Zari
ohodnotit

Demony wojny wg Goi

Další název:
Demony wojny wedlug Goi
Žánr:
Země:
Rok:
1998
Délka:
93 minut

Komentáře k filmu Demony wojny wg Goi

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.10.2014
Polský válečný film,který   nás nechá nahlédnout do   polské jednotky a její   působení v bývalé   Jugoslávii a také záchranu   jedné sestřelené   helikoptéry,útěk a   přežití v horách,také   něco o zradě,cti atd.Film   není špatný,ale nedokázal   jsem se do něj tolik ponořit   5/10.
Hugin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.3.2013
Hans Kloss předává   štafetu, možná ještě   neřekl poslední slovo, a na   jeho místo nastupuje   neohrožený drsňák major   Keller. Zatímco většina   kinematografií zpracovává   balkánskou válku formou   kritiky nečinnosti mírových   jednotek, nebo se zabývá,   hlavně ta domácí, přímo   samotným konfliktem, tak   polští filmaři vytvořili   národní hrdinský epos ve   kterém se zabývali   především sami sebou. V   tomto nijak nevybočuje z   nekonečné řady polských   filmů jenž mají posílit   národní hrdost a hrát na   nacionální strunu. Není   proto divu, že se celý film   nese v poněkud americkém   duchu, ti v tom mají bohatou   praxi, spousta akce, jasně   definované dobro a zlo,   konflikty s velením, a i ti   problémoví vojáci se   nakonec stali uvědomělými.   Nezbytnou součástí   samozřejmě závěrečný   Happyend. Za klad považuji,   že ne všechny charaktery,   alespoň z počátku, byly   vykresleny kladně. Je v   obecném povědomí, a sami to   přiznávají, že se část   vojáků hlásí na mise z   finančních důvodů, ale že   jsou vojáci bez výcviku a   při první vážnější akci   se sesypou, že neexistuje   disciplína a že se   neposlouchají rozkazy je už   však na pováženou. Na   vzniku filmu se podílí   dozajista spousta lidí, proto   nechápu, proč si nedokáží   ohlídat základní věci.   Výsadek se uskutečnil 28.   února v pět hodin ráno a   bylo světlo jak v pravé   poledne, následné   vyzvednutí výsadku mělo   být provedeno ve 20.00 hod, a   přitom slunce stálo vysoko   na obloze. Někde se stala   chyba. Tatranská příroda   mně tam také moc nepasovala.   Už by bylo načase, aby se   polští tvůrci dívali na   svoji historii poněkud   střízlivěji. Polského   filmu o zabrání   československého pohraničí   v roce 1938 a násilné   asimilaci a vysídlování   obyvatel se asi nedočkám,   možná jo, ale ve značně   překroucené podobě.
zami5
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.9.2010
Polský kultovní snímek
kdo neviděl, neuvěří. Tak   perfektně napsaný scénář   s tolika zvraty a přitom   naprosto logický se hned tak   nevidí. Spíše drama, než   akční film, ale stojí za   to....

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražedné šifry: San Francisco

23:30 - 00:20

37 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Čas zabíjet (1996)

22:10 - 00:35

117 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Křižovatka smrti 2 (2001)

23:30 - 01:20

37 minut již uběhlo
73 minut zbývá do konce

Prima - Šefové na zabití (2011)

23:45 - 01:45

22 minut již uběhlo
98 minut zbývá do konce

Reklama