Jeden svět

Zajímavosti uživatele Lynette

Lynette

Lynette zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Lynette

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet zajímavostí k filmům: 529
2001: Vesmírná Odysea (2001: A Space Odyssey)
Přidáno: 12.3.2012
Ve filmu zní po většinu času jako hudební doprovod světoznámá skladba krále valčíků Johanna Strausse ,,Na krásném modrém Dunaji".
2Bobule
Přidáno: 14.12.2011
Herec Miroslav Táborský utrpěl při natáčení jedné ze scén úraz, po kterém musel být neprodleně převezen do nemocnice. Utrhla se s ním totiž zeď.
Natáčení probíhalo taktéž několik dní v Los Angeles, Kalifornie, USA.
Původně se počítalo s názvem 300: Battle of Artemisia, ale pak byl anglický oficiální název pozměněn na 300: Rise of an Empire.
Natáčení probíhalo převážně v Sofii v Bulharsku a v bulharských filmových studiích New Boyana v Sofii.
Natáčení probíhalo na podzim 2012.
Všichni hlavní mužští herečtí představitelé museli dodržovat během natáčení přísnou životosprávu kvůli nárustu svalové hmoty - to zahrnovalo každodenní cvičení a přísný jídelníček.
Příprava byla pro všechny herce velmi náročná, osm týdnů před zahájením natáčení tvrdě cvičili 8 až 12 hodin denně v tělocvičně, což zahrnovalo posilování, atletiku či bojová umění. Kromě toho musel každý individuálně dodržovat přísný stravovací režim (někteří herci museli přibrat, někteří naopak shodit několik kil). Tento přísný režim a trénink trval samozřejmě i po celou dobu natáčení.
Herci měli k dispozici během natáčení kaskadéry, přesto si většinu choreograficky náročných bojových scén zahráli sami a nenechali se zastupovat, aby filmový děj vypadal co nejvíce autenticky.
Ve filmu jsou taktéž velmi důležité námořní bitvy, ale bylo těžké jejich natáčení, jelikož ve skutečnosti se točilo bez vody. Filmaři si to museli pouze představit a řešit z námořního hlediska.
Herec Hans Matheson přiznal, že musel projít velmi tvrdým tréninkem, který trval asi 10 týdnů, aby získal dobrou fyzickou kondici.
Herec Hans Matheson ztvárňující vedlejší postavu Aesykla se dostal k roli díky tomu, že si na něj úplnou náhodou vzpomněl scénárista tohoto snímku Zack Snyder, který mu okamžitě zavolal a roli mu nabídnul. H. Matheson se totiž několik let předtím zúčastnil velkého konkurzu na jeho tehdy připravovaný projekt Sucker Punch /Sucker Punch, r. 2011/, ale žádnou roli nakonec nezískal.
A.I.: Umělá inteligence (A.I.: Artificial Intelligence)
Přidáno: 19.4.2012
Snímek je natočený podle novely Briana Aldisse a původně ho připravoval od 60. let Stanley Kubrick, nicméně nakonec ho několikrát odložil kvůli technické náročnosti.
A.I.: Umělá inteligence (A.I.: Artificial Intelligence)
Přidáno: 20.4.2012
Když Stanley Kubrick natáčel svůj poslední film "Eyes Wide Shut", předal výsledky práce k budoucímu filmu A.I: Umělá inteligence /včetně originálních návrhů dekorací/ svému kolegovi - režisérovi Stevenovi Spielbergovi. Steven Spielberg pojal nakonec tento snímek jako poctu svému zesnulému kolegovi a příteli.
Absolvent (The Graduate)
Přidáno: 19.3.2012
Zajímavé peripetie se udály kolem písně od autorské dvojice Paula Simona a Arta Garfunkela s názvem "Mrs. Robinson". Už se možná neví, že Simon pro film napsal jiné dvě písně a to " Punky's Dilemma" a "A Hazy Shade of Winter". Režisér tohoto snímku Mike Nichols si však vyžádal jiný song, který ovšem nevzniknul přímo pro film Absolvent. Ta však měla zatím jen refrén a jmenovala se "Mrs. Roosevelt", podle manželky pana prezidenta. Tato píseň byla nakonec pro film dodělána a nahrána, ale dostala jiný název a to "Mrs. Robinson", jež se stala poté velkým hitem.
Absolvent (The Graduate)
Přidáno: 19.3.2012
Změna ve finále: narozdíl od knižní předlohy Charlese Webba, v níž hlavní hrdina dorazí do kostela předtím, než nevěsta řekne ,,Ano", dle filmového scénáře už je provdána.
Absolvent (The Graduate)
Přidáno: 19.3.2012
Ve filmu zazní z písně "Mrs. Robinson" jen refrén, celý text a hudba byla dopsána po natočení filmu Absolvent.
Arabela
Přidáno: 4.3.2012
