Zari
ohodnotit

96 hodin: Odplata

Taken 2

Další název:
96 hodín: Odplata (SK); 96 Hours - Taken 2
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
4.10.2012
„Tentokrát si přišli pro něj.“
Popis / Obsah / Info k filmu 96 hodin: Odplata



Bývalý agent CIA Bryan Mills před dvěma lety v Paříži nemilosrdně pozabíjel gang obchodníků s bílým masem, aby zachránil život své unesené dcery. Otec jednoho z únosců mu přísahal pomstu. Bryan se zatím úspěšně vrací do života své exmanželky Lenore a dcery Kim. Nabídne jim, že s ním mohou odcestovat do Istanbulu, kde má třídenní práci a pak si mohou udělat pěknou dovolenou. Netuší, že mu je albánská mafie v patách. Poklidná dovolená netrvá dlouho a Lenore je přímo před zraky Bryana unesena. Kim se snaží před pronásledovateli uniknout. Bryan pochopí, že vyjednávání s únosci nemá naději na úspěch. Pro Bryana začíná neúprosný závod s časem. Musí využít veškeré své znalosti a schopnosti, aby ochránil svou rodinu.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu 96 hodin: Odplata



Liam Neeson se vrací jako bývalý agent CIA, Bryan Mills, který se ve filmu 96 hodin nezastavil před ničím, jen aby zachránil svou dceru. Otec jednoho z únosců přísahá pomstu, ovšem tentokrát je rukojmím samotný Mills a jeho manželka během jejich cesty do Istanbulu. Aby přežili, musí se Bryan spolehnout na pomoc netrénovaného spojence a využít svých mimořádných schopností. Jen tak může dostat své těžce ozbrojené nepřátele - pěkně jednoho po druhém.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 06.09.2013


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu 96 hodin: Odplata



Liam Neeson se vrací jako bývalý agent CIA Bryan Mills, který před dvěma lety v Paříži nemilosrdně pozabíjel gang obchodníků s bílým masem, aby zachránil život své unesené dcery. Nyní ho na výletě v Istanbulu překvapí návštěva dcery Kim a také bývalé manželky Lenore. Poklidná dovolená netrvá dlouho. Lenore je přímo před zraky Bryana unesena. Kim se snaží před pronásledovateli uniknout. Bryan pochopí, že vyjednávání s únosci nemá naději na úspěch. Hlavou gangu je totiž Murad, otec jednoho ze zločinců, které Bryan zabil. Jediné, po čem Murad touží, je krvavá odplata. Pro Bryana začíná neúprosný závod s časem. Musí využít veškeré své znalosti a schopnosti, aby ochránil svou rodinu.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu 96 hodin: Odplata



Po překvapivém úspěchu akčního thrilleru 96 hodin (2007, FP 11/2008) producent a spoluscenárista Luc Besson s odstupem několika let připravil jeho pokračování 96 hodin: Odplata, v němž Liam Neeson jako bývalý elitní agent Bryan Mills opět likviduje jednoho padoucha za druhým. I tentokrát to dělá proto, aby ochránil svou rodinu. Zatímco v prvním díle bojoval o unesenou dceru Kim, tentokrát se v Istanbulu albánský gang zmocní jeho i jeho bývalé manželky Lenore, aby pomstil zabité z „jedničky“. Naopak Kim zůstane na svobodě a snaží se pomoci rodičům. Neúprosný muž nepřátele přemůže a opět se sblíží s exmanželkou. – „Dvojka“ snad ještě víc než předchozí díl postrádá logiku a přesvědčivost. Nezaujme ani zpracování nového režiséra Oliviera Megatona (nar. 1965), který nahradil Pierra Morela a který si obdobný žánr vyzkoušel u titulů Kurýr 3 (2008, FP 4/2009) a Colombiana (FP 11/2011). Snímek je zase stereotypní a politicky nekorektní; padouchové jsou albánští muslimové (kteří ovšem mezi sebou mluví převážně anglicky) a pomáhá jim zkorumpovaná turecká policie. Humor do krvavého účtování občas vnášejí Bryanovy repliky.
-ivp-, Filmový přehled 2012/11


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

96 hodin: Zúčtování (2015)

 96 hodin: Zúčtování (2015)
96 hodin: Zúčtování n
Taken 3
Žánr: akční / krimi / thriller
Země: Francie / Spojené státy americké
Režie: Olivier Megaton

(pokračování)

96 hodin (2008)

 96 hodin (2008)
96 hodin n
Taken
Žánr: akční / thriller / krimi
Země: Francie / Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Pierre Morel

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Leena Lander

Lander Leena

Poupata

Poupata
Poupata

Naposled navštívené:
Leena Lander

Lander Leena

Poupata

Poupata
Poupata