Zari
ohodnotit

Počet zajímavostí k filmu Čejenský bojovník: 15


Lynette
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.7.2011
Pokud si stopnete film v 1 hodině a 5 minutě /scéna, kde odchází čejenský bojovník Sokol s nožem v ruce od svého indiánského druha po šarvátce před obchodní stanicí/, můžete zcela zřetelně vidět na několik vteřin, že Sokol, resp. herec Pato Hoffman má pod indiánským kostýmem bílé spodní prádlo /indiáni ale žádné spodní prádlo ve skutečnosti nenosili/.
Lynette
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.7.2011
Pokud si stopnete film ve 24 minutě, scéna, kde bílý lovec kožešin skoro zabije Sokola, kterého hraje indiánský herec Pato Hoffman, uvidíte opět zcela zřetelně u Pata Hoffmana na několik vteřin jeho vlastní spodní prádlo, tentokráte černé barvy.
Lynette
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.8.2011
Pata Hoffmanna proslavila až hlavní role indiánského čejenského bojovníka Sokola v tomto filmu. Je to jeho nejslavnější role, ale paradoxní je, že on tuto roli neměl rád už během natáčení a dodnes o ní nerad hovoří.
Lynette
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.3.2012
Autor scénáře Michael B. Druxman napsal po velkém úspěchu tohoto filmu další dva scénáře, volná pokračování tohoto příběhu s názvy “Cheyenne Warrior II.: Hawk“ a “Soars Life a Hawk“, ty však nikdy nebyly převedeny na filmové plátno.
Lynette
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.3.2012
Scénáristu a autora tohoto příběhu z divokého západu uchvátil herecký výkon indiánského herce Pata Hoffmanna natolik (ve filmu čejenský bojovník Sokol), že roku 2001 napsal Michael B. Druxman /který mimochodem dlouhodobě spolupracuje jako scénárista s Hollywoodem/ filmový scénář opět s tématikou divokého západu a velké love story s názvem “Sarah Golden Hair”, kde koncipoval jednu z hlavních a klíčových mužských postav čejenského válečníka jménem Brave Wolf jako roli pro Pata Hoffmanna. Bohužel, scénář u hollywoodských producentů I přes několik úprav a přepracování dodnes neprošel, ale v lednu r. 2012 byl alespoň vydán knižně pod stejným názvem jako originální filmový scénář.
Lynette
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.9.2013
Scénárista tohoto filmu Michael B. Druxman nosil v hlavě koncepci tohoto příběhu již 17 dlouhých let před jeho samotným vznikem. Jenomže v té době už nebyly populární westerny a tak se sepsáním scénáře otálel. To se změnilo až po velkém celosvětovém úspěchu filmu Tanec s vlky (Dances with Wolves, r. 1990), díky kterému začal být o westerny v Hollywoodu opět zájem. Teprve pak se rozhodl napsat scénář k tomuto filmu.
Lynette
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.9.2013
Výkonný producent Roger Corman specializující se především na nízkorozpočtové filmy původně nechtěl, aby hlavní postava v tomto příběhu byla žena (ve filmech, které produkoval byli hlavními postavami vždy mladí muži). Nakonec ho však scénárista Michael B. Druxman přemluvil, jelikož v jeho scénáři byla hlavní postavou žena.
Lynette
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.9.2013
Kelly Preston (ve filmu Rebecca Carver) si málem zahrála se svým skutečným manželem Johnem Travoltou, kterému byla nabídnuta role jejího manžela (jeho role čítala cca čtyři natáčecí dny), jenomže v té době Travoltova sláva prudce stoupala a čekalo se navíc na premiéru filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí (Pulp Fiction, r. 1994) v němž Travolta zazářil a tak jeho agent požadoval pro jeho osobu velmi vysoký honorář, který činil 100 000 dolarů za jeden natáčecí den a top účtování. To ale nebylo možné, neboť tento film byl nízkorozpočtový a producenti měli k dispozici pouhých třičtvrtěmilionu dolarů na realizaci celého filmu. Nakonec roli po Johnu Travoltovi převzal herec Charles Edwin Powell. Stejný problém měli s obsazením role ovdovělého pana Barkleyho - původně si ho měl zahrát herec Robert Duvall, ale protože chtěl příliš mnoho peněz, jeho roli si nakonec zahrál herec Dan Haggerty.
