Zari
ohodnotit

Gauguin

Gauguin - Voyage de Tahiti

Další název:
Gauguin
Země:
Rok:
2017
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
10.5.2018

Komentáře k filmu Gauguin

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.12.2019
Část života francouzského   malíře Paula Gauguina   věnovaná jeho prvnímu   pobytu na Tahiti je dobře   zpracovaná, skvělá kamera s   melancholickými záběry   exotického prostředí.   Neměl jsem ponětí, jak   Gauguin těžce pracoval, aby   uživil manželku s dětmi. V   mých představách se válel   mezi nahými domorodkami se   štětcem v ruce. Při   autobiografických filmech je   vždy potíž, jak dalece se   liší od skutečného života   zobrazované osobnosti, což   je i tento případ. Dokázal   bych si představit, že v   příběhu bude více místa   věnováno jeho tvorbě.   Výmluvné jsou závěrečné   titulky s Gauguinovými obrazy   v porovnání s pózami   modelu, které ve filmu   zaujímala Tehura. Vincent   Cassel je ideálním   představitelem hlavní role,   jeho vyhublá postava a   ztrhaná tvář vystihuje   geniálního umělce.
weitinger
Hodnocení:
Přidáno: 18.5.2020
Ze života bohéma.
První Gauguinův tahitský   pobyt, mnoho jsem nečekal,   vše už bylo řečeno   dříve. O to víc mne   překvapil tenhle snímek, od   prvního záběru strhující   záležitost. Každý jistě   čeká nádhernou přírodu,   ta se, až na malé výjimky,   nekolnala, spíš je tam na   každém kroku cítit ta   stísněnost těžkých   podmínek umělce bez   prostředků a ne zrovna v   dobré kondici (zdraví si   zničil na Martiniku, kde   budoval jakousi přehradu).   Ovšem vše vynahradily   parádní herecké výkony,   zde bych se zastal i herečky   ve vedlejší roli, na to, že   neměla, co hrát, však   mlčela a pózovala, tak   bravo. Hudba... překrásná,   taková Arvo Pertovská,   housla pasovaly a podporovaly   hodně povedenou atmosféru   celého díla.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Georges Prieur

Prieur Georges

Naposled navštívené:
Georges Prieur

Prieur Georges