Pes hrající v tomto seriálu při natáčení scény velké hostiny neustále strhával ubrusy ze stolu i s jídlem a žral rekvizitáři nachystané jídlo a tak rekvizitáři museli po několika nepovedených záběrech nakonec udělat hostinu z věcí, které psovi nechutnaly. Např. šlehačka na dortech byla z pěny na holení.
Avengers (Marvel’s The Avengers)
Přidáno: 11.5.2012
Herečka Scarlett Johansson uvedla, že při natáčení bojových scén si vzpomněla na chvaty, které se naučila, když natáčela film Iron Man 2 (2010). Předtím bojový trénink nikdy nepodstoupila. Nejhorší pro ni prý bylo naučit se Wu-shu. Také bojová sekvence mezi Scarlett a jejím hereckým kolegou Jeremym Rennerem byla původně delší, než je ve filmu.
Avengers (Marvel’s The Avengers)
Přidáno: 11.5.2012
Scarlett Johansson má ve filmu také ruský dialog. Ten se učila foneticky, na place měla k dispozici učitelku ruštiny, která ji učila správně vyslovovat.
Babí léto
Přidáno: 4.5.2012
Poslední role herce Vlastimila Brodského.
Babí léto
Přidáno: 4.5.2012
Film získal čtyři České lvy - za herecké výkony Vlastimila Brodského, Stelly Zázvorkové a Stanislava Zindulky a taktéž za scénář.
Bathory
Přidáno: 1.6.2009
Herečka Anna Friel (představitelka Alžběty Bathoryové) se před natáčením každé scény inspirovala poslechem hudby kvůli lepšímu vcítění a prožívání dané role.
Bathory
Přidáno: 3.6.2009
Když se herec Hans Matheson dozvěděl, že získal roli velmi rozporuplné historické osobnosti Caravaggia, zakoupil si o tomto malíři několik biografií, které si všechny přečetl ještě před počátkem natáčení.
Bathory
Přidáno: 29.5.2009
- při závěrečné scéně, kdy Alžběta Bathory leží a zpívá na posteli v hořícím pokoji, málem její představitelka herečka Anna Friel skutečně uhořela.
- herec Hans Matheson (ve filmu malíř Caravaggio), je ve svém soukromém životě shodou okolností velkým fanouškem tohoto italského malíře. Vlastní i několik Caravaggiových reprodukcí.
- v české verzi filmu herce Jiřího Mádla, předaboval jiný herec a to Jan Maxián. Režisér Jakubisko byl totiž silně nespokojený s českým dabingem Jiřího Mádla a tak ho nechal předabovat.
- původně měla hrát čachtickou paní hollywoodská hvězda Famke Janssen. V únoru 2006 přiletěla do Prahy na kostýmní zkoušky, ale po pár dnech kvůli neshodám s režisérem Jakubiskem od projektu odstoupila.
- Anna Friel získala hlavní roli Alžběty Bathoryové tak, že požádala slovenskou chůvu její dcery, aby režisérovi Jakubiskovi napsala dopis, kde ho Anna žádala o roli. Byla tak vytrvalá, že roli nakonec získala. Koncem března 2006 začala natáčet v bratislavských filmových studiích Koliba.
- producentka Deana Horváthová bojovala o představitele malíře Caravaggia (skotský herec Hans Matheson) s jeho agenturou půl roku, jelikož jeho agentura měla s umělcem jiné plány do budoucna.
- první klapka padla v prosinci 2005 a ta poslední v červenci 2006.
- v průběhu natáčení filmu Bathory se zúčatnili počátkem července 2006 Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary v doprovodu manželů Jakubiskových i britští herci Anna Friel a Hans Matheson.
Bathory
Přidáno: 24.10.2009
Hans Matheson musel kvůli své roli nosit po celou dobu natáčení na hlavě paruku.
Bathory
Přidáno: 2.11.2009
Herec Hans Matheson (ve filmu malíř Caravaggio) přijmul roli spíše proto, že se nechal přemluvit herečkou Annou Friel(ve filmu Alžběta Bathory). Při natáčení se vždy inspirovat hudbou před tím, než šel před kameru.
Bathory
Přidáno: 2.11.2009
Titulní píseň "Môj Bože", kterou nazpívala slovenská zpěvačka Katarína Knechtová a hudbu složil skladatel Jan Jirásek patřila mezi pětici nejhranějších hitů v rádiích. Hudební videoklip natočil osobně režisér Juraj Jakubisko.
Bathory
Přidáno: 9.11.2009
Britská herečka Anna Friel (ve filmu ztvárnila hlavní roli) během natáčení doslova trpěla, protože na hlavě nosila tak těžké paruky a účesy, že jí neustále bolela hlava a o přestávkách si kvůli té tíze musela podpírat hlavu.
Bathory
Přidáno: 9.11.2009
Z filmu byly nakonec vystřižené všechny natočené scény se zpěvákem a hercem Jiřím Kornem.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10