Duben

Komentáře uživatele Tonda_Blanik

Tonda_Blanik

Tonda_Blanik zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 11
Ano, šéfe!
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.3.2016
Dva úhly pohledu
Jelikož pracuji v gastronomii   celý život, dovolím si   pořad soudit ze své   perspektivy. Pan Pohlreich je   jistě profesionál, který si   umí poradit v každé   situaci. Rady, které udílí   instalatérům a zbohatlým   automechanikům, kteří si,   Bůh ví proč, otevřeli   restaurace, jsou ovšem   většinou fakta, která zná   každý, kdo se v oboru   vyučil a pracuje v něm,   protože jej to prostě   reálný provoz a praxe   naučí stejně tak, jako pana   Pohlreicha. Určitě těmi   radami neobjevuje žádnou   Ameriku. Navíc mi vadí, že   je zcela odtržen od   gastronomicko-ekonomické a   stravovací reality běžných   hostů tzv. "z   lidu". Člověk, který   je nucen obědvat v restauraci   20x v měsíci si prostě   nemůže dovolit, dát   pokaždé za obědové menu   200,- Kč, protože ukrojit si   z běžného platu jen za   obědy 4000,- měsíčně je   prostě nereálné. A   takovéto hosty musíme   nakrmit my a je jich v této   zemi většina. Proto   pokaždé nemůžeme vařit z   telecí kýty a čerstvých   bylinek šéfe, ale někdy   musíme hostům uvařit i z   levných a bohužel ne tak   prestižních surovin, víte?
Chůva k pohledání (The Nanny)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.3.2016
Dokonalý sluha...
Daniel Davis jako všetečný   sluha Niles. Jeho skvělé   hlášky ještě podtrhuje   dabing Vladimíra Čecha.   Hloubku ani umění v tomto   seriálu nehledejte, ale na   večerní pobavení super...
Modré stíny
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.3.2016
Podivné
Další tuzemský pokus o   krimi tvorbu. Vcelku   uvěřitelný námět, tím to   ovšem končí. Toporné   herecké výkony Kláry   Melíškové a zejména Terezy   Voříškové (zcela nechápu,   proč zrovna tuto slečnu   tvůrci opakovaně obsazují   do rolí kriminalistek; takhle   elitní detektivové opravdu   nevypadají a nefungují).   Děj je rozvláčný, 4x cca.   90 minut je na takovýto   příběh opravdu hodně.   Pánové Lábus a Novotný v   pro ně zcela nezvyklých   rolích (zatrpklý vlastenec   Jiří Lábus a velmi   pokřivený a prohnilý   policista David Novotný) sice   seriál lehce osvěží, ale   pokud v následujících dvou   dílech tvůrci trochu   nepřidají, obávám se, že   výsledek nebude nijak   oslnivý.
Pět mrtvých psů
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.4.2016
Je to tu zas...
Vím, že se budu opakovat,   ale páni tvůrci, dvojice   Melíšková/ Voříšková?   To opravdu myslíte vážně,   že takto vypadají/jednají   detektivové elitních   policejních útvarů?   Doporučil bych vám   shlédnout pár dílů   Případů 1. oddělení, nebo   si alespoň nechte někde   ukázat nějakého   opravdového, živého   policajta. To, co nám tu   předkládáte k věření, je   vážně na pováženou...
Policie v akci
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.4.2018
Kdyby měla žumpa suterén...
Bylo by to místo jako   stvořené pro tento pořad.   Nejhorší je, že se mezi   lidmi, majícími volební   právo najdou i tací, kteří   jsou přesvědčeni, že to je   reálné. Příběhy vycucané   z prstu a k tomu postavené na   hlavu, mizerné výkony   "herců", to vše je   solí v ranách pro policisty,   ale i všechny ostatní,   kteří o jejich práci něco   vědí a utrpěli byť jediný   díl této děsivé   realityshow, či spíše   realityhrůzy.
Případy 1. oddělení
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.3.2016
Konečně uvěřitelné
Velmi, velmi osvěžující.   Konečně se nás tvůrci   nesnaží přesvědčit, že   elitní kriminalisté nejsou   tvrdí chlapi, ale   nejčastěji kriminalistka s   hromadou osobních problémů,   která, jdouce do akce, zvolna   ťape na jehlových   podpatcích prostředkem   nezajištěného prostoru   směrem k úkrytu pachatele,   držíce svou zbraň   štítivě dvěma prstíky   kdesi nad svou hlavou. Že   dálniční policie nechytá   jen silniční piráty, ale i   teroristy, či tajné agenty.   Že do největších rizik   nenastupuje zásahovka, ale   vlítne tam hlavní hrdina   vždy sám. Že když po   vyčerpávajícím sprintu   doběhne padoucha, neřekne mu   "máš doběháno,   hajzle", nýbrž pronese   "a nyní půjdete po   právu do vězení", či   podobné trapnosti. Policisté   z podobných seriálů museli   šílet. V tomto případě je   naopak jejich práce   prezentována tak, jak   skutečně vypadá a to je   skvělý počin. Nevynechám   jediný díl.
Rapl
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.1.2019
Rapl 2
Na "dvojku" jsem se   těšil jako malý kluk,   protože jednička byla   opravdu povedená a Hynek   Čermák ve své roli   excelentní. Po druhém dílu   druhé série se mi chce   říct jen TO JAKO VÁŽNĚ?!   Mám pocit, že scénář a   zápletky vymýšlelo   pětileté dítě. Jeden   policista najde na místě   vraždy jízdní kolo, které   možná s případem souvisí   a začne se na něm vozit?   Druhý najde v bytě možného   vraha zakrvácenou košili   namočenou v lavoru, holou   rukou ji vyndá a nese ji   přes dvě místnosti ukázat   svému šéfovi? Chápu, že   jste asi neměli na odborného   poradce, ale mohli jste se na   úplné základy policejní   práce zeptat alespoň   nějakého pochůzkáře z   Kotěhůlek, i ten by vám   dokázal poradit lépe... Dám   tomu ještě jednu šanci,   jako bývalý skalní   "Raplista", ale ve   zlepšení opravdu nedoufám.
Sahara
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.4.2016
Trochu moc...
Čekal jsem dobrodružnou   pohádku, lehce přitaženou   za vlasy. Natočit podobný   film se zcela uvěřitelným   dějem, to myslím ani není   možné. Ale nesmyslnost   některých scén byla opravdu   přestřelená, což   zbytečně degradovalo   snímek, ve kterém byla   utopena spousta peněz.
Slunce, seno a pár facek
 
Přidáno: 22.1.2017
Takovéto komedie se už dnes   bohužel netočí. Čistá,   ničím nekalená ani   nepřibarvovaná zábava.   Hloubku ani přílišnou   myšlenku nehledejte, ale   smát se budete od začátku   do konce.
Temný kraj
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.1.2017
Co mi to jen připomíná...
Po pár dílech to zatím   vypadá na méně podařený   pokus navázat na úspěch   Rapla. Podobný scénář,   hlavní hrdina přesunutý z   Prahy do Kotěhůlek, bydlení   v polorozpadlé barabizně,   Land Rover. V týmu   venkovských spolupracovníků   jeden věčně se cpoucí   trouba, jedna přetížená   žena a jeden neurotik, který   se nakonec s hlavním hrdinou   nejspíš spřátelí. Spousta   zbytečných nelogičností   (kvůli nádoru na mozku mu   seberou řidičák, ale   zbrojní průkaz a pistoli mu   nechají?). Protivné   rozdělení příběhů do   dvou epizod...
Vraždy v kruhu
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.10.2016
Už zase?
Vím, že se budu opakovat,   ale proč proboha Adéla   Petřeková? Copak si někdo z   tvůrců vážně myslí, že   takto vypadá policistka z   kriminálky? Každý, kdo o   práci policie ví alespoň   něco, musí pochopit, že   tohle byl úlet. Jehlové   podpatky, které by jí v   případě nutnosti běhu   vyřadily ze hry, oblečení a   la cirkusačka, pod kterým   nemůže nosit zbraň (v   kapelce se nosit fakt nemá) a   ktomu chování, vystupování   a mluva? Takhle to vážně u   policie nefunguje. Ani   ostatní kriminalisté zde   nevypadají přáliš   uvěřitelně, ale tahle   postava je fakt omyl. Vedle   případů 1. oddělení to   celé působí spíš jako   rádoby mystická parodie na   kriminálku.

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:40 - 05:10

44 minut již uběhlo
106 minut zbývá do konce

ČT2 - Vatikánský rozhlas

03:00 - 03:30

24 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

03:10 - 03:55

14 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

02:45 - 03:40

39 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10