Duben

Komentáře uživatele orlro

orlro

orlro zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Z P

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 38
Alenka v říši divů (Alice in Wonderland)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.12.2010
Nádherný film. Připadá mi,   že se Burton tímhle snímkem   dostal na další level. Trio   JoHeChri jako vždy úžasné.   Co se týče Johnnyho, ten ze   sebe dostal vše, čím je   super. Mia Wasikowska jako   Alenka je k nakousnutí a   velice příjemně mě   překvapila i Anne Hathaway,   která mi vždy jindy   připadala tak nějak bez   šťávy.
Amélie z Montmartru (Le febouleux destin d'Amélie Poulain)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2009
Nádherná Audrey Tautou   žijící na pařížském   Montmatru, kde se lidé znají   jako na vesnici je   předpokladem
pro   dobrý film. Když se k tomu   přidají skvostní herci ve   vedlejších rolích   postaviček žijících v   okolí a neuvěřitelně   vtipné vložky s trpaslíkem   a panem Colignonem a kouzelně   optimistický konec tak je tu   opravdová filmová perla.
Americká krása (American Beauty)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.2.2009
Vynikající, nezvykle   poetický americký film.   Celkový dojem kazí jenom   vyloženě nesympatická   studentka, do které se Spacey   ve filmu zamiloval.
Cesta na Měsíc (Le voyage dans la lune)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.3.2016
Neuvěřitelně vtipný   prastarý filmík s takovým   trochu montypythonovským   humorem a vlastně i   stylizací...
Disco Pigs
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.1.2011
Trochu jiné Irsko. Dva mladí   lidé = dva beznadějné   případy. Navíc jeden z nich   je ještě beznadějnější.   Nikomu bych nepřál dostat se   do jejich kůže. Snímek   kvalitní, velmi působivý.   Až tak, že ho nechci už   nikdy vidět.
Donnie Darko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.8.2010
Tento film kultem je a bude.   Ale to, že jej někdo nazval   kultovním neznamená, že je   také dobrý. Rozdělení   filmů na kultovní a   nekultovní je stejně   nesmyslné jako rozdělení   čáry života na FEAR a LOVE.   Důležité je, že toto dílo   je vynikajícím filmem, ať   už výkony herců, hudbou,   exteriéry. Pravda,   director´s cut se svým   podrobným vysvětlením mě   zpočátku nepotěšil, ale   pak jsem byl rád, že v tom   mají tvůrci jasno a   nestřílí jen tak od boku.   Ani ten bůh (Bůh) v pozadí   mi nevadí, protože si   nemyslím, že to musí být   ten "hodný"   křeťanský děděček-šéf   na obláčku, ale jednoduše   nějaká entita, která to   vše řídí (ať už je to   antihmota, čas, nebo ještě   větší králík). A hlavně,   ať už je Tečný vesmír   takový nebo makový,   největší myšlenkou je tady   pro mě nesmírná lidskost a   jistota, že člověku vždy   záleží na druhých.
Excalibur
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Kolosální fantazie   režiséra, skvělé bojové   scény a úchvatné irské   autentické exteriéry. Dnes   už by to tak nikdo   nenatočil, protože by vše   bylo vytvořeno počítačem -   viz film KRÁL ARTUŠ (2004).   Ale proboha, ten úděsný   český dabing si mohli nechat   od cesty.
Frankenstein (Mary Shelley's Frankenstein)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.2.2011
Tak, hodinu a půl nepadlo o   hororu ani slovo. A poslední   půlhodinu to byl horor, jaký   jsem snad neviděl.
Intermission
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.2.2011
Tak zase jeden z těch jednou   a dost. Další vylíčení   kruté reality s hvězdným   obsazením. Mimochodem často   se vyčítá některým   filmům, že jsou zlehčenou   idealizací reality. Ale podle   mě zase některé jiné filmy   dělají skutečnost horší   než je a to si málokdo   uvědomí. Světlým   záchytným bodem tohoto   kvalitního snímku jsou   jediné dvě naprosto   sympatické postavy a to -   Oscar a Sally.
Jinak,   nazvat tento film komedií je   i na irské poměry   odvážné. Přesto, že je tu   dost (tragi)komických   momentů, jedná se spíš o   psychologický film s   přesahem a krimi prvky.
Irská odplata (Perrier's Bounty)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.4.2011
Zatím poslední a asi   nejslabší   "černý" snímek s   plejádou herců kolem   Murphyho a Gleesona. Téma   dublinské (potažmo irské)   špíny je možná již   proprané. Chtělo by to   nějaký nový impuls. Děj je   překombinovaný s častými   nesmysly (což nebývalo).   Nicméně jsou tu dobré   momenty a dobrý Broadbent.   Kvalit Intermission film   nedosahuje ani náhodou.
Kanadská soda (LOL)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.9.2012
Skeče
Skeče plné inteligentního   humoru z nejrůznějších   situací, které se obejdou   bez dialogů   (srozumitelných). Najdou se   mezi nimi opravdové perly a   nečekaná vyústění. (=   Vikingové :-D)
Když letí havran (Hrafninn flýgur)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.7.2011
Až na divnou hudbu a   občasné nelogičnosti celkem   dobrý vikingský   vyvražďovák s dle mého   názoru autentickou   atmosférou a výkony herců.
Keltové I. (The Celts eps. 1, 2, 3)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2012
Velice hezky zpracovaná   dokumentární série, jež se   zabývá nejen nezbytnou   archeologií a etnogenezí   titulního etnika, ale také   pověstmi a skutečnou   historií Keltů (či jak, kdo   chce) jejich potomků až po   současnost. Tvůrci věnují   pozornost kultuře a jazykům   keltských zemí. Příspěvky   významných vědců   přinášejí zajímavé   neotřelé teorie.
La controverse de Valladolid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.1.2011
Propracované historické   drama, postavené na rétorice   a slovním utkání tří   hlavních postav, zahraných   výtečnými francouzskými   herci.
Láska na kari (The Hundred-Foot Journey)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.5.2016
Ani ne tak hloupé jako   divné... :-D A přišlo mi,   že jde ze 70% o studiový   film, krajina vypadala dost   počítačově, což mě moc   nebaví.
Macbeth (The Tragedy of Macbeth)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Velice působivý   shakespearovský film, přerod   Macbetha z čestného   loajálního rytíře v   králova vraha, prostě proto,   že mu to bylo vyvěštěno je   dokonalý.
Mezi zdmi (Entre les murs)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Po shlédnutí tohoto filmu   jsem si říkal, že je to   jeden z   nejrealističtějších   snímků ze školního   prostředí, co jsem viděl.   Když jsem zjistil, že ve   filmu hrají opravdoví   učitelé a žáci   samozřejmě, tak mi došlo,   že tihle lidé si to opravdu   prožili a mají zkušenost s   dnešním multikulturním   farncouzským studenstvem.   Možná právě proto jsou   jejich výkony jakožto   výkony neherců naprosto   geniální.
Monty Python a svatý Grál (Monty Python and the Holy Grail)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2009
Středověk jak má být,   vesničané se ohánějí   moderními slovy při kritice   zvolení svého krále, bílí   králíčči jsou smrtelně   nebezpeční a zaručeně   rozřehtávající stejně   jako muž snažící se   přesvědčit odnašeče   mrtvol při morové epidemii,   že jeho děda je mrtvý a   rytíř, který chce dále   bojovat i když mu Artuš   useká všechny končetiny.
Monty Python: Smysl života (Monty Python's The Meaning of Life)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Pythonovský film, který   stylem navazuje na seriál,   kdy se valí skeče jeden za   druhým, si dělá legraci z   britské armády,   náboženství, školství a   ve zdaleka neposledním   případě ze smrti, která   sama kritizuje vlastnosti   Američanů a Angličanů...   Dávám 9 bodů za občasné   nechutnosti a zjištění že   život nemá smysl
Návštěvníci (Les visiteurs)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Komedie, která ukazuje jaké   bláznivé situace nastanou,   když se lidé ze středověku   dostanou do současnosti. Reno   a Clavier se chovají přesně   tak jak bych si to   představoval. Ve skutečnosti   to takhle určitě chodí.
Návštěvníci II - V chodbách času (Couloirs du temps: Les visiteurs 2)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Toto pokračování se zcela   vyrovná jedničce, gagy   úžasné, jediná otázka   vyvstává - proč nehrála   Valérie Lemercier i ve dvojce
Odysseus (Ulysses)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.1.2012
Zfilmovat Odyssea? Že to   nejde? Jde to. Když se   člověk smíří s tím, že   zdaleka nepostihne všechny   aspekty Joycova veledíla, ale   POCHOPÍ jej a navodí   atmosféru, může se to   dokononce povést. Ovšem film   si zřejmě užije jen   málokterý divák, který se   neprokousal knihou.
Omagh
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.1.2012
Dokumentárním stylem   natočený snímek o tragice   terorismu. Smrt nic   netušících nevinných lidí   je velmi hořkým tématem.
Osvícení (The Shining)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2009
All work and no play makes   Jack a dull boy. Pro mně   nejlepší scéna filmu.   Nádherné výkony Nicholsona   a malého Dannyho, a velmi   děsivá hudba.
Podzemka (Subway)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.1.2009
Naprosto excelentní film,   jeden z opravdu dobrých   Bessonových snímků,   udržuje si nestále vysoké   tempo, velice mile překvapuje   Lambert, u něhož by člověk   těžko hledal lepší   ztvárnění role. Galabru v   roli pomalého, ale   mazáckého starého policajta   je opravdu okouzlující a   Reno v roztomilé úpravě   bubeníka dokresluje film,   který si opravdu zaslouží   přízvisko kultovní.
Poslední prázdniny (Last Holiday)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.2.2009
Předvídatelně se   odvíjející komedie, Queen   Latifah není zas tak   špatná, ale ty velehory v   Karlových Varech jsou   stupidní výmysl pro   Američany, kteří tomu teď   věří.
Requiem za sen (Requiem for a Dream)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.9.2009
Celkem příjemně se   rozjíždějící film diváka   po čase rozhodí, aby jej na   konci totálně rozdrtil   zběsilou koláží záběrů   a muziky. O tomhle je točení   filmů...
Šťastné   konce nečekejte.
Restrepo
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.8.2012
Stále nevím, jestli jsem   hodnotil správně. Pakliže   byl dokument míněn vážně   a se snahou vylíčit   americkou armádu v   pozitivním světle, je to   šílené a tudíž jasná   jednička. Pokud ovšem   filmaři chtěli konečně   naplno ukázat tušenou   naprostou neschopnost a   krutost amerických žoldáků   (s rozzářeným výrazem   střílejících a   pronášejících věty typu:   "to je lepší než sjet   se koksem!") tak by si to   naopak zaloužilo deset   hvězdiček.
Rocky Road to Dublin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.4.2012
Bezprostřední dobový pohled   na poválečnou společnost a   politiku v Irské republice,   která tápe mezi   nacionalistickým nadšením z   nabyté "svobody" a   teokratickým katolictvím,   které není schopno tolerovat   modernost a volnost myšlení.   Cenzura nejhoršího kalibru.   Ale také neskutečně   krásný obraz dublinských   lokálů a "dancing   priest":-D. Vše za   doprovodu hudby starých   dobrých Dubliners. Lahůdka   mezi dokumenty.
Růžový panter (The Pink Panther)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.2.2009
Chudák Peter Sellers, ten se   musí obracet v hrobě...   Rádoby vtipy nefungují, jsou   trapné, občas nechutné, to   všechno by se ve starém   Panterovi nemohlo stát...

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:40 - 05:10

2 minut již uběhlo
148 minut zbývá do konce

ČT2 - Na moll

02:15 - 02:55

27 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

01:50 - 03:10

52 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10