinou ostrých hochů, kteří v přesile mlátí jiného chlapce. Davea při tom kdosi nahraje a umístí na internet. Dave si říká Nářez a vzhledem k ohromnému počtu zhlédnutí si založí účet na MySpace, aby ho lidé mohli kontaktovat v případě, že potřebují pomoc.

Katie pracuje jako dobrovolnice v drogovém centru a prozradí Davovi, že ji obtěžuje dealer Rasul, i když mu již mnohokrát říkala, aby ji nekontaktoval. Dave ho jako Nářez vypátrá a chce mu důrazně vysvětlit, aby už Katie neobtěžoval. Rasul má však kolem sebe přátele, kteří Nářeza chtějí zabít. V posledním okamžiku se v místnosti objeví malá dívka, která si říká Zabijačka, a Nářeza zachrání.

Zabijačku vycvičil její otec, kterému říká Taťulda. Umí skvěle zacházet se všemi možnými zbraněmi a řekne Nářezovi, že když bude potřebovat, může se na ně obrátit. Taťulda je bývalý policista, který byl neprávem obviněn a uvězněn za to, že ho drogový boss Frank D´Amico udal jako dealera. Damonova těhotná žena to nezvládla a spáchala sebevraždu. Dítě se naštěstí podařilo zachránit a po dobu Damonova vězení ji vychovával jeho bývalý parťák Williams. Po propuštění z vězení začal Damon svou dceru Mindy/Zabijačku cvičit. Jejich cílem je pomsta D´Amicovi...

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kick-Ass



POZOR SPOILER

Teenager Dave Lizewski (Aaron Johnson) nikterak nevybočuje z norem normálního kluka. Zemře mu matka a on zůstává s otcem sám. Baví se se svými kamarády, pokouší se o holky, prostě průměrný mladík. Jenže jednoho dne mu přijde očekávaný balíček s oblekem pro hrdinu. On si jej obleče a začne trénovat.

Někde naprosto jinde střílí otec ostrými náboji po své malé dceři. Zkoušejí neprůstřelnou vestu. Jsou to Damon Macready dcerou pojmenovaný Taťulda a Mindy Macready, která si bude později říkat Zabijačka.

Dave tedy zkouší a testuje oděv, ale nějak mu nepomáhá, hned při prvním zásahu dostane na budku. Ve městě je také mafiánský synek, syn Franka D´Amica, Christopher. Otec má v revíru škodnou, nějaký Rus tvrdí že Batmana. Při výslechu jednoho muže v mikrovlnce na dřevo dojde k jeho explozi.
Dave je po nakládačce řádně ošetřen, a pořádně slepen čímkoli možným. Nyní má pevnější kosti. V podstatě necítí bolest. Trénuje dál a při hledání kočky se dostane do konfliktu s gangem. Rve se jako tygr a je při tom nafilmován. Rázem se jeho přezdívka „Nářez“ stává slavným a je ho plný internet. Pak jej jeho dívčí idol Kate požádá o pomoc, a on souhlasí. Jde mezi narkomany, a zde se poprvé setká se Zabijačkou. Poznává i Taťuldu, a vypadá to, že budou kamarádi. Taťulda je mimochodem bývalý polda, neprávem obviněný a vězněný.

Frank využije svého syna, který chce Nářeze dostat. Koupí mu oděv a on, již jako Zuřivec, vyráží do terénu. Potkávají se spolu a on se tváří jako kamarád, a že prý bude s Nářezem spolupracovat. Hned mu předvede své auto a veze jej na místo, kde uvidí hořící halu. Ta patří Frankovi a jsou tam jeho lidi. On se domnívá, že to udělal Nářez. Ovšem jeho syn tam měl ukrytého medvídka s kamerou, a ze záznamu je patrné, že se o to postaral Taťulda. Ten s dcerou a Nářezem se sejdou, zde Zuřivec vystřelí na Zabijačku a Taťulda je odvlečen, stejně jako Nářez. Když jsou veřejně mučeni a mají být zabiti, někdo vypne světla, a dochází ke kruté řeži. Ovšem ani to není konec. Po tomto boji se Nářez a Zabíjačka chystají do dalšího. Chtějí vyrazit přímo do domu Franka D´Amiga. Dostanou se dovnitř a opět vypuká peklo…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Kick-Ass



