Zari

Chyby ve filmech uživatele Siegmund

Siegmund

Siegmund zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Stanislaw Siegmund

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet chyb k filmům: 7
Bohouš
Přidáno: 31.5.2010
logická
Hned na samém začátku, když Randa Alois (Jiří Sovák) píše na stroji jídelní lístek, stojí vedle psacího stroje načatá láhev vína a sklenička s nalitým vínem. Láhev podle viněty obsahuje červené víno EGRI BIKAVÉR (Býčí krev), ale ve skleničce je nalitá kapalina světlá – tedy víno bílé.
Dědeček, Kyliján a já
Přidáno: 13.6.2011
logická
Malý Jožka nastupuje do tramvaje. Vůz má číslo 6227. Jede však ve voze č. 6160 a nakonec vystoupí z vozu č. 6246. Přitom jasně po nástupu říká průvodčímu, že jede až na konečnou a dále pak autobusem. Nemohl tedy přestoupit do jiného vozu.
logická
1. Policejní vyšetřovatel čeká v bytě Jany Jarolímové na její sestru, aby jí sdělil, že její setra Jana spáchala sebevraždu. Když Eva dorazí, vedou spolu rozhovor, při kterém se Eva napije ze sklenice nápoje, který si nenalila. Že by si ho připravila do sklenice už ráno?
2. Proč Jana Jarolímová páchá sebevraždu, když si není jista, že je HIV pozitivní?
3. Policejní vyšetřovatel sděluje Evě Jarolímové, že výsledek testu na HIV její sestry Jany byl negativní. Není však možno, že výsledek testu byl negativní jen proto, že se nákaza dá testem poznat asi až po šesti týdnech?
4. Proč šla Eva Jarolímová na pohřeb Martina Horáka?
5. Proč šel na pohřeb Martina Horáka policejní vyšetřovatel?
6. Proč předkládá policejní vyšetřovatel fotku Evy Jarolímové lidem, kteří bydlí v bytě, v kterém kdysi bydlel Martin Horák?
7. Kde vzala Eva Jarolímová v koupelně baterku, když ji do koupelny nikdo nepřinesl?
8. Proč se, po vhození elektrického strojku do vany „vyrazily“ pojistky v celém bytě a ne jen v okruhu zásuvek, v kterém byla i zásuvka koupelny?
9. Proč „vyražení“ pojistek způsobilo i zhasnutí svíčky, která předtím hořela na okraji vany?
10. Když byla policie v koupelně, světlo v domě již fungovalo. Ovšem holicí strojek ještě pořád ležel ve vaně s vodou. Tentokrát však už pojistky „nevyrazil“. Jak je to možné?
11. Když byla policie v koupelně, svíčka na okraji vany opět hořela. Že by si ji policisté zapálili, aby na práci lépe viděli?
Gympl
Přidáno: 16.6.2010
ostatní
Ve větě, určené k větnému rozboru, kterou napsal učitel češtiny (Jan Schmitzer) na tabuli:
„Stromy se ohýbaly pod náporem větru, jež hlasitě skučel do přívalů deště.“
udělal chybu, která ty, kteří mají alespoň elementární znalosti o češtině, právem pobouří. Ostatní ji ani nenajdou.
Mužská záležitost (Męska sprawa)
Přidáno: 15.4.2010
logická
Zůstává mi záhadou, jak se Bartek do psího kotce zamknul. Podle mě, ho tam někdo musel zamknout. A tak nevím, je to moje „zámková“ neznalost nebo chybička ve filmu?
Stella a hvězda Orientu (Stella und der Stern des Orients)
Přidáno: 7.12.2010
historická
Dva vzájemně propletené stromy před vilou vypadají navlas stejně v roce 2005 jako i před sto lety.
Ve filmu, jehož děj se odehrává v roce 1905 se vyskytuje vůz Opel 4/8 PS (lidově označovaný jako Doktrorwagen = doktorský vůz, protože ho využívali především lékaři pro návštěvy svých pacientů). Ten se totiž začal vyrábět až v roce 1909. Je to tedy praktická ukázka anachronizmu.
Vracenky
Přidáno: 19.4.2010
logická
1.
Ve filmu se vyskytuje státovka v hodnotě 5 Kčs ještě za života Klementa Gottwalda. Gottwald zemřel 14. března 1953, ale jmenovaná státovka byla v oběhu až od 1. června 1953.

2.
Klikový hřídel kradlo sedm dětí, do sběrny s ním však dorazilo dětí pouze šest a také jen šest jich bylo předvoláno k řediteli školy. Hmotnost klikového hřídele byla 415 kg. To znamená, že když s hřídelem děti manipulovaly, muselo každé z nich nést téměř 59, potažmo 69 kg, což je víc než nereálné.

3.
Honzík se ve filmu mnohokrát objeví v tzv. švédské košili (švédce). Tyto košile se však v Československu objevily nejdřív na konci 50. let, dost možná, že dokonce až začátkem 60. let.

4.
Na začátku každé hodiny náboženství, která probíhala ve třídě, pověsil katecheta do třídy kříž tak, aby byl po celou hodinu dětem na očích. Ve filmu jsem ho ve třídě neviděl.

TV Program

ČT1 - Banánové rybičky (1999) [TV po...

01:30 - 02:00

5 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

00:45 - 01:45

50 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

01:15 - 02:15

20 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

01:00 - 02:00

35 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce