Zari
ohodnotit

Expendables: Postradatelní 2

The Expendables 2

Další název:
Postradatelní 2; Expendables: Nezničiteľní 2 (SK); Postradatelní 2: Zpět do války
Rok:
2012
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
6.9.2012
„Jako zamlada.“
Popis / Obsah / Info k filmu Expendables: Postradatelní 2



Na tým Postradatelných vedený žoldákem Barney Rossem se obrátí tajný agent CIA Church. Chce, aby mu přinesli z havarovaného letadla kdesi v horách tajnou zásilku obsahující důležité informace. Na místo je doprovází agentka Maggie. Zdánlivě rutinní mise se ale zkomplikuje, když je překvapí muži v černých kožených kabátech a se samopaly v rukách. Vede je muž s černými brýlemi a tetováním na krku Jean Vilain. Zadrží nejmladšího z týmu jako rukojmí, ostatní odzbrojí a nakonec dostanou i to, co hledali. Je to plánek, který ukazuje cestu ke skrytým pěti tunám čistého plutonia. Když je jeden z týmu brutálně zavražděn, nastává čas, kdy se Barney a jeho muži vydávají na krutou a krvavou cestu pomsty.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Expendables: Postradatelní 2



POZOR SPOILER

Jsme v Nepálu v oblasti Sindupalčok. Známá šestka zde řádí jak černá ruka. Když se probojuje až na místo, kam chtěli, osvobozují zajatce a jsou mírně překvapeni, kdo to je. Následně unikají v hydroplánu.
Z téhož je pak dopravena padákem zásilka. Totiž člověk.
Jsme zase na zemi a v baru. Nu a my máme nyní čas poznat nového člena, velmi mladého muže zvaného Billy Kid.
Barney Ross se opět setkává s panem Churchem, který tvrdí, že mu Ross vyfouknul pět miliónů. A chce po něm obsah trezoru, který je v havarovaném letadle v Evropě. A protože trezor nejde otevřít jen tak, dává Rossovi specialistu. Je do dívka a jmenuje se Maggie Chan.
Vrak letadla je nalezen v pohoří Kazak v Albánii. Ale když už mají obsah, jsou překvapeni lidmi v čele s mužem, který si říká Jean Vilain. Ten použije Billy Kida jako rukojmí, a i když dostane co chce, zabije ho.
Ross přísahá pomstu a vydává se se svými lidmi za Jeanem. Najdou jeho lidi v nějakém baru a hned si to s nimi vyřídí. Požadované informace z jednoho z nich vyrazí Maggie. Takže se jede mezi Sangy. Když se ocitnou na staré sovětské základně, najdou je Jeanovi lidé. Dochází ke kruté přestřelce, která končí velikým překvapením.
Pak se Ross s kamarády ocitá ve vesnici, kde Jeanovi lidé verbují muže a mladíky, aby pro něj pracovali. Zde se postradatelní usadí, protože Jeanovi muži mají přijít zase. Tentokrát už i pro děti. Ty si však chtějí vzít už bez verbování. Když sem skutečně přijedou, nemají to rozhodně jednoduché. Po jejich likvidaci jdou postradatelní přímo do jámy lvové. Jejich příchod způsobí trošku rozruchu, ale jsou zde.
Rozděleni a pak zase spojeni osvobozují muže z vesnice a vydávají se za ujíždějícím Jeanem. S ním se Ross střetne nakonec tváří v tvář...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Expendables: Postradatelní 2



Stará známa banda, Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunner Jensen (Dolph Lundgren), Toll Road (Randy Couture) a Hale Caesar (Terry Crews) sa dajú opäť dokopy potom , čo je tajný agent CIA Church (Bruce Willis) zavolá, aby im zadal zdanlivo jednoduchú zákazku. K partičke sa pridávajú aj noví členovia Billy the Kid (Liam Hemsworth) a Maggie (Yu Nan) ako prvá žena v tíme. Hoci úloha vyzerá veľmi jednoducho, samotná akcia sa príliš nevydarí a jeden člen počas nej dokonca zomrie a to dosť nepeknou smrťou. Jeho parťáci sa ho rozhodnú pomstiť priamo na mieste, teda na nepriateľskom území, kde majú iba mizivú šancu na úspech.