Dave Lizewski je mladík, který nevyniká žádnými zvláštními schopnostmi. Baví ho pouze komiksy. Ty ho inspirují k tomu, aby se stal superhrdinou! Bohužel mu k tomu chybí nadpřirozené schopnosti. To mu tolik nevadí a vybere si, jako každý správný superhrdina, přezdívku Kick-Ass. Ve stejném prostoru jsou další superhrdinové, nebojácné duo otce s dcerou, Big Daddy a Hit Girl. Ti bojují s kriminálníkem a místním padouchem Frankem D´Amicem…

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kick-Ass



Dave je naprosto nezajímavý středoškolský student, jehož jedinou vášní jsou komiksy. Žije sám se svým otcem, stýká se s několika kamarády - jeho život je absolutně jednoduchý, bez komplikací. Nicméně jednoho dne se rozhodne, že se stane superhrdinou. A to i přesto, že nemá žádné speciální schopnosti ani trénink.


Autor: salte

Popis / Obsah / Info k filmu Kick-Ass



Snímek britského režiséra Matthewa Vaughna Kick-Ass má být „jiný“ komiksový příběh, ve skutečnosti však pracuje s žánrovými standardy v moderním obalu. – Středoškolák Dave, nadšený čtenář komiksů a typický outsider, se rozhodne stát superhrdinou. Pořídí si převlek a jako superman jménem Nářez (Kick-Ass) se vydá do ulic New Yorku hájit právo. Samozřejmě hned dostane pořádnou nakládačku a skončí v nemocnici. Nevzdává se však a díky internetu si náhodou získá popularitu. Při jedné akci ho zachrání nesourodá dvojice „opravdových“, tedy řádně vybavených a vycvičených superhrdinů, Taťulda (vypadající jako Batman) a asi jedenáctiletá Zabijačka (maskovaná jako supermanská školačka). Pod kostýmy se skrývají bývalý policista, dnes autor komiksů Damon Macready, a jeho dcera Mindy. Muž se chce pomstít gangsterskému bossovi Frankovi D’Amicovi, který mu zničil život. Nářez se tak zaplete do boje, v němž zemře mnoho Frankových zabijáků, a nakonec se i on musí projevit jako hrdina bez bázně a hany. Aby toho nebylo málo, objevuje se ještě jeden maskovaný “ochránce práva” Zuřivec, ve skutečnosti ovšem proradný Frankův syn Chris. – Filmové vyprávění, provázené Daveovým komentářem, má spád a vychází vstříc mladému publiku akčními scénami i verbálními hláškami. Tak trochu překvapuje cynismus a brutalita, jejíž obětí, ale i původkyní se občas stává i dětská hrdinka (tatínek ji například učí snášet bolest a strach střelbou do její neprůstřelné vesty, lotři se s ní rozhodně nemazlí, ale na oplátku se ona rozhodně nemazlí s nimi a zabíjí je ve velkém), což překračuje meze nepsaného kodexu hollywoodských filmů. Zajímavý je původ projektu. Film totiž nevznikal podle předlohy, jejímiž autory jsou uznávaný komiksový scenárista Mark Millar a kreslíř John S. Romita Jr., ale souběžně s ní. V době psaní scénáře byly dokončeny tři díly komiksu a filmaři mohli zčásti rozvíjet děj podle svého. Autor obrázků se podílel i na animovaných sekvencích, vysvětlujících mj. zrod Taťuldy a Zabijačky. Režisér, producent a scenárista Matthew Vaughn (nar. 1971) produkoval několik filmů Guye Ritchieho, což se pak odrazilo i v jeho vlastní režijní tvorbě, zejména v debutu, gangsterské komedii Po krk v extázi (2004, FP 6/2005) a v Kick-Assovi. Kromě toho natočil ještě pohádkovou fantasy Hvězdný prach (FP 10/2007). Na svých filmech spolupracuje se scenáristkou Jane Goldmanovou. - Vedle méně známých herců se ve snímku jako jediná hvězda objevuje Nicolas Cage v roli milujícího, avšak nezodpovědného otce a nelítostného mstitele Damona/Taťuldy. Tvůrci si samozřejmě ponechali otevřenou cestu k pokračování...
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2010/7


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Kick-Ass 2 (2013)

 Kick-Ass 2 (2013)
Kick-Ass 2 n
 
Žánr: akční / komedie / krimi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Jeff Wadlow

(pokračování)

TV Program

ČT1 - --

13:00 - 13:05

0 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Cesty víry (2005) [TV cyklus]

12:45 - 13:10

15 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Comeback (2008) [TV seriál]

13:00 - 13:35

0 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

13:00 - 14:10

0 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

Reklama