Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu Grave Encounters

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2011
Já jsem tedy z toho lehce v   šoku.Tak,jak mě ten   začátek vůbec nechytil a   chvilku jsem si i říkal,že   to vypnu,tak teď mám z toho   oči na vrch hlavy.Musím   říct,že první náznaky   duchů byly   obyčejné,hrabání ve   vlasech či hýbání   předměty.Ale poté se to   přeneslo v neúprosnou   podívanou a co jsem tedy   nejvíce nečekal,že by se   mohli z hlavních hrdinů   stát blázni.Navíc,ta   nemocnice byla děsivá sama o   sobě a v té kameře to   přineslo slušnou dávku   strachu.Další horor,co mi   skutečně nahnal strach.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2018
Found footage a v plné   parádě. Po těch letech, co   na plátna kin vstoupil   průkopnický snímek   ´Záhada Blair Witch´ (1999)   se námět, jak je vidět,   stále ždíme, co se dá.   Takže co se týče šablony,   opět žádná změna, ale to   neznamená, že se okamžitě   musí jednat o špatný film.   Opak je pravdou. Tady to měli   tvůrci hodně promyšlené a   je vidět, že se v nápadech   setsakramentsky vyřádili.   Petr Jákl ml. se k nim se   svým snímkem z roku 2015   ´Ghoul´ i přes obrovskou   snahu nijak nepřibližuje. I   když je fakt, že každý má   to své. I zde začátek   působí nudně, ale netrvá   dlouho a vše začne pomalu,   ale zato rázně, gradovat.   Snímek se dá skutečně   nejlépe užít sledováním   za naprosté tmy. Jen tak pro   zajímavost, takovíto lovci   paranormálních jevů jsou i   v Česku a mají svůj YouTube   kanál. Nelze jinak než   doporučit.
Albertosaurus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.9.2011
Hlavní předností tohoto   filmu je perfektně zvolená   lokace, kde se příběh   odehrává. Místo už samo o   sobě je zlověstné a pokud   připojíte "handycam   look", atmosféra přijde   tak nějak sama. Škoda, že   tvůrci se nedrželi víc na   uzdě s tím vším   vysvětlováním, ukazováním   a přeháněním. Už   "Záhada Blair   Witch" jasně ukázala,   že u podobných filmu platí:   čím méně, tím více.   Naštěstí je zde spousta   skvělých scén, které   opravdu dokážou nahnat   strach a zvukaři plní svoji   úlohu více než dobře. Zvuk   bývá u   "real-footage"   hlavní hnací silou a   obzvlášť duchařské horory   mají v této oblasti velké   pole působnosti. Jinak   skvělý atmosférický horor,   který je chvílemi   přeplácaný a ztrácí tím   na uvěřitelnosti, ale umí i   postrašit a to se poslední   dobou vidí málokdy.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.9.2011
Grave Encounters
Grave Encounters jsem viděla   před pár dny a byla jsem   mile překvapná.Je to další   klasický film točený   kamerou, takže vše působí   opravdově. Já osobně mám   filmy podobného typu velmi   ráda, ať je to REC,   Cloverfield atd. Jediný již   zmiňovaný film, který je   vlastně průkopníkem tohoto   stylu - Blair Witch mi nikdy   nic moc neříkal. A co   říct, GE není nijak   špatný, viděla jsem   rozhodně horší a protože   mám tenhle druh filmu ráda,   nebyla jsem nijak zklamaná.   Bylo tam pár dobrých, ale i   špatných scén.Ale dle mého   těch lepších tam bylo víc.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.9.2011
souhlasím s Vojtam - podobný   "The Tunnel" je   rozhodně lepší,   každopádně já hodnotím   tyhle filmy - natočeny   přímou kamerou a dle   skutečnosti, velmi vysoce. I   když nevím, co je pravdy na   těch "obludách",   ale nechejme to být... asi   nejskutečnější film tohoto   ražení je jen Záhada Blair   Witch, a od té doby jen   vznikají tomu podobné filmy,   plné tmy, napětí, kamery v   ději, výpadků,   otazníků... Chtěla bych   vidět ty skutečné dokumenty   a podklady Policie, pokud   vůbec jsou, protože nevím,   čemu věřit. A to je ono to,   co mě dostane, než kdejaká   typická strašárna Ameriky,   kde utíkají prsatice s   křikem do náruče vraha.   "Grave Encounters" a   podobné filmy končí jako   odpad a špína v hodnocení   na snad všech filmových   databázích, ale já bych se   pro ně utloukla,a to proto,   že žáden jinej strašák   mě tak nedostane jako ty   dokumentární, (výjma   tohoto) - bez zrůd,   přílišné krve, založeny   jen na čekání a   lekačkách. Protože ten   největší strach vyvolává   naše fantazie, ne filmová   zrůda.
261972
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.1.2018
Grave Encounters je   duchařinka plně nabitá   adrenalinem. Divákovi se   zpotí čelo i celé tělo. 90   minut hrůzy s ruční kamerou   najdete pouze v Grave   Encounters. Druhy díl   takové štěstí neměl, ale   co na tom. Grave Encounters   vyděsí na maximum a 2 dny si   budete léčit své tělo s   hrůzou v posteli a pocitem,   že s vámi žije   nadpřirozená bytost.   Foundfotage si nezískal mou   pozornost. Za to Grave   Encounters ano. V temných   stínech žijí monstra a to   je pro mě to pravé   ořechové. Grave Encounters   je super a vždy skvěle   vyděsí.
vojtam
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.9.2011
První setkání...
Další horor natočený   formou dokumentu. Podle   traileru to vypadalo slibně,   ale film zklamal. Atmosféra   byla sice děsivá, ale ti   trapní bubaci a duchové, to   už bylo trochu moc. Za   zmínku stojí film The   Tunnel, který je v podobném   stylu, ale mnohem lepší. Za   mě 60%
