Zari
ohodnotit

Bezcharakterní žena

Woman of Straw

Žánr:
Rok:
1964
Délka:
122 minut
Premiéra v ČR:
27.8.1964

Komentáře k filmu Bezcharakterní žena

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2021
Strýček miliardář ho   chtěl vydědit a tak si na   něj posvítil. A kam nemůže   čert, tam se nastrčí   ženská. Mistrovsky   zpracovaný příběh o jednom   téměř dokonalém zločinu,   u kterého téměř zamrzí,   že to režijně nezpracoval   přímo Alfred Hitchcock. Ale   žádná škoda, neboť Basil   Dearden si s danou látkou   poradil taktéž dobře.   Vznikl kriminální thriller,   který svou napínavou   atmosféru buduje opatrně a   se správným tahem na branku.   Pevný děj jak skála   zpočátku jasně vymezuje   mantinely v patřičném   zájmu daných skutků, aby   nečekaný zvrat ke konci   všeho doslova šokoval svou   chytrou sugestivností. Sean   Connery v naprosto   přesvědčivé pozici ´homme   fatal´, což znamená   ´osudový muž´, která je   hlavním hnacím motorem   všeho dění. Gina   Lollobrigida, stejně tak   přesvědčivá, v pozici   ošetřovatelky onoho   strýčka, už jen působí   coby šachová figurka, která   se kdykoliv může k   dosažení cíle obětovat.   Démonický a věčně   navztekaný strýček taktéž   nezůstává v pozadí a celý   dějový koncept okořeňuje   svými nesmrtelnými   hláškami, které, chtě   nechtě, prostě pobaví a to   bez ohledu na to, že se ve   většině případů jedná o   urážky nejrůznějšího   charakteru. O zvraty a emoce,   jak se na noir sluší a   patří, není nouze a i když   se může přeci jen zdát,   že se scénář veze jen v   obyčejném průměru, snímek   umí uchvátit v plné míře.   Obzvlášť ke konci, kdy vše   dostává takřka až   hororový nádech. Proto z   počátku ta zmínka o   Alfredovi Hitchcockovi.
beneva
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.7.2022
Opět jeden zavádějící   název, který se distribuci   nepovedl. Ona vůbec taková   nebyla. Byla krásná, byla   důvěřivá, možná trochu   naivní, ale nebyla   bezcharakterní. Rozhodně jí   slušely všechny ty módní   kreace od Diora. Ty zlaté   jsou překrásné a   předrahé, prý 36 000 $, ale   mně se nejvíc líbí ty   puntíkaté.
Velmi   rafinovaný plán, který   nemohl vyjít. Leda by lidi   byli úplně slepí. :)
Manučao
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2019
Sean Connery ako výborný   prešibanec. Pritom menej   známy snímok zďaleka   nestojí iba na ňom. Námet i   áčkové spracovanie znesú   prísne kvalitatívne   kritériá.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Reportéři ČT (2004) [TV cyklus...

14:00 - 14:50

9 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

ČT2 - Dějiny antisemitismu

14:00 - 15:00

9 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:40 - 14:40

29 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:20 - 14:25

49 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Pierre Arditi

Arditi Pierre

Naposled navštívené:
Pierre Arditi

Arditi Pierre