Jeden svět

Komentáře uživatele miklus

miklus

miklus zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 34
A-Team (The A-Team)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.10.2010
Tuhle partu jsem měl moc   rád. Poprvé jsem shlédl   nějaké upoutávky na   tehdejší RTL Plus. Když to   pak přišlo k nám, chytlo   mě to. Jejich akce byly   opravdu prima, takový mix   akce a komedie. A co vyváděl   šílený Murdock, na to se   nezapomíná. Jen se to nesmí   brát moc vážně, je to   hodně mimo realitu. Jedná se   však o kultovní seriál,   který stojí za to zkouknout.
Alf
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.7.2014
Když jsem jako malý poprvé   uviděl Alfa, jak vypadá,   říkal jsem si, co je to za   příšeru. Nicméně později   se tato série začala   vysílat i u nás, a jedná se   o velice povedený sitcom. Alf   je mimozemský tvor s dobrým   srdcem, který se zabydlí u   rodiny Tannerových.   Mimozemšťan si brzy získá   jejich sympatie. Musejí ho   sice před jinými lidmi   skrývat, ale stává se   dalším členem jejich   rodiny. Skvělé hlášky a   povedený český dabing.
Bažanti jdou do boje (Les Bidasses s'en vont en guerre)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.10.2009
Opět výborná francouzská   komedie, tentokrát jsou   Bažanti naverbováni do   armády. Je tady tolik   vtipných scén, že se   člověk opravdu nestačí   smát.
Big Ben (Der Bulle von Tölz)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.9.2010
Případy komisaře   Berghammera mám moc rád.   Kromě detektivní práce   tvoří důležitou součást   děje vykreslení Benova   soukromého života. Žije   chudák pořád s mámou,   herečka ji ztvárnila opravdu   skvěle. Dialogy Bena a matky   posouvají sérii ještě o   třídu výš, jinak by to   byla celkem běžná   kriminálka, jakých němci   produkují houfy. Nedávno   jsem se dočetl, že herec   strážmistra Pfeiffera   tragicky zemřel po pádu ze   schodů. Je to škoda, bez   něj a Benovy matky se už   další díly zřejmě točit   nebudou.
Bojíte se tmy? (Are You Afraid of the Dark?)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.3.2014
Příběhy, ze kterých občas mrazí
Tenhle seriál s dobrým   námětem vypráví příběhy   s nádechem tajemna. Tyto   témata má v oblibě myslím   skoro každý. Záleží také   na zpracování - zde tvůrci   pojali celou věc dobře a   nezbývá než hodnotit   kladně. Variací je totiž v   zásobě více než dost, ani   pozdější série naštěstí   nesklouzly do průměrnosti.   Parta školáků, co se   schází o půlnoci na tajném   místě v lese, aby slyšeli   nějaký strašidelný   příběh... Každá epizoda   znamená jiný příběh,   milovníci záhad si příjdou   na své.
Četník ve výslužbě (Le Gendarme en Balade)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.12.2009
Výborné čtvrté   pokračování četnické   série. Osobně mám tenhle   díl nejradši ze všech.   Podle názvu se nejprve zdá,   že se hrdinové budou v   důchodu nudit, ale kdepak!   Uniforma jim začne scházet a   rozjedou to znovu.   Nezapomenutelná klasika se   skvělým Funésem.
Dědeček je lepší než pes
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.12.2022
Jedná se o povedený   televizní film, kde můžeme   vidět mnoho známých herců.   A je zároveň i smutnou   vzpomínkou na představitele   titulní role, který zde   ukázal svůj talent. Tady ho   můžeme vidět v centru   všeho dění - hraje hlavní   roli a objevuje se ve   většině záběrů. Je   škoda, že Jan Kalous už   mezi námi není, a také je   škoda, že herectví   poměrně brzy opustil. Na   začátku devadesátých let   byl velmi slibným hereckým   talentem. Jako kluk působí   tak přirozeně, a je   příjemné vidět i pana   Lipského nebo pana   Hrušínského v dalších   rolích. Pěkný příběh, i   když dost smutný, a za   shlédnutí rozhodně stojí.
