Cerven
ohodnotit

Hraniční čára

Borderline

Další název:
Hranice
Žánr:
Rok:
1980
Délka:
99 minut

Obsah filmu Hraniční čára

 
Jeb Maynard (Charles Bronson) pracuje jako pohraničník na hranici mezi Mexikem a USA. Denně se potýká s množstvím nových uprchlíků z Mexika a jednoho dne je jeho nejlepší přítel Scooter Jackson, spolu s mexickým chlapcem, brutálně zavražděn. Aby Jeb pomstil smrt přítele, musí se postavit gangu převaděčů ...

Autor: Faye
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Davay Home Video
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
anglická, španělská
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Hraniční čára >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.7.2022
Bronson jako strážce hranice
Skvělý thriller s Bronsonem o nelegálních   přistěhovalcích a obchodu s nimi. Konec je sice   trochu depresivnější ale i tak to stojí za   vidění.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Film Hraniční čára patří k těm americkým   filmům, které se objevovaly i na naší   normalizační obrazovce. Zpravidla se k nám   dostávaly skutečně dobré filmy s hvzdným   obsazením, a nebo přinášely nějakou kritiku   společnosti (převážně té kapitalistické   společnosti). Zde si tento dobrodružný krimi   snímek bere na mušku ilegální   převaděčství. Chudoba Mexika nutí mnoho jeho   obyvatel hledat štěstí ve Spojených státech.   Dle odhadů (sedmdesátá léta) ročně   ilegálně překročí hranice až na několik   milionů lidí. Snaží se využít i služeb   převaděčů. Obětí jedné organizované   převaděčské skupiny se stává i postarší   pohraničník. Vyšetřováním jeho smrti se ujme   Jeb Maynard (Ch. Bronson). Začíná hon za   pachatelem vraždy. Snímek nabízí pohled do   práce amerických pohraničníků, napětí i   akci.
Pro mne osobně je film i nostalgickou   záležitostí. V polovině osmdesátých let byl   u nás velkým hitem.
Faye
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.2.2008
Pokud si vezete přes hranice mexickou hospodyňku   ukrytou v motoru auta ( a nechcete být odhaleni)   nesmíte ho uvařit!
PS. Mojí poznámkou se   ovšem nenechte zmást, nejedná se o komedii, ale   o poměrně drsné drama.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama