Duben
ohodnotit

96 hodin: Odplata

Taken 2

Další název:
96 hodín: Odplata (SK); 96 Hours - Taken 2
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
4.10.2012
„Tentokrát si přišli pro něj.“

Komentáře k filmu 96 hodin: Odplata

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.4.2014
Proti prvnímu filmu úpadek   až na dno. To, že se   půlhodiny divák nudí,   klidně pominu, v jiných   filmech to bývá i déle, ale   to, že ho nechají   útočníci v klidu   telefonovat, no to pardon. A   to že bosá rozmazlená   dceruška prchne zkušeným   zabijákům, to už vůbec   nekomentuji. Při akcích   samotných je tak pitomá   kamera, že v podstatě není   vidět, jaký chvat byl   použit a způsob likvidace   soupeřů je stále týž.   Liam se už ani nějak   nesnaží hrát, není ani co.   Takže pro mne velké   zklamání. Zůstává jen   plus za akce a to je vše.   8604/9207
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2013
Taken 2
Na pokračování velmi   úspěšné jedničky jsem se   těšila opravdu hodně a co   říct, zklamaná jsem nebyla.   Hlavní hrdina opět (díky   bohu) v podání Liama Neesona   se vrací, aby nakopal další   zadnice několika zbylým   příbuzným z dílu   předchozího, takže by se   dalo čekat, že o zábavu   máme postaráno a taky, že   ano!
Začátek je   celkem klasický, dostáváme   se do děje a jakmile se na   scéně objeví oni zlosyni   rozjíždí se pořádná   akce, Bryan je opět ve svém   živlu a dělá to, co mu jde   ze všeho nejlíp. Celkem mě   potěšilo, že Maggie Grace   dostala víc prostoru a už   nebyla pouhou obětí.
Všechno je to nabité   akcí v hnusných ulicích   Istambulu, což je dosti   neobvyklá destinace a tak se   alespoň podíváme někam   jinam.
Taken 2 se   vydařil o tom není pochyb a   když řeknu, že nedělá   svému předchůdci ostudu,   tak to bude pravda.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.5.2015
Bryan Mills má dalších 96 hodin,,,
Tak prvních 96 hodin bylo   hodně úspěšných, tak   proč nenatočit   pokračování. Jenže druhé   96 hodinové zachraňování   rodiny už tolik nefunguje a   nějak to ztratilo to kouzlo   prvního filmu. Jasný hlavu a   patu to moc nemá, řada   nelogičností bije do očí,   akce je dost, ale v prvním   díle měla větší koule.   Také mohl film být   ostřejší. Nakonec takových   nějakých snad férových   60%.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2018
Toto volné pokračování je   výborným tahem na branku a   je vidět, že Luc Besson moc   dobře věděl co dělá.   Scénář je stejně   impozantní jako ten   předchozí a byť děj   nápady zrovna neoplývá,   svoji temnou stránkou,   adrenalinovou akcí a   napětím opět ve svém   žánru zaujme. Děj se   striktně drží nastavené   linky a stejně jako minule   zbytečně nikam neuhýbá.   Má to švih, má to elán,   má to veškerou akční   zábavnost. A není ani   lepší, ani horší.   Především Liam Neeson si   zaslouží uznání, neboť   film je stavěn především   na něm a on to svým   charismatem a fyzičkou   zvládl prostě dokonale.   ´Stevene Seagale, takhle se   to má dělat.´
PROCESOR
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.9.2017
PROCESOR!
Liama Neesona mam rád, ale   tohle je úplně mimo.   Počítání vzdálenosti   pomocí rychlosti zvuku, tedy   vybuchujících granátů v   takovém velkoměstě jako je   Istanbul, je úsměvné, a to   nehovořím o chybě v   začátku počítání, kdy   každý začne počítat   samozřejmě jindy. Agenti CIA   jsou nejlepší na světě o   tom žádná, proto musí   točit tolik filmů, aby se v   tom utvrdili, ale my nejsme   taky hloupý. Možná to   žerou Yankee, ale naše   špiony ovládala Nečasová,   ale soud řekl, že je to v   poho , takže...
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.8.2013
Zas chtěl někdo vydělat prachy !!!
Zlatá jednička!
Ať   už jsem o ní napsal v té   době cokoliv, tak byla jistě   lepší než toto   pokračování.
Tady mi   přišlo hlavně velmi   nevěrohodné to   "akční" chování   té jeho dcery...dá se   říct, že tady pro mě film   bohužel pomalu končil a s   obavou jsem sledoval, co na   mně za zázrak   "vybafne" dál.
Každopádně Liam Neeson   sice neztratil nic ze své   profesionality, ale   bohužel...
U mě za 5   bodů.
Petantino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.3.2013
Mám rád filmy, ve kterých   správňák likviduje   nekonečné zástupy   padouchů. Bryan Mills   tentokrát pouze zachraňuje a   nikoho nehledá, takže se   nemusí zdržovat mučením a   pouze poctivě redukuje počty   nepřátel. Trochu přitom   překáží, že veškeré   akční scény jsou natočeny   docela chaoticky a Odplata   prvnímu dílu nemůže   prakticky v ničem konkurovat,   ale jako návod k záchraně   rodiny funguje spolehlivě.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.8.2013
96 HODIN: ODPLATA

Pomsta je největším   hnacím motorem dějin.   Spouštěcím mechanismem pro   většinu zlých událostí.   Nejhorší je, že se   roztočí do nebezpečného   kolotoče, ze kterého není   cesta ven. Strhává sebou ve   strašlivém víru nejenom ty,   kteří se opravdu podíleli   na sporných událostech, ale   i spoustu nevinných, kteří   ani netuší o co vlastně   jde. A kolotoč se točí a   točí, dokud nezemře i ten   poslední pamětník…

Do víru   událostí kolem Bryana Millse   je zatažena i jeho rodina. V   ulicích Istanbulu sledujeme   zápas o všechno, o holé   přežití. A tak slibně to   začalo, usmíření s   manželkou, konečně dobrý   vztah s dcerou, příjemná   dovolená v exotickém   prostředí …

Odplata je typické   pokračování, které už   nemá tolik co nabídnout.   Divák se chtě nechtě   neubrání srovnávání a to   je ke škodě. Přitom Odplata   je akční film, který   nepostrádá nic z toho, co   má správný akční film   mít. Byl jiný než   jednička, možná je v trochu   pomalejším tempu, i taťka   je už víc unaven a nemá tu   sílu a razanci jít po   stopách Albánců. Taky   myslím, že každý se cítí   lépe v roli pronásledovatele   než v roli kořisti. Ano,   Taken 2 je jiný, ale neřekla   bych, že byl tak výrazně   horší. Jen očekávání a   nároky diváků se   stupňují…