Lynette
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.9.2013
Herec Dan Haggerty (ve filmu Barkley) prý řekl v žertu po přečtení scénáře scénáristovi Michaelu B. Druxmanovi památnou větu ,,Ty hajzle, to je jediný film, ve kterém jsem byl kdy zabit!".
Lynette
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.9.2013
V původním scénáři neexistují žádné náznaky sexuálního vztahu mezi Rebeccou (hraje Kelly Preston) a čejenským bojovníkem Sokolem (hraje Pato Hoffmann), ve skriptu spolu tyto dvě postavy nešli spát. Režisér Mark Griffiths však řekl ,,Musíme mít sex." , ale scénárista Michael B. Druxman ostře nesouhlasil a podotkl, že k daným okolnostem tyto dvě postavy mohou mít mezi sebou max. platonický nebo přátelský vztah k vzhledem ke krátké době, kterou se znají a k okolnostem, které prožili.
Lynette
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.9.2013
Scénárista Michael B. Druxman nechal znovu přetočit scénu, kde Rebecca jí venku před obchodní stanicí na velkých pláních s ostatními Čejeny. Režisér totiž scénu původně nesprávně pojal jako vánoční hody, v průběhu kterých se zmiňoval i Ježíš Kristus, což se velmi nelíbilo scénáristovi, kterému tato situace přišla naprosto absurdní i vzhledem k prostředí, ve kterém se film natáčel.
Lynette
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.9.2013
Natáčelo se v kalifornském Simi Valley v USA asi kilometr od místa, kde je Reaganova prezidentská knihovna. Filmový příběh se odehrával sice na odlehlém místě, kde nebyl přístup k civilizaci, ve skutečnosti však filmaři natáčeli hned nedaleko města a tak museli stavět kamery tak, aby nebyly vidět telefonní sloupy.
Lynette
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.9.2013
Ač byl tento film určený rovnou do videopůjčoven a pro kabelová televizní vysílání, byl mezi lidmi tak populární, že si žádali jeho pokračování. A tak scénárista Michael B. Druxman vzal svůj skript nazvaný SARAH GOLDEN HAIR s obdobným příběhem, ve kterém mírně přepracoval děj a přepsal i některé postavy a předal hollywoodským tvůrcům jako další pokračování tohoto filmu, avšak ti tento scénář zamítli. O pár let déle mu zavolal producent Roger Corman s požadavkem na sepsání nového scénáře na další pokračování Čejenského bojovníka. Michael B. Druxman napsal tedy dvě různé verze scénáře k dalšímu pokračování tohoto filmu, dokonce vydané knižně počátkem r. 2012 pod názvy HAWK a SOARS LIFE A HAWK. Další díl Čejenského bojovníka se měl natáčet v Kanadě jako velkorozpočtový snímek, avšak přišly problémy s kanadským financováním, které přetrvávají do současnosti.
Lynette
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.9.2013
V připravovaném pokračování scénáristy Michaela B. Druxmana už není hlavní ženská postava Rebeccy , ale jen hlavní indiánská mužská postava čejena Sokola.
Lynette
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.9.2013
Scénáristu Michaela B. Druxmana našel před mnoha lety hollywoodský producent právě tohoto filmu a to Roger Corman, díky němuž dodnes píše pro Hollywood.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

180 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

29 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

24 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:50 - 09:15

9 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Mira Erdevički-Charap

Erdevički-Charap Mira

Naposled navštívené:
Mira Erdevički-Charap

Erdevički-Charap Mira