Na zem sa zatiaľ valí päť ton čistého plutónia, ktoré by našu planétu hravo vychýlilo z osi. Túto zmes musia zaistiť skôr, než bude neskoro. To je však brnkačka v porovnaní so šťavnatou pomstou za kamarátovu smrť.

Zdroj: Markíza


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Expendables: Postradatelní 2



Expendables 2 – opravdu jako zamlada

Hned na úvod – tentokrát vážně nečekejte nic objektivního. Předem přiznávám, že coby naprosto nekritický fanoušek téhle party a mnoha jejích hereckých představitelů si nedokážu udržet odstup. Zvlášť ve chvílích, a je jich ve filmu hodně, kdy postavy samy sebe vtipně shazují a parodují své dřívější role a svou pověst. A do toho předvádějí akci plnou všeho, co má správný akční divák rád. Honičky, výbuchy, krev. Spousta krve.

Než se pustím do nějakého hodnocení, na úvod si opět vypůjčím oficiální informace k filmu... Stará známá banda Postradatelných Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunner Jensen (Dolph Lundgren), Toll Road (Randy Couture) a Hale Caesar (Terry Crews) se dají opět dohromady poté, co je tajný agent CIA Church (Bruce Willis) povolá, aby jim zadal zdánlivě jednoduchou zakázku. K partičce se přidávají i noví členové Billy the Kid (Liam Hemsworth) a Maggie (Yu Nan) jako první žena v týmu Postradatelných. Ačkoliv jejich úkol vypadá velice jednoduše, samotná akce se příliš nevydaří a jeden člen Postradatelných během ní dokonce zemře a to dost nepěknou smrtí. Jeho parťáci se ho rozhodnou pomstít přímo na místě, tedy na nepřátelském území, kde mají pouze mizivou šanci na úspěch. A protože na nový akční ohňostroj nebudou samy stačit ani hvězdy, které jsme viděli v prvním díle, musely se vzdát zaslouženého důchodu i další legendy - Chuck Norris a Jean- Claude Van Damme. Sám Stallone dodává: „V předešlém díle Expendables si Arnold Schwarzenegger zahrál pouze epizodní roli, nyní jsme si poprvé v kariéře mohli zahrát společně a vytvořit tak pro diváky super akční podívanou.“ A distributor (Bontonfilm) slibuje, že diváci se mají opravdu na co těšit. Jak to tedy je?

Pokud jste propadli kouzlu „jedničky“, kde se také velmi svižně vybuchuje, kope, krvácí, hláškuje a kde si parta akčních hvězd utahuje sama ze sebe, budete spokojeni i tentokrát. A jestli jste, stejně jako já, fanoušky stárnoucího, leč stále charismatického Arnieho, budete spokojeni dvojnásob. Je těžké představit film a přiblížit jeho atmosféru, když se snažím vyhnout konkrétním hláškám, o které vás nechci ochudit. Tak tedy snad jen – k velmi podařeným patří například stylový příchod Chucka Norrise, který vás nenechá na pochybách, kdo že to před vámi stojí. A Norris vtipkující o Norrisovi (že by si pamatoval nějaké české vtipy o sobě z doby, kdy tu natáčel reklamu pro T-mobile?), to je vážně „cool“. Stejně tak Arnold Schwarzenegger připomene něco ze svých akčních rolí a (jak už asi z upoutávek víte) zazní i jeho „I’ll be back!“. Já osobně se v podstatě dostávám do bodu, kdy bych snad byl ochoten sledovat cokoli v podání téhle party. Ale Expendables 2 mi i tak připadá, jako dobře odvedená práce v rámci žánru.