I   Odplata má svou porci   napětí, honiček,   příhodných hlášek,   korunovaných nezaměnitelným   projevem Liama Neelse. Navíc   poznáme Istanbul nejen ze   země, ale i ze střech.   Prostě mně to docela bavilo   a případné nesrovnalosti a   nelogičnosti jsem pro   tentokrát hodila za hlavu. Je   to zábava pro volný čas a   já jsem si jej užila ke své   spokojenosti.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.2.2013
Kvalitativně srovnatelný s   prvním dílem, i když mám k   tomu pár ALE. Bojové scény   byli dobré- Ale, zdáli se mi   pomalé a ta nakonci mi   přišla divná, celou dobu je   Brian schopný přemoct i 4   protivníky a najednou si   nebyl schopný poradit s   jedním obtloustlým který   neuměl nic, jen se tam   plácal. Film rychle odbíhal   - Ale, po hodině se to   trošku zastavilo,taky   nechápu jak mohli projet   bránou ambasády,nikdo k autu   nepřišel a nezajímal se a   oni si byli schopni ještě   popovídat, také že ho hned   pustily aby šel ženu hledat   a sám, po tom co tam   napáchal. Ale je to akční   film jak má být, jsem   ochotný všechno odpustit a   dát 8 jako u prvního   dílu.ALE mohli si klidně   ještě odpustit tu uplně   závěrečnou scénu v   restauraci. Dá se to   zkouknout i jako samostatný   film i když některé   flashbacky vracejí do   událostí z původního   filmu. První hodina je   opravdu našlapaná. Hodně se   mi líbil způsob jakým   naváděl Kim aby je našla,   pomocí hluku z granátů,   puštění páry do komína   apod...Dobrý film ke kterému   se třeba ještě někdy   vrátím, i když vyloženě   unešený nejsem. Zkrátka   pokud se vám líbil první   díl, pusťte si rozhodně i   toto pokračování.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.6.2015
Průměrné   pokračování,jednička   skončila likvidací únosců   a ve dvojce chystají   příbuzní únosců pomstu,   likvidací Bryanovy rodiny   což se jim nakonec   nepodaří.Herecké výkony   docela dobrý, L.Neeson jako   Bryan hraje opět pravého   profíka kterého nelze   zabít,akční scény   průměr.Největší opruz   byla herečka která hrála   jeho dceru,nevím jestli v   originále to vyznělo stejně   ale v tom dabingu to bylo   hrozný jak její ječení tak   její debilní hysterické   výjevy.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2013
Skvělé! Lepší než   jednička. Velcie se mi   pokračování líbilo. Nový   děj, nové zvraty, nové   postavy, zkrátka výborné!   Děj je možná trochu   zkrácený, ale na to si   zvyknete a opravdu si to   užijete!
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.11.2012
Dvojka se mi paradoxně   pojetím a skluzem děje   líbila více než úvodní   díl. Žádné extra   přehnané scény vše   jednoduché, ale účelné.   Nemám moc co bych vytknul
goranchorvat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.5.2013
Bez propadáku
Musím souhlasit s některými   zde uveřejněnými   komentáři. Druhý Taken   není takový propadák jak by   z různých recenzí mohlo   zdát.Co je špatně?   Jednoznačně režie a hlavně   střih která je opravdu na   akční snímek otřesný.   Místo efektivní likvidace   nepřátel, vidíte rozmazané   šmouhy a tak nějak si   přejete aby těchto scén   bylo co nejméně. Druhá věc   je trochu nahlouplá   případně nastavovaná kaše   zápletky. Co naopak nechybí   je velice slušné tempo,   napětí, švih které by   mohla většina středně   dobrých áčkových filmů   závidět. Dalším plusem je   veliké charisma L. Neelsona   který je pro tuto roli   stvořen. Taken 2 je bičován   jen z jediného důvodu, proto   že existuje Taken 1   dokonalost sama. Chybu ale   neuděláte shlédnutým ani   druhého dílu. 65%
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.12.2012
Taťka opět zasahuje...
Pač jednička byla líbivá a   měla úspěch, bylo jasný,   že producent Luc Bensson bude   chtít navázat tam kde   skončil. To se mu celkem   povedlo, Taken 2 už sice   není takovej nářez jako   první díl, ale taky se to   dá, na jedno mrknutí to   určitě je.
Místo   Paříže se to odehrává v   Tureckém Istanbulu, což je   atraktivní místo plné   tmavých uliček a svým   způsobem neokoukané město   pro filmového diváka (pokud   tam nejezdíte každý rok na   dovolenou:-)).
Je   jasný, že tahounem celého   filmu je opět Liam   Neeson(chvilkama mi přišel   jak Arnold v Komandu, sám   proti všem), skvěle mu   sekunduje kočka Maggie Grace,   a trochu více prostoru bylo   dáno Famke Janssen.
Ja   říkam na jedno mrknutí to   je. Za mě slušných 70%:-D
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.10.2017
Liam Neeson stale vo forme...
Kvalitne pokracovanie s   vynikajucim Liam   Neesonom,ktory dokazuje, ze   nepatri do stareho zeleza.Novy   reziser sa s Bessonovym   scenarom popasoval dobre,ale   prave scenar je najvacsou   slabinou.Vyber prostredia   /Istanbul/ a bojove sceny   tahaju snimok nahor.
Film rozhodne doporucujem.
mikee007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.4.2013
Znáte to...
...někdo vám něco   vychválí a vy pak na to   koukáte a říkáte si:   "žádná   hitparáda..."
Ale   taky se stává,že vám   někdo něco "zdrbe"   a vy se na to stejně kouknete   a říkáte si: "no co   co,tohle vůbec není   špatný..."
Druhý díl snímku   "Taken" pilného a   snaživého pisálka (ale taky   výborného režiséra) Luca   Bessona,totiž vůbec není   tak špatný,jak se mi   někteří kritici snažili   namluvit...
Ano   přiznávám   "jednička" je   lepší. Ale je to také   tím,že je opravdu   výborná.
96 hodin:   Odplata je film,který není   přeplácaný. Na začátku   krátké uvedení do děje. A   pak šup,šup akce napětí a   slušné tempo až do konce...   Prostě pohodový film,který   neurazí.
Na závěr si   dovolím malé   srovnání,které mě   napadlo.
V   devadesátých letech byl Liam   Neeson hojně obsazovaným   hercem charakterních rolí.   Hrál psychiatra,oficíra   SS,statečného   horala,předáka IRA,dalšího   SSmana...apod.
Teď v   šedesáti letech se   přetvořil v akčního   hrdinu. Máchá kolem sebe   "lejzrem" (Star Wars   I.) tluče do Bruce Wayna   (Batman začíná) a kosí   albánské státní   příslušníky (96 hodin   I,II)
Zatímco   medvídek Steven Seagal se(až   na krátkou ekologickou   epizodku) soustřeďuje na   fyzickou likvidaci   kohokoliv,kdo ho naštve a   pracuje na svém umění celou   svou "hereckou   kariéru.
Jenže   paradoxně je to v   současnosti právě   Neeson,komu akční dovednosti   uvěříte. Nevím přesně   čím to je,ale všechna   čest. Tenhle irskej chlapík   to v sobě prostě má.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.6.2013
Mě teda druhé pokračování   zklamalo. Co bylo v jedničce   dobré mě tady připadalo   nějaké laciné moc   jednoduché. Zařadilo se to   mezi tuctové akčňáky.
ras84
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.3.2013
96 hodín: Odplata (2012)
všetko, čo bolo v jednotke   dobré v dvojke pokapalo.   akcia tuctová a hodne, ale   fakt mega nezvládnutá   chaotická, rýchle prestrihy,   sterilná a to záverečné   kohút vs. kohút bolo čo?   pokus o trápny žart?

+ liam neeson,   ktorý zas ťahá film a   maggie grace, ktorá je tam   ako sexy podmaz
+/-   zápletka (no čo, orginálne   to už bolo, teraz museli   tápať v kalných vodách   priemeru)
- technické   spracovanie filmu - strih,   réžia, kamera...
-   us ambasáda... nebudem   spoilerovať, ale to už bolo   značne prepálené
-   dlhý úvod (prvých 20 minút   je zbytočná vata)
-   postava dcérky vo filme
- hra na   "posledný" moment   (hotel, pištoľ-pištoľ   medzi neesnom a cigošom z   albánska atď.)
-   veľa ďalších detailov,   ktoré podrážajú film. je   to proste len vytrieskanie   prachov na úspechu   jednotky

ak si   však odmyslíte jednotku a   budete to brať ako   samostatné akčné B-čko,   tak to zas taká strata času   nie je a na jedno pozretie   určite pobaví.
Nymeria
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.12.2012
ako jednohubka na jeden večer   to stačilo, ale nezmyslov tam   bolo teda požehnane :D   "zbožňujem" najmä   skákanie po strechách,   taktiež scéna s granátmi   bola na smiech...jazda v   taxíku cez Istanbul, to ani   nepotrebuje komentár...ja ani   neviem či to je spoiler, ale   najprv nedostane ani vodičák   a potom si to superdcéra   ženie po uliciach (v aute s   manuálnou prevodovkou) ako   Jason Statham v The   Transporter (Kuriér)...čo   bolo smiešne až trapné
Buckmister
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.11.2014
špatná dvojka
Nečekal jsem po velmi dobré   jedničce , že se dá takto   zkazit dvojka . Morel když   režíroval jedničku   nechával scény proběhnout   aby se divák , který má   rád akční scény pokochal   tímto dějem , ale Megaton z   toho udělal rozkouskované   části akčních bojů kde i   kamera se hýbá ze strany na   stranu a chvílemi to vypadá   jako při tenisu jen je zde   ještě rozměr nahoru dolů .   Akční scény normálních   filmů běží pár vteřin ,   ale zde to bylo po vteřinách   tři kamery a možná i víc   se střídají v jednom boji .   Pro mne dost matoucí a   nepřehledné . Děj zlatá   střední cesta . Herecké   vyjádření také podprůměr   ...Liam Neeson byl z formy a   měl momenty kdy by se v boji   ani nehnul a bylo znát pár   kil nadváhy . Pro mne   špatně odvedená práce a   mohlo se z toho vytáhnout   mnohem víc .
pockerman
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.2.2013
96 Hodin Odplata je oproti   prvnímu dílu podle mého   názoru slabší.Film Vás   zaručeně nebude   nudit..doporučuji.
Salám
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.2.2016
Nuda
Kýbl nudy. Nudný scénář,   vpodstatě absolutně   předvídatelné. Taková   béčkovka. Spíš céčko -   ztráta času
wolvie95
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.7.2014
Bál som sa, veľmi, vzhľadom   na režiséra. Nakoniec som   dostal svižný, tempom   nabitý akčný film, ktorý   síce nemá na   bezprostrednosť a drsnosť   jednotky, ale ako mierne   nadpriemerný akčný film so   skvelým charizmatickým   Neesonom je viac než   uchádzajúci. Chýbalo mi   jedine viac kontaktných   súbojov , tie dve   nachádzajúce sa vo filme   mohli byť omnoho   prehľadnejšie, čo sa týka   strihu. A záver mohol byť   tiež dlhší. Ale dojmy sú   pozitívne, takže moje   hodnotenie 8/10.
FuriousG
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.7.2018
96 hodin: Odplata
Povedené pokračování filmu   96 hodin. Herecké obsazení   zůstalo stejné, takže za   mě dobré. I když se jedná   o druhý díl, mně se líbil   stejně, jako první díl.
devalera
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.2.2020
Katastrofa
Liam Neeson by ve svém věku   neuhlídal ani hrnec teplých   chcanek, natož svou rodinu   před mafií. Vykukoval mu z   pod bundy kýlní pás a z   náprstní kapsy inzulínové   pero. Blbost až pitomost!
Federer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.12.2014
Dal jsem o jednu hvězdičku   víc než jedničce, protože   to bylo zkrátka o chlup   lepší. Liam Neeson prostě   NIKDY nezklame, jeho jméno je   záruka dobrého filmu.
maxxmates
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.2.2013
Dle meho skromneho nazoru   dvojka nedosahuje kvalit   jednicky. Presycenej filmy   tematicky hodne podobnymi uz   mam vyssi naroky. Jednicka   byla neco noveho, dvojka mi   pripada jako nutnost vytriskat   kapital na vstupnem. Akcni   sceny jsou Bessonovska klasika   - to pobavi ;-), celkovy dej   je proti jednicce tak nejak   chudsi. Za shlednuti urcite   stoji, ale neni to film, ke   kteremu se budu za dlouhych   zimnich veceru vracet.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42480minih42480Kořeny mafie (2006) 
10th & Wolf n
minih6568minih6568Dobrodružství Robinsona Crusoe, námořníka z Yorku (1981) 
Dobrodružství Robinsona Crusoe, námořníka z Yorku n
minih102677minih102677Úsvit planety opic (2014) [2k digital] 
Dawn of the Planet of the Apes n
minih24675minih24675Skok do tmy (1964) 
Skok do tmy n
minih34151minih34151Aimée a Jaguár (1999) 
Aimée und Jaguar n
minih27684minih27684Trhák pana Bowfingera (1999) 
Bowfinger n
minih25930minih25930Človek na moste (1972) 
Človek na moste n
minih10129minih10129Kdyby tisíc klarinetů (1964) 
n
minih88804minih88804Hostitel (2013) [2k digital] 
The Host n
minih46934minih46934Průsmyk smrti (2006) [TV minisérie] 
Grozovye vorota n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

96 hodin: Zúčtování (2015)

 96 hodin: Zúčtování (2015)
96 hodin: Zúčtování n
Taken 3
Žánr: akční / krimi / thriller
Země: Francie / Spojené státy americké
Režie: Olivier Megaton

(pokračování)

96 hodin (2008)

 96 hodin (2008)
96 hodin n
Taken
Žánr: akční / thriller / krimi
Země: Francie / Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Pierre Morel

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Úsměvy (1996) [TV pořad]

15:20 - 16:05

12 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

15:30 - 16:15

2 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

2 minut již uběhlo
85 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

62 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann