Zari
ohodnotit

Mužská záležitost

Męska sprawa

Další název:
A Man Thing
Žánr:
Země:
Rok:
2001
Délka:
26 minut
„Obyčejné lidské vztahy jsou někdy jako těžké kameny.“

Obsah filmu Mužská záležitost

 
Bartek Idczak žije s mladším bratrem v prosté rodině. Otec je nezaměstnaný a matka vydělává peníze tím, že doma kompletuje panenky. Bartek je kapitánem úspěšného fotbalového mužstva starších žáků. Ve škole mu to moc nejde a mezi vzorné žáky také nepatří. Jeho žákovská knížka je plná poznámek. Bartek se sice snaží ji doma schovávat, ale když ji jeho otec objeví, čeká ho krutý výprask, který na jeho těle zanechává četné modřiny.

Trenér fotbalového mužstva je na své svěřence velmi přísný. Bartkovým jediným opravdovým kamarádem je přestárlý pes Ocásek v psím útulku. Mužstvo finišuje před finálovým utkáním. Trenér přináší klukům nové dresy....
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Slawomir FabickiSlawomir Fabicki  
hraje:
Katarzyna BargiełowskaKatarzyna Bargiełowska.....Hanka [39]   
Marek BieleckiMarek Bielecki  
scénář:
Slawomir FabickiSlawomir Fabicki  
trailer
Jazyková verze:
polská
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Mužská záležitost >
Typ filmu: Krátký

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Siegmund
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2010
Krátký, ale skvělý!
Film je opravdu svérázný. Natočený byl   původně černobíle, ale nakonec ho jeho tvůrce   koloroval do hnědavého odstínu. Děj má   rychlý spád. Nezabíhá do nepotřebných   detailů a soustředí se jen na to podstatné.   Snad i proto mu pro vyjádření děje postačuje   26 minut. Bohužel rád věřím, že film má –   nebo může mít – reálný základ. Velmi,   řekněme opovážlivý, mi film přišel v   okamžiku, kdy Bartkův trenér vpadne k Idczakům   do bytu a vrhne se na otce, aby mu   „vysvětlil“, že nemá fyzicky týrat svého   syna. Nic nebere ohled na Bartkova mladšího   bratra ani na plačící matku. Myslím si, že i   když byl trenér svým způsobem v právu, tak   jeho způsob zjednávání nápravy do současné   společnosti nepatří. Nejsem detektiv, ani   policejní vyšetřovatel, profesionální ani   neprofesionální zloděj a přesto, že jsem   strojař, nejsem odborník na zámky. Snad jen   proto mi zůstává záhadou, jak se Bartek do   psího kotce zamknul. Podle mě, ho tam někdo   musel zamknout. A tak nevím, je to moje   „zámková“ neznalost nebo chybička ve filmu?


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Mužská záležitost (2001)Mužská záležitost (2001)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dave Terman

Terman Dave

Meč cti (Sword of Honor)

Meč cti
Sword of Honor

Naposled navštívené:
Dave Terman

Terman Dave

Meč cti (Sword of Honor)

Meč cti
Sword of Honor