Máme tady nutné body osnovy dobrého akčňáku ve stylu 80‘ a 90‘ let... Je tady zloduch bez jakýchkoli emocí a zábran (Van Damme), správný týpek, jehož smrt je třeba pomstít, samozřejmě mstitelé, kteří kromě bicepsů, odhodlání a bohatého arzenálu mají i čest a smysl pro fair play. Jejich řady rozšířila i sličná dívka (Yu Nan), která však dokonale zapadá do skládačky. Film o tom, jak zlo, chvíli v převaze – pak zase v obraně, musí být potrestáno a chlapské sliby naplněny, by se dal vyprávět různými způsoby. Simon West naštěstí dokázal udržet tempo a tím i divákovu pozornost tak dobře, že si v závěru řeknete – sakra, to už je konec?! Navíc velmi vyváženě podává směs „jako že“ vážných a dramatických situací, vtipu a akce, že se mu daří zaběhnutá akční klišé znovu vyprávět trochu jinak. Když už máte pocit, že některé dialogy jsou na hraně trapnosti, najednou je postavy samy shodí. Patos jiných scén netrvá tak dlouho, abyste měli pocit, že to je za čárou. A hlavně – nikdo a nic se tady nebere moc vážně. Jde prostě o podívanou, kterou by si nenechal ujít ani seriálový Dexter – krevní stříkance byste počítali jen velmi těžko a myslím, že Hollywoodu na nějaký pátek došly zásoby filmové krve. Pak si také nelze nevšimnout, že bicepsy Terryho Crewse nabraly neskutečných rozměrů. Poctivý trénink se vyplatil. Co však zřejmě trochu „ujelo“ je Van Dammeova tvář, která prostě (zejména v prvních záběrech) vypadá jako špatná reklama na botox a plastické operace vůbec. Jenže to už jsme vlastně někde jinde...

Zpět k filmu. Brian Tyler (hudba) má za sebou řadu akčních filmů a jeho soundtracky zdobily takové hity jako Oko dravce (2008), Nezvratný osud 4 (2009) nebo loňský Fast Five (2011). I tady servíruje skvělou hudbu, která podporuje akční střih a kvalitní záběry kameramana Shellyho Johnsona (točil třeba také záběry pro film Captain America: První Avenger (2011)). Na scénáři se Stallonem spolupracoval Richard Wenk, který mimo jiné napsal pro Willise 16 Bloků (2006), film, v němž si sám zahrál menší roli. Ti všichni, včetně hereckých hvězd, přicházejí s akční podívanou, která zřejmě svým slibům a očekáváním dostojí. Nakonec, kvůli uměleckému prožitku na Expendables 2 asi nikdo nepůjde, že? Užijte si tedy akci, hlášky i „muzejní kousky“ akční filmové historie. A protože, jak jsem v úvodu prozradil, nejsem schopen tenhle tým objektivně zkritizovat, ještě teď plný fanouškovské radosti z návratu mých oblíbenců dávám snímku minimálně 80%. A malá rada na závěr – pánové, rozmyslete si, jestli na tenhle film vezmete své přítelkyně či manželky. Když je neoslní modré oči Liama Hemswortha, pak stoprocentně podlehnou pravé „machovské“ magii některého z herců a vám nasadí laťku hodně vysoko.

Ivan Hladík


Autor: ihladik

Popis / Obsah / Info k filmu Expendables: Postradatelní 2



Ještě jeden zlatý večírek pro tuhle partu. Postradatelní mají ve svém středu nového muže, ambiciozního mladíka jménem Billy, na jedné misi je chycen a zabit přímo před jejich zraky Jeanem Vilainem (Jean-Claude Van Damme) a tak se vydávají na cestu odplaty, kde se k nim přidá Trench (Arnold Schwarzenegger), Booker (Chuck Norris) , Church (Bruce Willis) a také mladá agentka CIA Maggie.