Robinson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.4.2012
Mám rád horory točené   tímto stylem, no nechci se   opakovat, ale tady toho bylo   nakonec opravdu až příliš.   Je to škoda, protože lokace   filmu je parádní a se   spojením tmy, ručních   kamer, nočních filtrů a   duchařiny až zamrzí, co z   toho mohlo být. Takhle je to   jen obyčejná bubu sranda,   která možná postraší   slabší povahy někde v   první půlce, ale dost zklame   nepovedenou druhou polovinou.   Aspoň jsem se ale nenudil, a   i když je to asi jen   patlanina už dříve   použitých nápadů, tak ta   bezvýchodná tma v měnící   se budově se mi dost   zamlouvala.
vernom
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.6.2012
6/10
kvůli dobrým recenzím jsem   tento film chtěla shlídnout,   ale čekala jsem od něho   mnohem víc. Námět super,   ale nějak jsem z toho nebyla   moudrá. Skvělé občasné   lekačky, ale to asi tak vše   co se mi líbilo.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.12.2013
Zas jakoby dokument,   roztřesená kamera, punc   amatérismu a jakoby   skutečné události. Levný   horor, který ke všemu má   opět řadu nelogičností a   špatně udělaných scén. Na   druhou stranu párkrát jsem   se leknul, je to celkem   děsivé a strašidelné a   úplná ztráta času to   nebyla. 5/10
Mlapiska
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.2.2012
Další pokus o fiktivně   autentický dokumentární   horor s ruční kamerou se   nepodařil, neboť v momentě,   kde naplno začnou   převažovat digitální   efekty veškerá atmosféra   prakticky přestane existovat   a z výborně nastoleného   napětí nezůstane (kromě   zklamání nad zpackaným   vývojem) prakticky nic.
První půlka filmu je   přitom výborná a disponuje   několika poměrně   zdařilými nápady jako   ztracení v čase nebo změny   prostoru. Mediální   manipulace a přitroublá   skupinka filmařů včetně   nejpovedenějšího   "média" mě i   hodně pobavily a když se   nastavovaly kamery do chodeb,   musela jsem si rozsvítit   lampičku :-). Po prvních   náznacích se ale začnou   zjevovat duchové přímo   (doprovázeno otřesnými   umělými zvuky), vše v tu   chvíli až do konce působí   příliš digitálně a   napětí zcela opadne – o   autenticitě nebo   dokumentárnímu vyznění   tedy nemůže být ani řeč.   Absence nějakého   slušnějšího závěru je   taky škoda. Z hustých   strachvyvolávajících chodeb   (to však není až tak   zásluhou tvůrčího umu), se   tak přešlo k nějakým   visícím rukám ze stropu,   které byly spíše k   zasmání.
Vesměs   souhlas s předchozími   komentáři (hlavně s   teta.Essie), kouzlo tohoto   typu žánru tkví právě v   přirozené jednoduchosti,   pocitu uvěřitelnosti a   strachu z onoho   nevysvětlitelného, ale toto   přehnané dílo s   paranormálními úkazy v   jednom blázinci nemělo nic   společného, film si tedy i   sám sobě poměrně odporuje.
teta.Essie
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.10.2011
Všechno to začalo tak   dobře,až jsem si říkal že   to bude stát za víc.Ze   začátku se to rozjíždělo   celkem dobře,triky i   bloudění a pověsti které   se vázaly ke každé   místnosti.Bylo to super   ovšem jen do chvíle dokud se   tam nezačali objevovat   příšery a strašáci   atd.Filmy tohoto typu jsou   děsivé díky tomu že se tam   dějí věci,které se   počítačem dělat   nemusí-není za potřebí   žádně technologie   obrovské-jsou prostě   děsivé tím že spousta   věcí a předmětů odporují   fyzikálním zákonům a   pravidlum=okno co se samo   otevre,lampa co sama   spadne,stopy na podlaze treba   taky podivne zvuky a predmety   na jinych mistech apod. no   proste vsechno co je   paranormalnimi aktivitami   nuceno odporovat normálu.Ale   tohle je americká   hrůzostrašárna počítačem   a nemá absolutně nic   společného s možnými   paranormálními jevy či   záhadnými místy.
Jako ruce ze zdi nebo   zombík valící po chodbě to   už je opravdu moc.Když jsem   to viděl absolutně se ve   mně ztratil ten pocit   napětí i nádech toho   strachu který z filmu   zezačátku vyzaroval.Z   napínavýho filmu se stala   pohádka a to mě mrzí!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih165078minih165078Třeba jsi vrah (2018) 
You Might Be the Killer n
minih43528minih43528Mimic 2 (2001) [Video] 
Mimic 2 n
minih24673minih24673Slečny přijdou později (1966) 
n
minih11971minih11971Maniac Cop 2 (1990) 
Maniac Cop 2 n
minih13602minih13602Naše bláznivá rodina (1968) 
n
minih24802minih24802Vím, že jsi vrah (1971) 
Vím, že jsi vrah n
minih163667minih163667Ali ví, po čem muži touží (2019) 
What Men Want n
minih16664minih16664Z lásky nebo pro peníze (1993) 
For Love or Money n
minih144697minih144697Perfektní voják (2016) 
Swap n
minih188144minih188144Zlato (2022) 
Gold n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Grave Encounters 2 (2012)

 Grave Encounters 2 (2012)
Grave Encounters 2 n
 
Žánr: horor
Země: Kanada / Spojené státy americké
Režie: John Poliquin

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

16:25 - 17:15

24 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Jedlý hmyz

16:35 - 17:30

14 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

79 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

9 minut již uběhlo
66 minut zbývá do konce

Reklama