Hardcastle a McCormick (Hardcastle and McCormick)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.11.2009
Další z řady seriálů se   zvláštní ústřední   dvojicí, tentokrát bývalý   soudce a napravený   zlodějíček. Podobně jako   třeba u Jakea a tlusťocha, i   zde to funguje. Přes věkový   rozdíl tvoří oba sehranou   dvojici. Kvalitní scénáře   a zajímavé případy, do   toho humor. Není co dodat,   prostě povedený seriál.
Honba za klenotem Nilu (The Jewel of the Nile)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.9.2009
Druhé pokračování nijak   nezaostává za prvním   dílem. Stejné akční tempo   až do konce. Joan se se svým   milým už začínala nudit,   potřebovali chvíli   odloučení, aby poznali jak   moc si vzájemně chybí.
I Dream of Jeannie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.3.2024
Pěkný seriál o mladém   pracovníkovi letectva Tonym   Nelsonovi, který jednoho dne   najde na opuštěném ostrově   podivnou láhev, a z ní   vyskočí džin. Má podobu   krásné mladé ženy jménem   Jeannie. Po prvním šoku ji   muž chce propustit na   svobodu, ale Jeannie ho bere   jako svého pána. Hned se do   něj zamiluje a chce mu   sloužit. Tony nakonec Jeannie   i s kouzelnou lahví vezme s   sebou a začíná pro něj   život plný dobrodružství.   Jeannie totiž umí mizet,   přemísťovat věci, a mnoho   dalších podivuhodných   dovedností. U tohoto sitcomu   jsem se dobře bavil,   připomíná mi dětství a   německé satelitní programy.   Na české obrazovky seriál   nikdy nedorazil.
Jack Holborn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.10.2013
Krásný dobrodružný seriál   s rovněž krásnou znělkou,   která mi nevymizela z paměti   ani po letech. Zápletka   obsahuje záhadu o Jackově   původu, která se vysvětlí   až na konci. Jack po své   minulosti pátrá, a proto se   také dostane na širé moře,   kde prožije mnohá   nebezpečí, než konečně   objeví pravdu. Scény   šarvátek a soubojů s meči   působí sice trochu naivně,   ale v dětství mi to tak   vůbec nepřišlo. Celkově se   jedná o jeden z nejhezčích   dětských seriálů, který   se dá vidět i po letech.
Jsem nesmělý, ale léčím se (Je suis timide, mais je me soigne)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.9.2009
Skvělá komedie, která se   dá vidět i vícekrát.   Pierre Richard je zde opravdu   výborný, postava nesmělého   smolaře mu dokonale sedí.   Opravdu nezapomenutelný film.
Komisař Rex (Kommissar Rex)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.8.2014
Seriál o psím detektivovi   byl zpočátku velkým hitem,   logicky se pak točily další   a další díly. Pěkně   zpracovaná kombinace krimi   příběhů i vtïpných   kousků s Rexem. Sice se daná   témata časem opakují -   drogy, peníze, rodinné   problémy, stále se na   příběhy dá koukat. Jedná   se naštěstí o jeden z těch   kvalitnějších seriálů, co   k nám dorazily z německé   produkce.
Magnum (Magnum, P.I.)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.10.2009
Sympatický detektiv Magnum s   hlasem Pavla Soukupa řeší   případy na slunné Havaji,   pěkný seriál. Humor zde   obstarává postava Higginse,   což je občas nevrlý   staromódní pán, u kterého   Magnum bydlí. Zajímavé jsou   zde také reference na válku   ve Vietnamu. Epizod je mnoho,   a i když jejich kvalita není   vždy nejlepší, na další   příběh jsem se vždy   těšil.
Monstrum (Il mostro)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.9.2009
Roberto Benigni zde   ztvárňuje typ postavy,   podobný svému francouzskému   kolegovi Pierru Richardovi.   Nešika s dobrým srdcem,   který ve svém okolí   nechtíc působí zmatek.   Nejen proto se mi komedie   líbila, je zde spousta   pěkných scén.
Na zdraví! (Cheers)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.4.2014
Výborný komediální   seriál. V příjemném baru   se schází parta přátel, a   mezi majitelem baru a vrchní   číšnici to pěkně   jiskří. Co chvíli padají   skvělé hlášky, takže   nemůžu jinak než dát plný   počet bodů. A odtud vzali   naši tvůrci inspiraci k   seriálu Hospoda. Tohle je   však mnohem větší zábava.
Nejbáječnější Karkulín na světě (Världens bästa Karlsson)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.5.2009
Zajímavý film pro děti.   Astrid Lindgrenová měla   opravdu velikou fantazii.   Osamělý kluk, který najde   kamaráda, který je tak   trochu jako z jiného světa.   Zažijí spolu řadu příhod.   Podobného přítele by si   přál poznat asi každý (v   určitém věku). V deseti   letech se mi tenhle film moc   líbil, šel jsem tenkrát do   knihovny a vypůjčil si   psanou podobu příběhu. Je   pravda, že do filmu byly   použity jen vybrané části   knihy, ale i tak Vás film v   žádném případě nezklame.
Opičí král (Si jou ťi / Xi you ji / 西游记)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2013
Nostalgie
Zajímavý seriál, který pro   mne znamená nostalgii a   vzpomínku na dětství.   Zaujme nádhernou výpravou,   pěkně udělané kostýmy a   masky a hlavně ústřední   postava opičák Sun. Toto   dílko se hlavně těžce   srovnává např. se seriály   americké produkce. Postavy   jako Čuník či Písečný   mnich,... hlavně spousta   zábavy, kdysi jsem to opravdu   žral. A neškodila by nyní   po těch letech repríza   (vzkaz České televizi).   Seriálu navíc přidává   body povedený dabing, v Brně   odvedli skvělou práci. Bylo   to asi náročné překládat   z čínštiny, jen dabing se   připravoval celého půl   roku.
Pan Osud (Mr. Destiny)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.4.2014
Šance vrátit zpět čas
Film zpracovává vděčné   téma. Nespokojený muž,   který si o sobě myslí, že   je smolař. Má pocit, že   promeškal šanci, když   prohrál důležitý zápas.   Dostane ale druhou možnost:   vrátit čas do studijních   let a zápas proměnit. Od té   doby se jeho život začne   vyvíjet jinak. Má peníze,   dobré místo a vysněnou   ženu. Jenže... Opravdu tento   jeho nový život povede ke   štěstí? Slušná komedie na   podkladě kvalitního   scénáře. Variant typu   návrat do minulosti je   natočeno dost, tato patří k   těm lepším.
Peggy Sue se vdává (Peggy Sue Got Married)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.9.2009
Zdařilý film na vděčné   téma návratu zpět v čase.   Kdo z nás si to někdy   alespoň nepředstavil.   Rozvedená žena se vrátí do   středoškolských let a   cítí šanci změnit svůj   život. Kathleen Turnerová   zazářila v hlavní roli a   nejen díky ní snímek   určitě stojí za vidění.
Plný dům (Full House)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.1.2014
Seriál jsem sledoval ještě   v devadesátých letech, když   u nás běžel poprvé. Jedná   se o klasicky nastavený   sitcom o trochu zvláštní   rodině. Matku zde nahrazují   dva kamarádi, kteří se   také dost starají o zábavu   a vtipné hlášky. Podle mně   je to trochu slabší než   Krok za krokem nebo Ženatý   se závazky.
Pod napnutými plachtami (Toate pînzele sus)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.8.2011
U nás dnes již skoro   zapomenutý seriál o skupince   námořníků a plavbě do   neprobádaných míst. V zemi   původu se toto dílko těší   ohromné popularitě. Není se   čemu divit, jedná se o   zdařilou adaptaci knihy,   kterou lze jen doporučit.   Herci odvedli opravdu   výbornou práci, zaujme   hlavně Ion Besoiu jako   charismatický lodní   kapitán. Brněnský dabing se   mi tehdy taky líbil.
Roseanne
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.5.2014
Povedený sitcom se skvělými   hláškami hlavní hrdinky (a   nejen jejími). Roseanne je   žena, která si humorem   pomáhá proti starostem   každodenního života.   Epizody zobrazují   každodenní život typické   americké rodiny. Témata jako   nezaměstnanost, vztahy,   problémy s výchovou dětí.   Na mně působili oba   manželé Connerovi   sympaticky, i přes jejich   tloušťku. Vždyť skuteční   Američané přece nevypadají   jako z módního katalogu. Z   té řady sitcomů patří   právě Roseanne bezpochyby k   těm lepším.
Rozkacená sudba (Outrageous Fortune)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2014
Komedie vychází z   klasického modelu   přátelství dvou povahově   odlišných typů. V tomto   případě příběh dvou   žen, jenž musejí na chvíli   spolupracovat. Líbila se mi   hlavně Bette Midler. Ta   většinou hraje ráznou   ženskou s pěkně   proříznutou pusou. Ani zde   nezklamala. V závěru v   podobě honičky s hlavním   padouchem na skalách.   Slušné tempo zaručuje   dobrou zábavu, vhodnou na   sobotní odpoledne.
Snít můžeme vždycky (On peut toujours rêver)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.9.2009
Tento film mě zklamal,   nepřišlo mi tady opravdu nic   vtipného. Je o bohatém   nešťastném člověku, jenž   nemá skutečné přátele a   seznámí se s chudým   mladíkem. Čekal jsem   určitě něco víc, ale   snímek nedosahuje kvalit   Richardových komedií ze   sedmdesátých let.
Star Trek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.8.2014
Slavný seriál, který stále   vyvolává diskuze. Odpůrci   nejčastěji argumentují jeho   stářím. Ale máme tady   mnoho kladů, které svědčí   o jeho nadčasovosti. Vždyť   původně z něj měl být   western. Na svou dobu je   udělán skvěle, i když   tvůrci často šetřili na   rozpočtu. Mnohé epizody   mají například   protiválečný nebo   protirasistický motiv, a   kvalitních epizod je zde   naštěstí výrazně více   než těch slabších. Takže   koukat se na něj dá i po   letech, stejně jako na   pokračování, které vznikly   již v době modernějších   televizních technologií.
Star Trek V: Nejzazší hranice (Star Trek V: The Final Frontier)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.5.2009
Pátý díl vesmírné ságy   je slabší než předchozí   části, to je pravda.   Příběh docela ujde, nebýt   mnoha nesrovnalostí ve   scénáři. Ale slovní   přestřelky mezi Spockem a   McCoyem jsou i tady   podařené, dalším plusem je   krásná hudební melodie.
Superman III
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.7.2014
Tentokrát další díl   viditelně zklamal. Scénář   je dobrý, ale snímku   nesluší ten sklon ke   komedii. Po skvělých dvou   dílech šla úroveň dolů.   Padouch Robert Vaughn je   zajímavý, ale chybí postava   Lexe Luthora a jeho hlášky.   Alespoň za vidění však i   tento díl ještě pořád   stojí.
The Incredible Hulk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.9.2010
Tenhle seriál pamatuji   ještě z německé kabelové   stanice (tuším RTL Plus).   Hlavní hrdina si své   nadlidské schopností   příliš neužívá, ale   snaží se jich zbavit.   Cestuje po Státech a snaží   se najít způsob, jak své   druhé já zničit. Na svém   putování střídá různá   zaměstnání a vždy pomáhá   lidem v nesnázích.   Sympatické je, že zeleného   tvora hraje skutečný herec a   ne žádná počítačová   animace. Je jen škoda, že si   tento seriál nenašel cestu   na české obrazovky.
The Six Million Dollar Man
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.10.2013
Tento skvělý akční seriál   nikdy nedorazil na české   obrazovky. Příběhy tajného   agenta, kterému lékaři po   vážné nehodě zavedli do   těla robotické součásti.   Stane se z něj takový   člověk-superman. Sice   nelétá, ale má v nohou a   rukou sílu jako z olova, a   okem dohlédne na vzdálenost   několika kilometrů. Jinak   vypadá jako obyčejný   člověk, jeho schopnosti mu   však pomáhají odhalovat   zločince a čelit   nástrahám. Seriál se stal v   sedmdesátých letech   kultovní, podobné téma   robota bylo vytvořeno ještě   v jiné sérii, tentokrát o   Bionické ženě. Naši   diváci ho budou znát z   německé kabelové TV. Jedná   se o oddechovou záležitost   na odpoledne. Série mezitím   možná trochu zestárla, ale   určité kouzlo stále   zůstalo.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177911
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10