Autor: Duri86

Popis / Obsah / Info k filmu Expendables: Postradatelní 2



The Expendables to tentokrát myslí vážně. Yin Yang (Jet Li) byl totiž brutálně zavražděn žoldáky Jeana Vilaina (Jean-Claude Van Damme) a jeho přátelé přísahají pomstu.Ovšem nejsou sami. Po pomstě touží i Yangova sestra Maggie, a tak Barney Roos (Sylvester Stallone) se svým týmem se vydávají na cestu msty.


Autor: holys

Popis / Obsah / Info k filmu Expendables: Postradatelní 2



řed dvěma lety uvedl herec, scenárista a režisér Sylvester Stallone film, opřený o veteránské hvězdy akčního žánru. Akční thriller Expendables: Postradatelní (FP 10/2010) představoval nostalgické ohlédnutí za žánrem 80. let a současně přivedl na svět životaschopný tým hrdinů. Ten se s drobnou obměnou (bez postavy, již ztvárnila hvězda čínského původu Jet Li; ta se objeví jen na začátku) uplatňuje ve volném pokračování, jež režíroval zkušený Simon West. Stallone se na snímku Expendables: Postradatelní 2 podílel už jen jako spoluscenárista a představitel hlavní role, velitel týmu zkušených nájemných zabijáků Barney Ross. Ten musí se svými muži splatit vládnímu agentu Churchovi (v prvním díle Kostelník) dluh z minula a z vraku letadla v albánských horách vyzvednout informace ukryté v dobře chráněném trezoru. K týmu se proto vedle nováčka Billyho připojí i specialistka na trezory a bojovou akci Maggie Changová. Akce ovšem dopadne jinak, než si Ross a jeho kolegové představovali: plány jim překazí ziskuchtivý šéf zločinecké bandy Vilain, který zabije Billyho a zmocní se informací, umožňujících přístup k pěti tunám plutonia, ukrytým kdysi Sověty ve starém dole. Expendables pak vede do akce touha pomstít smrt mladého přítele, jež zastiňuje i snahu „zachránit svět“ (Vilain má na plutonium kupce, který hodlá rozpoutat globální válečný konflikt). V nerovném boji skupinky hrdinů s velkou bandou po zuby ozbrojených zabijáků nezasáhnou jen venkovanky, jejichž muže a syny Vilain odvlekl do dolu, ale především dva další elitní zabijáci na volné noze – Trench (který se objevil už v prvním filmu jako „Fronťák“) a Booker. Hvězdné herecké obsazení někdejších superhrdinů z jedničky zde rozšiřují Jean-Claude Van Damme coby Vilain a Chuck Norris jako Booker. Arnold Schwarzenegger jako Trench rozšiřuje své pole působnosti, protože v původním dílu se opravdu jen mihnul. Emocionální linii vyprávění, založenou na chlapské solidaritě navenek morálně netečných, cynických veteránů, vytváří zejména postava Maggie, sbližující se s citově vyhaslým Barneym. – Zatímco první díl sázel na hrdinský patos, pokračování nápaditě a dynamicky odvedenou akci spojuje se silným komediálním tónem (přičemž veteránské akční hvězdy používají i citace z vlastních filmů). Podívaná v duchu „drsné“ akce je tak i sofistikovaně vypracovanou připomínkou akčního žánru z dob jeho rozkvětu.
-ap-, Filmový přehled 2012/10


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Expend4bles: Postrad4telní (2023)

 Expend4bles: Postrad4telní (2023)
Expend4bles: Postrad4telní n
Expend4bles
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Scott Waugh

(pokračování)

Untitled Adi Shankar Project (2015)

 Untitled Adi Shankar Project (2015)
Untitled Adi Shankar Project n
 
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Simon West

(spin-off)

Expendables: Postradatelní 3 (2014) [2k digital]

 Expendables: Postradatelní 3 (2014) [2k digital]
Expendables: Postradatelní 3 n
The Expendables 3
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Patrick Hughes

(pokračování)

Expendables: Postradatelní (2010)

 Expendables: Postradatelní (2010)
Expendables: Postradatelní n
The Expendables
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Sylvester Stallone

(pokračování)

Reklama