Cerven
ohodnotit

Komentáře k filmu Kdyby...

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 1
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.3.2014
1938 rok zrady západních mocností
Náhodně jsem dnes zhlédl   dokumentární rekotnstrukci   fiktivních událostí, které   by se mohli udát, kdyby se   Československo bránilo v   požadavkům nacistikého   Německa. Jistě, vše by   mohlo proběhnout tak či   onak, nicméně si myslím,   že tvůrcům se velice dobře   povedlo ztvárnit   nejpravděpodobnější   průběh oné poslední bitvy,   kterou by československá   armáda vybojovala. Líbí se   mi prolínání obrazů z   historie i hraných vstupů, i   když někteří generálové   asi vypadali vzhledově trochu   jinak. Povedený je komentář   k filmu i nastínění velké   dramatičnosti a následně   pak postupně i zoufalství a   chaosu, který by asi po   napadení vznikl nejen mezi   civilním obyvatelstvém   Československa. Mimořádně   cenné jsou v dokumentu   výpovědi přímých   účastníků, chlapů,   kteří v pohraničních   pevnostech r. 1938 byli   připraveni za vlast položit   svůj život. Dokument je   kvalitnějším protikladem   seriálu České století,   seriálu který se také   zabývá historií   Českosloveska, ale který   podává neobjektivní   zkreslující informace a   hraje si přitom na vážné   solidní poučování diváka,   seriálu, který je ale   bohužel slepě davově   nadhodnocený.

film Kdyby ... je možné   pustit si on line na ČT
Kdyby... — iVysílání   — Česká televize

Kdyby šílenec   Hitler zkapal v r. 1937, moh   být klid, kdyby na světě   nesxistovali pitomci a   zloduši, kteří neustále   vymýšlí pro svůj zisk a   kariéru a maskují to   "blahem lidstva a   národa" hovadiny, jen   aby se dostali k moci a   penězům, dalo by se na Zemi   dobře žít, místo i zdroje   jsou tu pro všechny. Kdyby...   Budoucnost ukáže, jaký   vývoj bude mít lidstvo, zda   budou války nebo mír a   pohodový obyčejný život   pro všechny jako v českém   Seriálu Návštěvníci   (1983).

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Já to tedy beru, šéfe...! (197...

15:35 - 17:10

53 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

ČT2 - Král hroch

16:10 - 17:05

18 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - Okresní přebor – Poslední zápa...

15:40 - 18:00

48 minut již uběhlo
92 minut zbývá do konce

Prima - Jak básníci čekají na zázrak (...

16:20 - 18:52

8 minut již uběhlo
144 minut zbývá do konce

Reklama