Zari
ohodnotit

Ecce Constantia [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1992
Délka:
145 minut
„Televizní přepis stejnojmenné divadelní hry Pavla Kohouta, zachycující neobvyklou formou nejdůležitější okamžiky kostnického koncilu, který rozhodl o upálení Jana Husa.“

Komentáře k filmu Ecce Constantia

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.7.2021
Zpracování historické   události kostnického   koncilu, kdy je televizní   zpravodajství přímo v oné   době a popisuje události,   které jakoby vyprávěli   divákům v přímém přenosu   televizní hlasatelka Marie   Tomsová nebo televizní   reportér, samotný autor hry   Pavel Kohout, je opravdu   ojedinělou záležitostí a v   ranku českých televizních   inscenací jistě i   jedinečným originálem.   Musím ale říct, že i když   námět je pojat nezvykle a   nevídaně, působí trochu   rozpačitým dojmem. Tyhle   vstupy se mísí a střídají   s hranými, téměř   divadelními pasážemi,   které jsou oproti tomu   silnými zážitky, neboť   herecké obsazení je velmi   podařené. Každopádně   výsledek je díky dokonalému   nastudování látky Pavlem   Kohoutem naprosto vynikající   a nebál bych se přirovnání   k historickým hrám Oldřicha   Daňka nebo Jiřího Bělky.
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.7.2021
Téhle reportáži z   kostnického koncilu rozhodně   nechybí nápad a tvůrčí   originalita. Krom těchto   solidních základů má   konstrukce celé inscenace i   potřebnou nadstavbu v podobě   hodně kvalitního obsazení a   tomu odpovídajících   hereckých výkonů. A tak   jedinou výhradu bych   směřoval k zbytečně   přešvihnuté stopáži.   Téměř dvě a půl hodiny mi   pro takový projekt přijde   předimenzované a ve   výsledku to působí   vysloveně kontraproduktivně.   I tak je to ale nadprůměrná   televizní práce (obzvlášt   na tápající první půli   90.let).

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:40

16 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Dějiny antisemitismu

16:50 - 17:50

41 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

1 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

51 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Amy Weber

Weber Amy

Naposled navštívené:
Amy Weber

Weber Amy