Bacurau (2019)

Bacurau
67.1 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Brazílie / Francie
    Délka: 132 min.
POZOR SPOILER
  
Po silnici jede vůz s dvěma mladými lidmi. Cestou vidí nehodu. Havaroval jiný vůz s rakvemi. 
Ti dva přijedou do vesnice Bacurau, kde se koná pohřeb ženy jménem Carmelita. Vůz sem přivezl vodu, které je všude nedostatek.  
Na pohřbu způsobí výtržnost místní lékařka Dominga.
Místní učitel chce dětem ukázat jejich vesnici na mapě. Avšak ani na tabletu, ani na počítači není. Prostě z mapy zmizela.  
Přijíždí sem místní občan zvaný Tony Junior. Už se odstěhoval nyní kandiduje. Proto přivezl pár věcí. Jenže všichni se před ním ukryli a on je k volbám láká zbytečně.  
Osamělého farmáře jedoucího na motorce sleduje létající talíř.  
Večer přiběhnou do vesnice koně z Manelitovy farmy. Druhý den je dva mládenci vedou zpět. NA farmě však najdou jen mrtvé lidi.
Do vesnice přijede pár lidí, zřejmě manželé a když se vracejí cestou na ty dva narazí. A zastřelí je. To vše sleduje létající talíř. 
Nyní ten pak přilétá na jiné místo blízko vesnice, kde jej odchytí žena. Ukáže se, že je to jen dron. A žena je součástí skupiny lidí, která vesnici z mapy počítačově vymazala. Také jim laserem ruší signál.  
Velitel skupiny a ostatní ty dva motorkáře zastřelí.  
Když jsou do vesnice přivezení ti dva jimi zastřelení mládenci, usoudí se, že je potřeba pomoci. A tak se mladý Pacote, najatý zabiják, který si však nyní říká Acácio Albuquerque da Silva, vydává k vyschlé přehradě. Zde jsou totiž lidé, kteří pomohou. Hlavně mladík, hledaný policií a zvaný Lungo. Ten bere své lidi a jdou do Bacarau.  
Jeden ze skupiny zastřelí malého vesničana při večerní hře.
Kvůli tomu vznikne ve skupině spor. Nijak se však neřeší a je konečně rozhodnuto o útoku na vesnici. Všichni si berou zbraně a vyrážejí „na lov“.  
Nejprve se dva vydají na osamělého farmáře. Další lidé přímo do vesnice, jen jejich velitel jde mimo. Narazí na učitelku, ale tu nechává být. Zaujme své místo se snajperkou a akce začíná. Bude jistě hodně mrtvých bezbranný vesničanů… 
   Autor: Pitryx

režie:
Juliano Dornelles, Kleber Mendonça Filho
 
 
hraje:
Sônia Braga (Domingas), Udo Kier (Michael), Bárbara Colen (Teresa), Thomas Aquino (Pacote), Silvero Pereira (Lunga), Wilson Rabelo (Plinio), Carlos Francisco (Damiano), Rubens Santos (Erivaldo), Luciana Souza (Isa), Eduarda Samara (Madalena)
 
 
scénář:
Juliano Dornelles, Kleber Mendonça Filho
 
 
kamera:
Pedro Sotero
 
 
hudba:
Mateus Alves, Tomaz Alves Souza
 
 
kostýmy:
Rita Azevedo
 
 
střih:
Eduardo Serrano
 
 
zvuk:
Nicolas Hallet, Ricardo Cutz
 
 
výkonný producent:
Dora Amorim
 
 
producent:
Emilie Lesclaux, Saïd Ben Saïd, Michel Merkt
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.