Duben
ohodnotit

Když se čas naplnil

When Time Ran Out

Rok:
1980
Délka:
121 minut
„Hvězdné obsazení na útěku před matkou přírodou, které došla trpělivost.“

Komentáře k filmu Když se čas naplnil

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.11.2013
Už před 30 lety byl film   opravdu tím, který stálo za   to shlédnout. Zajímavé by   bylo, jak by ten film vypadal   teď. Jinak špičkový výkon   P.Newmana. Z hotelu v   blízkosti sopky prchá   skupina lidí - zajímavá   studie charakterů. Na tu dobu   byl film opravdu   nadprůměrný, na současnou   techniku je spíše   průměrný.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.6.2007
Trikové záběry nejsou sice   příliš kvalitně odvedený,   ale film má své kouzlo a   napínavý děj. Svým   způsobem je dobře řemeslně   odvedený, netrpí patosem a   má příběh, který dokáže   zaujmout. Mám tento film   celkem rád a pokud se   dokážete oprostit od   nabubřelosti později   natočených katastrofických   filmů, věřím, že Vás   dokáže zaujmout.
Depesak.Albe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.7.2008
Líbil se mi v   dětství,líbí se mi i   ted,dobrý děj i akce.Nej   scény:Zkoumání   kráteru,výbuch   sopky,most...
Co bych k   tomuto filmu vytkl jen,že   zničení hotelu není dost   propracované..
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.2.2010
Ve filmu se v hlavních rolí   objevuje celá řada hvězd v   té době nejvýše v   Hollywoodu ceněných. Ale   také se stává přehlídkou   otřepaných klišé   katastrofického filmové   žánru, navíc zpestřeného   naivními dialogy a situacemi,   se kterými si ani tyto   hvězdy nevědí rady.   Filmové triky rovněž   nepatří k nejzdařilejším.
davidek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.4.2008
Několikrát tenhle film   běžel v TV, ale pokaždé   když ho dávají a mám čas,   tak se na něj moc rád   podívám. Zub času je   hoooodně vidět, ale v té   době to byl trhák a   dokonalost sama.
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.4.2006
Konec šedesátých let a   léta sedmdesátá byla mimo   jiné módou katastrofických   filmů. Snímek Když se čas   naplnil znamenal již konec   této módy a také patří k   těm slabším.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.12.2013
Probuzená sopka v klasickém   snímku, který sice má   veškeré aspekty být   typickým katastrofickým   filmem, který se nezadá s   podobnými počiny, ale nějak   se to zvrhlo ve zdlouhavou   nezáživnou nudu. S ohledem   na svou dobu je příběh   značně rozvinutý, což   znamená, že kromě hlavní   dějové linky se rozvíjí   ještě několik vedlejších,   které vůbec ve výsledku   nemají žádnou váhu.   Prostě jsou zbytečné. Ze   začátku má příběh vcelku   tempo, je zajímavý a s   kapkou tý dramatičnosti.   Sopka se probudí a příběh   začne sledovat skupinku   lidí, kteří se snaží   dostat od sopky co nejdál.   Jenže se ztratila veškerá   energie, jaká byla ze   začátku vyrobena. Scéna,   jako překonávání lávové   řeky přes zbytky   zhrouceného mostu je značně   zdlouhavá. Sice se dá   předpokládat jistá časová   reálnost, čímž se   poukazuje na náročnost dané   situace, ale bohužel pro film   značně nehodící. Nutí to   zívat. Triky a speciální   efekty jsou na svou dobu   omluvitelné. A Paul Newman?   Ten byl ve své roli skvělý   jako vždy. Značně děravý   scénář však nezachránil.   A tak tu máme snímek, u   kterého je předpoklad, že   se scénárista značně   rozepsal, ale náhle nevěděl   jak dál. Škoda.
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.2.2013
Jako film je to průměrný   katastrofický drama ale   hodně to zvedli hlavní herci   P.Newmwan,W.Holden a   J.Bisset.Na tu dobu docela   dobrý efekty.
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.9.2010
Tady platí prakticky totéž,   co jsem napsal ke Skleněnému   peklu; tohle je podle mě   slabší, zato je tu krásná   J. Bisset...
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.1.2014
Ty lepší efekty se   střídají s naprosto   hroznými. Děj je klasický,   nemá čím překvapit.   Snímek jsem viděl x krát   před mnoha lety. Přesto jsem   se rád podíval znovu, ne jen   kvůli hodnocení. NA svou   dobu ucházející. Škoda že   si autoři neověřili   některá fakta kolem   fyzikálních zákonů.   Největší legrace je   přechod přes most z   nehořlavého dřeva.   201312080000/0000
Ed
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.4.2007
Katastrofický film -   oblíbené téma, dobrý   režisér, dramatický   scénař, dobré kaskadérské   výkony, vše v rukou dobrých   herců, ale výsledek nemusí   být vždy úspěšný.   Filmové triky nepatří   zrovna mezi zdařilé. Film   bych zařadil mezi ty   slabší, který stačí   vidět jednou a více ho   nehledáte.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih49085minih49085Milionář z chatrče (2008) 
Slumdog Millionaire n
minih4626minih4626Brazil (1985) 
Brazil n
minih46148minih46148Tropická bouře (2008) 
Tropic Thunder n
minih18845minih18845Síla života (1985) 
Lifeforce n
minih88015minih88015Poslední minuty na Zemi (2011) [TV film] 
Earth's Final Hours n
minih40818minih40818Hostel (2005) 
Hostel n
minih46057minih46057Dračí války (2006) 
Di weo n
minih18584minih18584Sedm statečných (1960) 
The Magnificent Seven n
minih8598minih8598Hotel Modrá hvězda (1941) 
Hotel Modrá hvězda n
minih9881minih9881Kamarád do deště II. - Příběh z Brooklynu (1992) 
Kamarád do deště II. - Příběh z Brooklynu n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190553
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376580
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10