Duben
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Bacurau
POZOR SPOILER
  
Po silnici jede vůz s dvěma mladými lidmi. Cestou vidí nehodu. Havaroval jiný vůz s rakvemi. 
Ti dva přijedou do vesnice Bacurau, kde se koná pohřeb ženy jménem Carmelita. Vůz sem přivezl vodu, které je všude nedostatek.  
Na pohřbu způsobí výtržnost místní lékařka Dominga.
Místní učitel chce dětem ukázat jejich vesnici na mapě. Avšak ani na tabletu, ani na počítači není. Prostě z mapy zmizela.  
Přijíždí sem místní občan zvaný Tony Junior. Už se odstěhoval nyní kandiduje. Proto přivezl pár věcí. Jenže všichni se před ním ukryli a on je k volbám láká zbytečně.  
Osamělého farmáře jedoucího na motorce sleduje létající talíř.  
Večer přiběhnou do vesnice koně z Manelitovy farmy. Druhý den je dva mládenci vedou zpět. NA farmě však najdou jen mrtvé lidi.
Do vesnice přijede pár lidí, zřejmě manželé a když se vracejí cestou na ty dva narazí. A zastřelí je. To vše sleduje létající talíř. 
Nyní ten pak přilétá na jiné místo blízko vesnice, kde jej odchytí žena. Ukáže se, že je to jen dron. A žena je součástí skupiny lidí, která vesnici z mapy počítačově vymazala. Také jim laserem ruší signál.  
Velitel skupiny a ostatní ty dva motorkáře zastřelí.  
Když jsou do vesnice přivezení ti dva jimi zastřelení mládenci, usoudí se, že je potřeba pomoci. A tak se mladý Pacote, najatý zabiják, který si však nyní říká Acácio Albuquerque da Silva, vydává k vyschlé přehradě. Zde jsou totiž lidé, kteří pomohou. Hlavně mladík, hledaný policií a zvaný Lungo. Ten bere své lidi a jdou do Bacarau.  
Jeden ze skupiny zastřelí malého vesničana při večerní hře.
Kvůli tomu vznikne ve skupině spor. Nijak se však neřeší a je konečně rozhodnuto o útoku na vesnici. Všichni si berou zbraně a vyrážejí „na lov“.  
Nejprve se dva vydají na osamělého farmáře. Další lidé přímo do vesnice, jen jejich velitel jde mimo. Narazí na učitelku, ale tu nechává být. Zaujme své místo se snajperkou a akce začíná. Bude jistě hodně mrtvých bezbranný vesničanů… 
 


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Bacurau
Lehce psychedelický western z blízké budoucnosti s prvky mystiky a sci-fi, který získal na letošním Cannes Cenu poroty. Městečko Bacurau zející v divokém vnitrozemí jednoho dne záhadně zmizí z mapy světa. Vlek napjatých událostí se rozjíždí. Obyvatelé, kteří se svými až mýtickými charaktery tvoří autonomní společenství, rázně čelí vnější hrozbě. Za rohem číhají momenty vytříbeného humoru, ovšem plátno před námi nejednou zrudne. Původní scénář režisérů Klebera Mendonci Filha a Juliana Dornellese uvidíte v pražské premiéře.

Kino Brasil


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

10:30 - 11:30

55 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Anakonda - konec mýtu?

10:40 - 11:30

45 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

30 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

55 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10