Zari
ohodnotit

Darkland

Underverden

Žánr:
Země:
Rok:
2017
Délka:
112 minut
Premiéra v ČR:
15.2.2018

Komentáře k filmu Darkland

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.12.2017
Zajímavá cesta pomsty, jen   poněkud zdlouhavější.   Přistěhovalci z Iráku si v   Dánsku dělají svoje   kšefty, někteří z nich.   Různé gangy co obchodují s   drogami a dalšími věcmi na   sebe nabalují další a   další a mezi nimi je i bratr   naší hlavní postavy, který   je nalezen mrtev. Policie se   nemá čeho chytit, nebo   nechce a bratr doktor se   pouští na cestu pomsty. Je   to celekm uvěřitelné až na   pár drobností, ale první   půle je zdlouhavá. Ale i tak   stojí film za vidění.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.12.2017
Takto se má dělat film o   pomstě. Příběh pevný,   ostrý, temný a hlavně se   nesnažící dělat z hlavní   postavy nepřemožitelného   bijce. Začátek by se dal   považovat za zcela reálný.   Mladší brácha   prožívající svůj život   ve světě zločinu požádá   svého staršího bratra po   zpackané loupeži o značný   peněžitý obnos.   Pochopitelně je striktně   odmítnut. Zachoval by se snad   někdo jinak? Jenomže je   později nalezen brutálně   zmlácený, což nepřežije.   A důvod na pomstu je na   světě. Hlavní postava   příběhu je charakterem   zcela jiný člověk, než na   jaké jsme zvyklí z   Hollywoodu. Žádný bývalý   speciální voják či něco   podobného, ale obyčejný   avšak úspěšný chirurg.   Rozhodne se svého bratra   pomstít ale jeho nezkušenost   mu to nijak zvlášť   neulehčí. Dánští tvůrci   do děje použili muslimskou   komunitu a jde přímo o   irácké imigranty, avšak v   Dánsku žijící už třicet   let. Dánská kinematografie k   nám nijak zvlášť neproudí   a tak nemáme o jejich   počinech ani představu.   Tento hollywoodské produkci   konkuruje velmi silně.   Geniální scénář   geniálně natočený. Dokonce   to místy přesahuje až do   artu. Nejde tu jen o hloupou   prezentaci násilí se slabým   příběhem (zdravím Stevena   Seagala), ale o velmi chytrý   temný thriller dotýkající   se těžkých životních   problémů. Jde jen o   vnitřní nenávist? Jak se to   vezme. Charakteristika děje   má hlubokou myšlenku, na   kterou přijde divák, který   se nad událostmi i zamyslí   místo toho, aby film sledoval   jako jen další snímek o   pomstě. Dánská   kinematografie tímto velmi   překvapila.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Místo činu: Drážďany - Parasom...

21:40 - 23:09

75 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Návrat Casanovy

22:25 - 00:00

30 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

21:45 - 23:10

70 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Honeymoon - líbánky k nepřežit...

22:40 - 23:30

15 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Reklama