Duben
ohodnotit

Případy 1. oddělení [TV seriál]

Další název:
První oddělení; Prípady 1. oddelenia; Oddělení vražd
Žánr:
Rok:
2014
Délka:
63 minut
„Skutečné případy. Skutečné postupy. Skutečná kriminálka.“

Obsah filmu Případy 1. oddělení

 
Případy 1. oddělení je kriminální seriál inspirovaný 14 skutečnými případy, které řešili po roce 1989 policisté oddělení vražd na území Prahy. 1. oddělení je elitní útvar, který v posledních letech dosahuje objasněnosti trestných činů okolo 95 %. Jeho příslušníci zasahují, dojde-li k vraždě, pokusu o vraždu, těžkému ublížení na zdraví s následkem smrti nebo dalším nejzávažnějším zločinům.
„Víte, že nejčastějším vražedným nástrojem v Čechách je nůž? A víte, že 10 % vrahů zabíjí holýma rukama? Nebo že průměrný věk vraha je 32 let? Já to nevěděl. Vůbec jsem toho věděl o práci policie velmi málo, než jsem se potkal s pány Marešem a Malindou....
 
Související odkaz
 
RECENZE: Hezky pěšky šlapat den co den. Půvab Případů 1. oddělení trvá

Dobrý domácí krimiseriál je vzácnost. Jeho takřka stejně dobré pokračování, jaké od pondělka předvede premiérová řada Případů 1. oddělení, už hraničí s malým zázrakem. číst dál

Hodnocení: 75 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Ondrus21
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.2.2023
Docela to šlo. Případy byly někdy velmi   zajímavé, ale bohužel pochopitelně dost   zjednodušené. Dost ten seriál ale zkazilo   obsazení. Polívka s Vladykou přece nemůžou   hrát policajty, pro boha. Ještě navíc   kriminalisty. Neříkám, že jsou to špatní   herci (to vůbec ne), ale typově se sem vůbec   nehodí. Vetchý působil celou dobu vysloveně   nesympaticky a často velmi afektovaně, ale je to   Marešův kámoš, tak si tam musel zahrát. Jako   spolupracovníka bych Kozáka asi zabil. Třetí   série byla zjevně nejpropracovanější (bylo   vidět, že se fakt snažili), ale bohužel tam   zase totálně zazdili vývoj postav. Z Pražáka   udělali úplného idiota, jako kdyby zrovna   přišel z mateřské školy a na oddělení   přibyli supermanka a suchar. Skvělá dvojka.   Korejs neměl čím překvapit a byl dokonale   čitelnej od začátku až do konce, ale jinak   prvotřídní slizoun. Jedinej, kdo se choval   aspoň trochu normálně, byl asi Anděl. Tým   jako celek působil dost nepřesvědčivě.
argenson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2016
Českou seriálovou tvorbu posledních let moc   nesleduju, ale když jsem si Případy 1.   oddělení dal dvakrát a některé díly i   víckrát, musím k tomu něco napsat. Zaujala mě   půvabná paralela v typologii postav jako byl   ostřílený mazák pracující hlavně s   letitými zkušenostmi (Vlastimil Hašek/Bolek   Polívka), dva akční hrdinové vrhající se   často bezhlavě do dobrodružných akcí (Pavel   Zedníček, Jiří Krampol/Filip Blažek, Petr   Stach), dojemný outsider, kterému se občas   podaří zazářit (Michal Pešek/Miroslav   Vladyka) a nekompromisní, nepříliš oblíbený,   přitom dobře hláškující šéf (Ladislav   Frej/Miroslav Hanuš). Oba seriály sice pracovaly   se skutečnými případy, jenže zatímco Malý   pitaval sklouznul k úsměvným epizodám loupeže   papoušků, Případy 1. oddělení se přecijen   drží divácky atraktivnějších vražd. Práce   kriminalistů je zobrazena věrohodně, ať už   jde o akční zásahy nebo mravenčí práci na   vyhledávání důkazů často řadu let zpět.   Vyšetřovatelé jsou chlapi z masa a kostí, ale   záblesky z jejich soukromí jsou tu v míře   snesitelné. Kromě nich několik výborných   vedlejších rolí, v rámci svého comebacku   například skvělá Regina Rázlová jako   vydíraná ředitelka čokoládovny v epizodě   Sladký vyděrač nebo dokonale dementní Filip   Kaňkovský coby bezradný komplic v díle Hodinka   k dobru.
karlinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.8.2016
Skvělý seriál a samozřejmě pokud je napsaný   podle skutečných příběhů, je i lépe   uvěřitelný, než ty, které si někdo vymyslel.   Opravdu povedená práce. A co se týká   hereckých výkonů - skvělé, ať to byl pan   Vetchý, Polívka, Stach, Blažek. Určitě bychom   přivítali i další díly.
ROMTHORN
Hodnocení:
Přidáno: 20.5.2016
KRIMINÁLKA
Tuhle kriminální sérii jsem si zamiloval, je   jasně mojí českou nejoblíbenější. Kolikrát   těžké zločiny, které přinesli mnoha lidem   velké utrpení jsou řešeny profíky na svých   místech, kteří nezřídka obětují část   svého osobního života, aby dopadly pachatele   těchto zlých činů a stejně tak   profesionálně byl natočen tento seriál na   základě skutečných zločinů.
magdu
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.4.2016
nej
Viděla jsem hodně detektivek, ale stručně   řečeno, tahle je pro mě prostě nejlepší!   Scénář na základě skutečných událostí,   skvělí herci, zápletky na pracovišti,   opravdové policejní postupy, atd.
Metty8
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2016
Super provedení, krásné příběhy, osoby.   Zvlášť bych chtěl vyzdvihnout výkony Bolka   Polívky, Ondřeje Vetchého a spoustu dalších.   Je vidět, že je to dělané podle skutečných   případů. Je tam i dobře vyobrazena spolupráce   s médii a konečně je vidět, že policisté   nejsou všichni stejní ´´blbci´´. Dávám   10/10.
Swarzneger
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.3.2016
Skvele...
Prazska mordparta temer po sto letech. Kratke,   prakticke, poucne, velmi dobre udelane. Chvalim,   je dobre obcas lidem ukazat, ze ne kazdy policista   je mladej nouma u silnice, ktery umi pomahat a   chranit jen tim, ze Vas honi za spatne odboceni.   Ctim ty opravdove, a jak vidno jsou to velci   profici.
Tonda_Blanik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.3.2016
Konečně uvěřitelné
Velmi, velmi osvěžující. Konečně se nás   tvůrci nesnaží přesvědčit, že elitní   kriminalisté nejsou tvrdí chlapi, ale   nejčastěji kriminalistka s hromadou osobních   problémů, která, jdouce do akce, zvolna ťape   na jehlových podpatcích prostředkem   nezajištěného prostoru směrem k úkrytu   pachatele, držíce svou zbraň štítivě dvěma   prstíky kdesi nad svou hlavou. Že dálniční   policie nechytá jen silniční piráty, ale i   teroristy, či tajné agenty. Že do největších   rizik nenastupuje zásahovka, ale vlítne tam   hlavní hrdina vždy sám. Že když po   vyčerpávajícím sprintu doběhne padoucha,   neřekne mu "máš doběháno, hajzle",   nýbrž pronese "a nyní půjdete po právu   do vězení", či podobné trapnosti.   Policisté z podobných seriálů museli šílet.   V tomto případě je naopak jejich práce   prezentována tak, jak skutečně vypadá a to je   skvělý počin. Nevynechám jediný díl.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2016
Major Zeman po 30 letech, sice trochu vyrostl,   obličej má jako by těch chybějících 30 let   prochlastal protože místo Brabce má tvář   Bolka Polívky. V dnešní době už nemůže vše   řešit jeden kriminalista a tak je jen článkem   v týmu detektivů. Včetně toho   nejpovolanějšího Ondry Vetchého, to je asi   nejlepší herec u nás. V roli inteligentního   vyšetřovatele, velitele uvěřitelný stejně   jako v roli přitroublého okresního čutálisty   Jirky Luňáka. Pořád jsem si říkal proč   neudělaj něco jako býval Zeman podle   skutečných událostí a ono to tu je a já to   nevěděl. Ač je dnes 30 případů majora Zemana   často zesměšňovaný zatracovaný seriál, byli   to výborné detektivky zkrátka té doby. Na   případy 1.oddělení jsem narazil právě díky   Vetchému, přečetl jsem si o čem pojednává a   měl chuť dát tomu šanci a i když chvíli   trvalo než jsem se rozhoupal páč jsem k naší   novodobé tvorbě skeptický a skoro na nic   našeho nekoukám tak tohle je ono na co jsem   čekal roky!! Mistrně zpracované, jsem zatím   sice jen u 6. dílu ale jsem nadšený. Tudy by se   česká tvorba měla ubírat a ani to asi nestálo   tolik mega. Navíc si v době netu můžete najít   každý případ jak že to bylo a uvidíte jak   autenticky případ vykreslili. A když koukáte v   každém dílu na známá místa v Práglu honí   se vám po zádech husí kůže. 100% jasných
yerzi
Hodnocení:
Přidáno: 23.7.2015
skvělí seriál. překvapilo mne jak Polívkovi   ta role sedla i když ho nesnáším tak v této   roli je pan herec a vyloženě si to užívá.   Vetchý- TOP výkon snad ani tak nehrál věřil   bych že povaha role si je velice blízká z jeho   civilní.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih19438minih19438Spálené stodoly (1973) 
Les granges brûlées n
minih42964minih42964Randall a Hopkirk (1969) [TV seriál] 
Randall and Hopkirk n
minih44828minih44828Brouk (2006) 
Bug n
minih138137minih138137Rapl (2016) [TV seriál] 
Rapl n
minih17724minih17724Rasputin (1996) [TV film] 
Rasputin: Dark Servant of Destiny n
minih45380minih45380Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 
Boy in the Striped Pyjamas n
minih64192minih64192Kouzelný křišťál (2004) 
Bergkristall n
minih3797minih3797Bermudský trojúhelník (1996) [TV film] 
Bermuda Triangle n
minih31649minih31649Černí andělé (2001) [TV seriál] 
Černí andělé n
minih48013minih48013Detektiv Monroe (2005) [TV film] 
Class of '76 n


Hodnocení:n12345678910
Případy 1. oddělení (2014) [TV seriál]Případy 1. oddělení (2014) [TV seriál]Případy 1. oddělení (2014) [TV seriál]Případy 1. oddělení (2014) [TV seriál]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697843
Fotografií: 763968
Plakátů: 376565
Obsahů a biografií: 178275

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10