Zari
ohodnotit

Dcera čarodějky

Skammerens datter

Další název:
Skämmerskans dotter; The Shamer's Daughter; Bosorkina dcéra
Rok:
2015
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
2.6.2016
„Její zbraní je pravda.“

Komentáře k filmu Dcera čarodějky

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.7.2020
Dina od své matky zdědila   psychické schopnosti a může   nahlédnout přímo do duše   ostatních lidí, čímž je   jako dcera čarodějnice   všudypřítomnými lidmi   krutě nenáviděna. Její   schopnost způsobuje, že se   lidé, kteří se jí   podívají přímo do očí,   stydí. Když na hradě dojde   k vraždě vládce a celé   jeho rodiny, je vlivem touhy o   moc vtažena do nebezpečného   boje, který ohrožuje jak   život její matky, tak i   její vlastní. Středověká   fantasy mající českou   stopu, neboť se natáčelo i   v Česku (např. lom Amerika   je prostě, alespoň pro nás,   nezaměnitelný), se honosí   absolutně nenáročným   příběhem, který uběhne   rychleji, než by se zdálo.   Snímek byl natočen na   základě stejnojmenného   fantasy románu „Skammerens   Datter“ dánské autorky   Lene Kaaberbøla, která je   čtenáři vychvalovaná.   Filmový příběh o Dině je   i přes svou jednoduchost   vcelku propracovaný.   Dospělý divák z něčeho   takového sice na zadek   nespadne, ale pro mládež má   určitou přívětivost a to i   vlivem schopnosti jim ukázat   klasicky vyhlížející   středověký a jasně   nordický svět, právě na   pomezí fantasy žánru.   Temná atmosféra je   samozřejmostí, takže od   jiných snímků podobného   druhu se ničím nevymyká. I   v Dánsku mají filmovou cenu   a tento jejich filmový počin   získal jedenáct nominací, z   nichž pět cen získalo, mezi   nimiž byla i cena za   nejlepší film roku,   určeného právě pro mladé   publikum. Když pomineme CGI   draky, byl jinak zpracován   bez typických hollywoodských   zvláštních efektů, což i   to něco znamená. Jestli to   bylo vlivem nízkého   rozpočtu, těžko posoudit,   každopádně se v této   oblasti jedná o příjemnou   změnu.
Izzy8635
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2017
Celkem dobrý film s možná   příliš přísným   hodnocením. Děj se sice   trochu vleče, bojové scény   za moc nestojí, ale není to   tak hrozné, jak někteří   píší. Jinak hezký nápad i   prostředí. Obstojně   zpracováno a velmi   zvláštní, ale docela   realistický drak. Doufám,   že natočí i pokračování   s více poutavým dějem a   vylepšenými souboji.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

10:35 - 11:30

41 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Šikmá věž v Pise

11:15 - 12:15

1 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

NOVA - Můj přítel Monk (2002) [TV ser...

10:55 - 11:50

21 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:15 - 12:20

1 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Simon Chandler

Chandler Simon

Eduard Hrubeš

Hrubeš Eduard

Diego Suárez Groult

Suárez Groult Diego

Naposled navštívené:
Simon Chandler

Chandler Simon

Eduard Hrubeš

Hrubeš Eduard

Diego Suárez Groult

Suárez Groult Diego