Zari
ohodnotit

Hraniční čára

Borderline

Další název:
Hranice
Žánr:
Rok:
1980
Délka:
99 minut

Komentáře k filmu Hraniční čára

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Film Hraniční čára patří   k těm americkým filmům,   které se objevovaly i na   naší normalizační   obrazovce. Zpravidla se k nám   dostávaly skutečně dobré   filmy s hvzdným obsazením, a   nebo přinášely nějakou   kritiku společnosti   (převážně té   kapitalistické společnosti).   Zde si tento dobrodružný   krimi snímek bere na mušku   ilegální převaděčství.   Chudoba Mexika nutí mnoho   jeho obyvatel hledat štěstí   ve Spojených státech. Dle   odhadů (sedmdesátá léta)   ročně ilegálně překročí   hranice až na několik   milionů lidí. Snaží se   využít i služeb   převaděčů. Obětí jedné   organizované převaděčské   skupiny se stává i   postarší pohraničník.   Vyšetřováním jeho smrti se   ujme Jeb Maynard (Ch.   Bronson). Začíná hon za   pachatelem vraždy. Snímek   nabízí pohled do práce   amerických pohraničníků,   napětí i akci.
Pro   mne osobně je film i   nostalgickou záležitostí. V   polovině osmdesátých let   byl u nás velkým hitem.
Deviant_Girl
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.7.2022
Bronson jako strážce hranice
Skvělý thriller s Bronsonem   o nelegálních   přistěhovalcích a obchodu s   nimi. Konec je sice trochu   depresivnější ale i tak to   stojí za vidění.
Faye
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.2.2008
Pokud si vezete přes hranice   mexickou hospodyňku ukrytou v   motoru auta ( a nechcete být   odhaleni) nesmíte ho uvařit!  
PS. Mojí poznámkou   se ovšem nenechte zmást,   nejedná se o komedii, ale o   poměrně drsné drama.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama