Zari
ohodnotit

Inseminátor

Blue Monkey

Další název:
Insect
Žánr:
Rok:
1987
Délka:
95 minut

Komentáře k filmu Inseminátor

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2023
Filmy o obrovském hmyzu byly   nejaktuálnější v   padesátých letech a v   osmdesátých letech byl pokus   o jejich návrat.   Nejznámějším z nich se   nakonec stala pouze   „Moucha“ (1986), která je   předělávkou původního   snímku „Moucha“ (1958).   „Modrá opice“, jak zní   originální název tohoto   filmu přeložený do   češtiny, je zahalen   tajemstvím, protože se v   něm vůbec žádná opice   nevyskytuje. Dějová šablona   je pro podobné filmy   klasická. Byla používána   pro sci-fi týkající se   mimozemských organismů a   dále o různých   laboratorních látkách.   Příběh začíná seniorem,   který se píchne o trn   cizokrajné rostliny ve   skleníku, díky čemuž se   dostane do nemocnice, kde se   následně začnou dít věci.   V příběhu vystupuje   několik různých postav, z   nichž nejzábavnější jsou   dva seniorky opíjející se   alkoholem. Máme tu také   policistu, který právě   přivezl do nemocnice   postřeleného parťáka. Je   tu i skupinka dovádějících   dětí, nějaká ta doktorka a   sestra, a hlavně obří   hmyzí vetřelec, který   vypadá jako kudlanka.   Napětím a strachem si nikdo   zrovna kousat nehty nebude,   ale po vizuální stránce je   to typická nostalgická   pecka. Poutavě nasvícené   scény pro vytvoření   potřebného efektu, jako   například scény zoufalého   útěku temnou chodbou v   nemocničním sklepě, se dnes   už téměř nevidí. Ono   celkově se fantazii meze   nekladly, a tak se mimo jiné   dočkáme i takové   vymoženosti, jako je   laserová výzkumná   laboratoř umístěná pod   nemocnicí. To jenom proto,   že bude laser v závěrečné   dějové analýze hodně   důležitý. Zlí jazykové   tvrdí, že se jedná o   vykrádačku námětu z filmu   „Vetřelec“ (1979), což   je sice možné, ale na druhou   stranu takových parafrází   na Vetřelce vznikly desítky   a vznikají dodnes. Snímek   vypadá lacině, ale   propracované efekty tu   lacinost vynahrazují.   Přestože téměř hraničí   s komedií až parodií,   zůstává čistě na hranici   zábavy v hororovém kabátě.   Současná předvídavost to   sice spíše kazí, ale co   už. Nostalgie je nostalgie.
klasifikátor
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.9.2023
Tak já osobně si myslím,   že tenhle nepůvodní   podprůměrný filmový   nesmysl nestojí za žádný   sáhodlouhý komentář,   protože to je, navzdory   solidnímu obsazení (Steve   Railsback, John Vernon, Joe   Flaherty, Gwynyth Walsh, Susan   Anspach aj.) jenom makulatura   bez úrovně a ceny!!
Prasoid
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.1.2011
Inseminátor, jak bylo možné   film zhlédnout v televizi v   90. letech minulého století,   je filmem vyloženě pro   zabití času. Je plný chyb a   z nich vyplývající   směšnosti, takže pro   uvolnění namožené mysli   postačí. Jinak nezajímavé,   nudné. Monstra? No...   tradičně směšná.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Arizona Dream

Arizona Dream
Arizona Dream

Kazuo Hasegawa

Hasegawa Kazuo

Na sever Severozápadní linkou (North by Northwest)

Na sever Severozápadní linkou
North by Northwest

Naposled navštívené:
Arizona Dream

Arizona Dream
Arizona Dream

Kazuo Hasegawa

Hasegawa Kazuo

Na sever Severozápadní linkou (North by Northwest)

Na sever Severozápadní linkou
North by Northwest