Zari

Komentáře uživatele HD-gwtw

HD-gwtw

HD-gwtw zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 32
Bratříčku, kde jsi? (O Brother, Where Art Thou?)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2008
švihák Ferda
Tak tímhle filmem jsem   objevila bratry Coeny a byla   jsem nadšená. Celá ta   atmosféra, jednotliví   týpci... úžasný humor...   no prostě paráda. A   překvapil mě i Clooney, o   tomhle jeho herectví jsem   nevěděla. Už ty jeho   vyvalené oči mě bavily...   Jo, švihák Ferda!
Cirkus Humberto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2008
seriál vs. kniha
Seriál je zcela srovnatelný   se svou knižní předlohou a   to se hned tak nevidí. Je v   něm oproti knize pár   dějových úprav, ale vždy   spíše drobnějších a v   duchu příběhu! Moc hezká a   kvalitní podívaná!
Co s láskou (The Best of Me)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.8.2015
Tohle nevyšlo...
Bohužel, ale někdo příliš   tlačil na pilu. Nečetla jsem   knižní předlohu, ale   zřejmě byl pan Sparks tak   oslněn úspěchem Notebooku   (Zápisník jedné lásky),   že si řekl, proč to   nezopakovat a nepotěšit   čtenáře a potažmo i   diváka přídavkem klišé a   trapných náhod... Romantika   se vytrácí, trapnost   zůstává. Škoda...
Dialog s doprovodem děl
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.4.2008
Zvýšit raněným vojákům   šanci na přežití nebo jim   dát naději, po které   touží? Tak zní otázka, nad   kterou vedou spor dva muži.   Jeden z nich musí   rozhodnout... A stejně jako u   ostatních historických   inscenací scénáristy   Oldřicha Daňka, se po   shlédnutí budete ptát:   Stalo se to, nebo ne?
Dva roky prázdnin (Deux ans de vacances)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.7.2010
zklamání
Přítel taky neodolal a   zakoupil seriál postupně na   3 DVD. Byl to seriál našeho   dětství, ale jeho   sledování teď bylo víc   než zklamáním. Dokonce jsme   chvíli uvažovali, jak jsme   mohli být v dětství tak   retardovaní, že se nám to   líbilo. Hlavní vinu ale má   nový, PŘÍŠERNÝ dabing   (pro Filmák vyrobilo studio   Sokol´s Power Voice v roce   2008), který se snad dabingem   ani nedá nazvat - že jim   není hanba, něco takového   prodávat a ničit lidem dojem   a dětské ideály!!!
F.L. Věk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2008
kniha vs. seriál
Seriál je víc než povedený   a pokaždé jej ráda   sleduji.
Sáhla jsem   proto i po knize, resp.   knihách (5 dílů), a byla   jsem velmi překvapená, když   jsem zjistila, že děj   seriálu končí na začátku   2. knihy! Zbývající osudy,   především Věka syna, už   pro TV zpracovány nebyly. Ale   je třeba říct, že do   seriálu bylo vybráno opravdu   to nejlepší z knihy, která   je jinak celkem rozvleklá a   kromě osudů rodiny Věkovy   se podrobně zajímá o osudy   spousty dalších lidí.   Nicméně alespoň první a   druhá kniha F.L.Věk určitě   stojí za přečtení a   milovníkům seriálu je   doporučuji.
Chvilková slabost
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.12.2014
Především divadelní hra
Převést divadelní hru   Chvilková slabost do   televizní inscenace se   bohužel nepovedlo - z   každého dialogu sálá   divadelní pojetí a převést   ho do "civilu" se   dařilo jen občas Marku   Vašutovi. Zuzaně Stivínové   se to nedařilo vůbec, což   je škoda, protože je to   určitě vynikající   herečka. Zůstává otázkou,   co si přál pan režisér...   V divadle by se mi Chvilková   slabost určitě líbila, ale   v TV provedení byly dialogy i   jejich "přednes" k   nevydržení.
Jesus Christ Superstar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2008
Ani ne tak muzikál, jako   spíš rocková opera. A toto   filmové zpracování se svým   pojetím příběhu dost   povedlo. O vynikajících   hereckých i pěveckých   výkonech všech   představitelů ani nemluvě!
Jih proti Severu (Gone with the Wind)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Skvělý film.
Skvělý film, který se stal   v Americe ikonou. Stačí jeho   iniciály GWTW a každý ví,   o co jde. Hledání hlavní   představitelky trvalo 2 roky   (!!!) než se na   "place" objevila   úžasná Vivien Leighová.

Vše o filmu a o   knize, která mu byla   předlohou, se dovíte na   http://www.jihprotiseveru.funs   ite.cz/
Kdo se bojí Virginie Woolfové? (Who’s Afraid of Virginia Woolf?)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Film vs. hra
Je třeba říct, že se film   obdivuhodně drží divadelní   předlohy! Nedošlo k   žádnému většímu   "zjemnění", jak to   u amerických filmů bývá, a   tak filmu zůstala jeho   hlavní "síla". A   samozřejmě skvělý výkon   všech představitelů! A   rovněž vynikající dabing   Jiřiny Jiráskové a Jiřího   Adamíry!
Kočka na rozpálené plechové střeše (Cat on a Hot Tin Roof)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2008
film vs. hra
Úžasný film a se svělými   hereckými výkony. Přesto   jsem byla překvapená, jak   byl děj a dialogy filmu   upraveny, zmírněny a   zjednodušeny oproti původní   divadelní předloze Tennessee   Williamse.
Lady Hamiltonová (That Hamilton Woman; The Enchantress)
 
Přidáno: 10.3.2008
Mimochodem, jediný film,   který kdy slavný herecký   pár Vivien Leighová a   Laurence Olivier natočili   jako manželé!
Láska na druhý pohled (Love Happens)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.1.2010
Nemůžu si pomoct, ale podle   mě se ten film až moc   snaží hrát na city...   tvůrci tak moc tlačí na   pilu, až je z toho skoro   kýč...
Management
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.4.2011
opravdu?
Tak v tomhle filmu jsem   hercům nevěřila vůbec nic   - scénář na vodě...   Další film s nálepkou   romantické komedie - bohužel   ale není ani romantický ani   komedií.
Mansfield Park
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.11.2012
uf uf
Po ty, kdo četli knihu Jane   Austenové, musí být tato   slátanina nutně zklamáním.   A dle mého názoru by tento   film neobstál, ani pokud   bychom si odmysleli, že má   být adaptací literární   předlohy.
Mansfieldské sídlo (Mansfield Park)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.11.2012
po knize zklamání
Po přečtení knihy jsem se   filmové zpracování docela   těšila... Ale bohužel, bylo   velkým zklamáním - knize se   nepřiblížilo téměř v   ničem.
Miroslav Donutil - Sluha dvou pánů
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2008
úžasná záležitost. Vedle   Miroslava Donutila bych   ještě vyzvedla výkon   Alexeje Pyška!
Takových představení by   měli natočit víc. Třeba   Brouka v hlavě z   Vinohradského divadla.
My Fair Lady
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2008
zpívání Audrey Hepburn
Podle dokumentu, který jsem   nedávno viděla, měla i   pěvecké party Lízy   Doolittleové zpívat Audrey   Hepburnová a dokonce je i   nazpívala. Byl to na ni tak   trochu podraz od tvůrců   filmu, že ty písničky pak   dali nazpívat profesionálce   a ty pak použili ve filmu.   Byl to prý taky důvod, proč   za tu roli Audrey nemohla   dostat Oscara, když   "jen" hrála a   nezpívala. Škoda, ty   písničky nazpívané Audrey   sice nejsou dokonalé   pěvecky, ale zní moc hezky a   podle mého názoru civilněji   - hodily by se do toho filmu   lépe.
Návrh (The Proposal)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.12.2009
jsem jediná....
komu přišlo to jejich   zamilování okatě   nevěrohodné?
Bohužel jsem jim to   nevěřila ani na chvíli...   se scénářem si mohli dát   víc práce.
Nesnesitelná krutost (Intolerable Cruelty)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Uznávám, že od bratrů   Coenových bych čekala něco   jiného - jejich tvorbu mi v   tomhle filmu připomněl jen   ten astmatický zabiják, ale   jinak to byla spíš   romantika, než Coenovská   klasika. Ale i tak se na to   dalo v poklidu koukat. A když   odhlédnu od svého   očekávání, tak se dá   říct, že to byl docela   dobrý film.
Princ a tanečnice (The Prince and the Showgirl)
 
Přidáno: 20.3.2008
V původní divadelní hře   The Sleeping Prince hrála v   Londýně vedle Laurence   Oliviera jeho žena, herečka   Vivien Leighová. Když se pak   Laurence Olivier pustil do   natáčení filmu, ztvárnila   Vivieninu roli Marylin   Monroe... Občas mám pocit,   že je to škoda...
Pýcha a předsudek (Pride and Prejudice)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2008
Tenhle seriál se mi líbil   víc než pozdější filmové   zpracování Pýchy a   předsudku. Myslím, že si s   knižní předlohou Jane   Austenové poradil moc dobře   a je radost dívat se na něj   vícekrát. Pokaždé mě   zaujme a vtáhne tak, že ho   musím dokoukat až do   konce...
Scarlett
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.2.2008
oprava a názor
Ráda bych opravila Claru -   původní film a kniha se   jmenují Jih proti Severu,   nikoli Sever proti Jihu (je   třeba říct, že nám to   Jarmila Fastrová s překladem   originálu Gone with the Wind   docela zavařila, když místo   Odváto větrem překlad   nazvala Jih proti Severu - jak   je vidět, docela se to   plete).

A teď   k seriálu: Už kniha Scarlett   napsaná Alexandrou Ripleyovou   jako pokračování Jihu proti   Severu od Margaret   Mitchellové ukázala, že   původní předlohy nemá   šanci dosáhnout. Ale to snad   ani nikdo nečekal a řekla   bych, že si vedla docela   dobře.
O seriálu už   se to říci nedá. Sice si   dali záležet a výprava je   úžasná, ale udělali oproti   knize několik dramatických   změn, nad kterými se mi   chtělo křičet! Myslím, že   skutečnou atmosféru   Amerického Jihu tím dost   poškodili, ačkoli se jí tam   urputně snažili dosáhnout   právě výpravou (léta   sbírali originální věci,   které pak použili jako   dekorace). Seriál stojí za   vidění, ale doporučovala   bych spíše přečíst knihu   Scarlett nebo lépe,   přečíst a vidět Jih proti   Severu   (http://www.jihprotiseveru.fun   site.cz)
Slídilové (Sneakers)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Parádní film, plný   příjemného humoru. Nejen   zajímavý příběh, ale i   skvělé herecké obsazení (a   nemám na mysli jen Roberta   Redforda a Sidney Poitiera).
Sloní stezka (Elephant Walk)
 
Přidáno: 30.8.2011
Vivien Leigh
Jak už zde bylo napsáno,   hlavní roli hrála původně   Vivien Leigh - doplnila bych,   že v některých záběrech   ji i ve finální verzi filmu   můžete zahlédnout - jde   většinou o záběry "z   dáli" (při výstupu z   letadla, při jízdě v   autě...), často má   sluneční brýle, takže   není příliš k rozeznání   od Elizabeth Taylorové,   která roli ve filmu   převzala.
Stalo se jedné noci (It Happened One Night)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2008
perlička
Když se Clark Gable ve filmu   vysvlékal, ukázalo se, že   pod košilí nemá   nátělník, jak bylo v té   době zvykem. Díky Clarkovi   tak vyšly nátělníky z   módy a jejich prodej značně   klesl...
Takoví jsme byli (The Way We Were)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Kniha
Skvělý film, přesto bych   ale vyzdvihla knižní   předlohu od Arthura   Laurentse. Všem doporučuji k   přečtení!
Tramvaj do stanice Touha (A Streetcar Named Desire)
 
Přidáno: 10.3.2008
Skvělá Vivien Leigh v roli Blanche DuBois
Slavný film slavného   režiséra Elii Kazana se   slavnou Vivien Leighovou podle   slavné hry slavného   dramatika Tennessee   Williamse.
Vivien Leigh   nejprve hrála postavu Blanche   v divadelním představení v   Londýně, kde ji viděl Elia   Kazan a vybral si ji pro svou   filmovou adaptaci. Vivien za   svůj výkon získala cenu   Newyorských kritiků a také   Oscara!

více   na   http://www.jihprotiseveru.funs   ite.cz/vivienleigh
Vlak dětství a naděje
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2008
Jedna z mála televizních   záležitostí, které své   knižní předloze dělají   čest. Seriál se opravdu   povedl a poetiku, kterou   úspěšně přenesl z knihy   Věry Sládkové "Malý   muž a velká žena",   stojí za to vidět!
Vzpomínky na Afriku (Out of Africa)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.2.2008
kniha vs. film
Myslím, že ti, kteří   četli knižní předlohu   Karen Blixenové (Farma v   Africe) musí uznat, že film   byl zpracován velice citlivě   a vhodně. Málokdy se   podaří dobře převést   knihu na filmové plátno a   tady se to, podle mého   názoru, povedlo.

TV Program

ČT1 - Pustina (2016) [TV minisérie]

20:10 - 21:10

56 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - V karavanu po Česku (2021) [TV...

21:00 - 21:25

6 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Hell’s Kitchen Česko (2024) [T...

20:20 - 21:45

46 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - Dvojka na zabití 2

20:15 - 21:40

51 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce