Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu Jana Eyrová

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
Hortensie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.11.2009
Mám ráda román "Jana   Eyrová", proto jsem byla   zvědavá na toto staré   filmové zpracování, které   jsem do dnešního dne neměla   možnost vidět.   Bohužel...dojem zní - lehké   zklamání. Snad je to tím,   že jsem   "odchovaná" na   půvabné televizní verzi z   roku 1983, kdy pro mne asi   nadosmrti zůstane tím   pravým a jediným E.   Rochesterem Timothy Dalton,   jehož charisma nemůže nikdo   překonat. O. Welles mi do   role pána Rochestera nesedl,   to i Jan Kačer v naší   televizní verzi působil   charismatičtěji. Joan   Fontaine byla bezesporu   krásná, ale působila   chladně, v jejím výraze   chyběla typická pokora pro   mne spojená s postavou Jany   Eyrové. Měla jsem tedy   rozpačitý pocit. Začátek   příliš rozvleklý z   dětsví Jany, zbytek zase   vzatý jakoby o překot moc   rychle, tajemno, které   obestírá dům   Rochesterových, tu prostě   chybělo. Je mi líto, ale   dávám opravdu jen 6   bodíků...
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.7.2009
Než O.Welles definitivně   ztloustnul, zahrál si   démonického E. Rochestera v   Janě Eyrové s Joan Fontaine   a po shlédnutí jsem musela   přehodnotit svoje mínění,   že naše adaptace s M.   Vančurovou je nejlepší   zpracování tohoto románu.   Joan Fontaine(ová) dokázala   Janu ztvárnit jako jemnou,   ale zároveň silnou mladou   ženu, která se nezalekne.   Velmi se mi líbila scéna s   hořící ložnicí, jenom   díky černobílému   zpracování byly některé   scény na zamlžených blatech   staré Anglie pro mě   neostré. Jsem ráda, že   tohle zpracování ČT2   uvedla, zařadím ho do své   sbírky.
Peykka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.7.2010
Tak tohle zpracování mě moc   nenadchlo. Nic moc. Nemastné   neslané. Tady se to Joan   Fontainové nepovedlo. Opravdu   hrůza. Takové výkony   nevýkony. Dialogy jsou   hrozně zatrpklé, hořké,   přecitlivělé. No nevim,   prostě tohle se opravdu   nepovedlo.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Pokračování po letech (1986) [...

09:45 - 10:20

22 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

09:25 - 10:10

42 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Gympl s (r)učením omezeným (20...

09:35 - 10:55

32 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Prima - Malý pitaval z velkého města (...

09:15 - 10:30

52 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Reklama