Duben
ohodnotit

Zná ji jako svý boty

In her Shoes

Další název:
Pozná ju ako svoje boty (SK); In den Schuhen meiner Schwester
Rok:
2005
Délka:
123 minut
Premiéra v ČR:
24.11.2005
„Nezodpovědná Maggie se pohádá se sestrou, usedlou právničkou Rose.“

Komentáře k filmu Zná ji jako svý boty

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2007
Z mého pohledu obrovské   překvapení. film původně   puštěný jako klasická   oddechovka mne naprosto   chytil! na konci jsem skoro   brečela. Výborně vybraní   herci se opřeli o kvalitní   scénář a vznikl   emocionálně vybalancovaný   film. Není sice nijak   objevný a nemůžu tvrdit,   že vás nenapadne, jak to   skončí, ale přesto - ve   své obyčejnosti je tak   pravdivý....a lidský.
řepešínský
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.4.2009
film zná ji jako svý boty   jemně balancuje mezi dramatem   o vztazích dvou sestech a   hořkou komedií o obyčejném   životě i o soužití mládí   se stářím. Nádherný je   motiv, kdy se Diaz stává   ošetřovatelkou seniorů a k   jednomu z důchodců díky   četbě knih nalezne svůj   záměrně zapomenutý cit. V   souhrnu je to příjmený, ale   poněkud rozvleklý snímek,   co má své kladné stránky   především v hereckém   obsazení titulních rolí a   trochu i v poněkud již   vyčpělému námětu sester,   které nemohou být spolu, ale   i bez sebe. To všechno činí   ze snímku zná ji jako svý   boty lehce nadprůměrné   dílko, ke kterému se možná   ještě někdy v budoucnosti   vrátíte, ale které se vám   na delší dobu do paměti   stejně neuloží.
hledaseniki
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.11.2009
In her Shoes
Romantický film, který si   brouká to svoje a tím je   trocha toho rodinného   dramatu. Přiznávám bez   mučení, že film mě   nezaujal a to vůbec, přišlo   mi to nudné a utahané a   hlavně natahované až běda.   Toni Colette jsem v tomto   snímku viděla poprvé a i   když dnes už vím, že je   víc než dobrá herečka,   tady mě neuchvátila stejně   jako protivní Cameron Diaz,   která sice nikdy nepatřila k   mým oblíbeným, ale tohle   byla snad její nejhorší   role vůbec.
Rodinné   drama, které na mě působí   hrozně nepříjemně a celou   dobu jsem si říkala, zda se   s toho něco vyklube, ale   snaha byla marná. Už nikdy   víc!
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2018
Máme tu dvě sestry. Jedna je   usedlá právnička Rose se   smyslem pro zodpovědnost a   druhá Maggie coby rebelka se   smyslem pro každou lumpáru,   zábavu a vůbec průsery. Tak   schválně. Kterou si zahrála   Cameron Diaz? Příběh o   vztazích jako obvykle v   zábavně formě, která má   na film přeci jen neobvyklou   vlastnost. Plynulý   charakterní vývoj postavy. V   seriálech je to pochopitelné   vlivem dlouhého času, ale ve   filmu? Tady je vidět, že   scénárista věděl co píše   a režisér jak to správně   filmově podchytit. U Rose je   minimalizován její vzhled a   dokáže divácky povznést   nad svou zoufalostí a Maggie   každým svým činem při   trošce rozumu až šokuje. Do   děje také vstoupí i jejich   babička, která tu působí   jako skutečná dáma. A tak   tu máme i souhru mládí se   stářím. Nic naplat, snímek   je živý, zábavný, velice   dobře napsaný i natočený.
Mlapiska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.9.2007
Spletitost komplikovaných   rodinných vztahů je   atraktivní téma. A v tomto   ohledu film zcela zapadá do   průměru. Ale nakonec –   dívat se na to určitě dalo.   Co mě vadilo, tak že   komplikované vztahy obou   sester tvůrci doplnili   ještě komplikovaným vztahem   s matkou, otcem a dokonce se   objevila i "mrtvá"   babička! Zamotané vztahy se   zde proto staly ještě   zamotanějšími a často je   zde patrné až přílišné   tlačení na pilu.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.5.2007
Příjemná lehká komedie,   která sice může pobavit,   ale brzy na ni zase snadno   zapomenete. Cameron Diaz   ničím nepřekvapila, Toni   Collette s Shirley MacLaine   byly velmi dobré. Film sice   občas trošku zatalčí na   city, ale žádný doják to   není. prostě příjemná   oddechovka.
red.mann
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.10.2019
Romantická vztahová komedie   o dvou sestrách. Místy   humor, místy romantika,   místy koukatelné, místo   nuda.
Faye
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Maggie se potlouká životem   někdy v lehce a někdy v   těžce podroušeném stavu   (tak s touhle vizáží,   vlastně proč ne? ). Její   úspěšná sestra Rose je   naopak realistka až to děsí   . ... „Nebudeš takhle   vypadat navždy, víš?   Nakonec zestárneš a všichni   ti muži, kteří ti platí   účty, budou platit účty   dívkám daleko mladším než   jsi ty. A co pak budeš   dělat? Raději něco vymysli,   protože coury středního   věku už nejsou atraktivní.   Jsou ubohé.“ Dvě sestry z   jednoho hnízda, každá   jiná, ale pořád sestry.   Jedna z nich překročí   nepsaná pravidla a obě musí   začít znovu a jinak.   Nedokážu přesně   vysvětlit, proč se mi to tak   líbilo. Možná proto, že i   já mám sestru se stejnou   velikostí bot. Možná za   slova jejich babičky o které   léta neměly ani tušení   „I když jste byly malé,   tak jste měly pouto, které   já nikdy s nikým neměla.“   Možná za vyznání toho   správného muže ...   „Budeš chtít jíst se mnou   po zbytek svého života.“   Vážně nevím...
huron
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.6.2006
Obsah na přebalu DVD mi   evokoval typický   hollywoodský slaďák,   jakých se najde 12 do tuctu.   Ale konalo se překvapení a   vyšel z toho krásný film o   rodinných vztazích. Na   příběhu jde poznat, že   scénář psala žena - je   empatický, citlivý,   emocionálně nabitý. A i   když občas zbytečně   tlačí na city, nemám mu v   podstatě co vytknout. Na   Cameron Diaz v některých   scénách bylo vidět, že   vzhled ďáblíka ji dá čím   dál tím více práce, ale   evidentně vyzrála v celkem   slušnou herečku. Po jejím   boku se objevila skvělá Toni   Collette, jejiž role mi moc   připomněla její slavnou   postavu Muriel ve filmu Muriel   se vdává.
liko
Hodnocení:
Přidáno: 4.5.2006
Sestry Maggie a Rose Fellerovy   nemají kromě velikosti bot 8   ; zdánlivě vůbec nic   společného. Jsou sice   nejlepší kamarádky, ale   zároveň absolutní   protipóly, když přijde na   hodnoty, cíle a životní   styl.Maggie (Cameron Diaz)   nevynechá jedinou party,   střední školu dokončila s   odřenýma ušima,   zaměstnání mění jako své   obří ponožky a za svou   největší přednost   považuje přitažlivý   vzhled. Je často bez práce a   přežívá jako bezdomovec na   gaučích svých známých a   příbuzných. Její důvěra   ve vlastní intelektuální   schopnosti se blíží nule,   cení si víc make-upu než   knih a má vrozený talent   zvolit dokonalý ohoz pro   jakoukoliv příležitost.Rose   (Toni Collette) vystudovala   Princeton a pracuje v přední   právnické firmě ve   Philadelphii. Její krásný a   patřičně vyzdobený byt jí   umožňuje utéci před   okolním světem. Každý den   pracuje do zemdlení,   neustále bojuje se svou   váhou a je věčně   nespokojená s tím, co má na   sobě. Nízké sebevědomí,   pokud jde o její vzhled, ji   zcela odřízlo od randění a   intimního života. Její   jedinou životní radost   představují boty (protože   jí vždycky sedí), ale   bohužel se naskýtá   příliš málo   příležitostí, aby je   vytáhla ze skříně.Velká   hádka vyvrcholí rozchodem   obou sester. Poté absolvují   obě trnitou cestu, na   jejímž konci si však   začnou samy sebe navzájem   vážit. Na tom má podíl i   jejich babička (Shirley   MacLaine), která se objeví   zničehonic a kterou dávno   považovaly za mrtvou. Právě   díky ní najdou Maggie a Rose   způsob, jak se smířit nejen   navzájem, ale také samy se   sebou.Na vztahu těchto dvou   sester je vynikající, že   jsou naprostými   protipóly,“ říká   režisér Curtis Hanson.   „Maggie je krásná, ale   považuje se za hloupou. Rose   dosáhla v životě skvělých   výsledků, ale považuje se   za nedostatečně atraktivní.   Ve skutečnosti jsou ale jako   dvě strany jedné mince.   Spojuje je jejich vzájemná   závislost, návyky, láska.   Pak ale přijde okamžik, kdy   se rozejdou, a od té chvíle   jsou nuceny fungovat   individuálně. To je   určitým způsobem osvobodí,   umožní jim to jít vlastní   cestou a objevit své   skutečné povahové   vlastnosti, uzavírá   Hanson.“
Leeslie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.5.2008
Film o sestrách a hlavně pro   ženy.Nicméně i přes to   jsem tento film několikrát   shlédnul a zajímavý   je.Cameron Diaz mě docela   překvapila,že chvilkama umí   hrát.Film nám naservíruje   věčné téma:vztah mezi   sestrami.Obě dvě sestry jsou   tolik odlišné-jedna je   typická koketa,která vymetá   každý večírek a nedokáže   si najít slušnou   práci,druhá je ta starší   sestra,která se snaží   dělat ''matku''.Jednoho dne   se stane jedna událost,která   jejich cesty rozdělí.Obě   dvě si začnou   uvědomovat,jak moc si   navzájem chybí.Poměrně   dlouhá délka filmu trochu   odpuzuje,nicméně i přes to   je tohle drama(i komedie,ale   spíš drama)docela   zajímavým pohledem do   ženského světa.Trochu   horší než film   Prázdniny.....takže 85%.
kcobain
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2008
No. Komedie to teda moc není   ale je to strašně moc milej   film u kterýho sem si teda i   zabrečel.Klasika s Happy   Endem, ale nakonec proč ne,   je dobré si takhle zasnít a   říct co kdyby...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih12030minih12030Marie Růžička (1995) [TV film] 
n
minih52662minih52662Šéfe, jsem v tom! (2009) 
Labor Pains n
minih44358minih44358Planeta Teror (2007) 
Planet Terror n
minih40706minih40706Boháč a chudák (2005) [TV film] 
n
minih36906minih36906Miluj mě! ...prosím (2004) 
Wicker Park n
minih40173minih40173Koráby útočí (1953) 
Korabli šturmujut bastiony n
minih43103minih43103Úhel pohledu (2008) 
Vantage Point n
minih54918minih54918Program na ochranu princezen (2009) [TV film] 
Princess Protection Program n
minih49194minih49194Dvojí hra (2009) 
Duplicity n
minih29661minih29661460 podezřelých (2000) 
Drowning Mona n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dcera

09:45 - 10:00

9 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - 24 hodin v životě zvířat

09:45 - 10:40

9 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

24 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

44 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178293

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10