Zari
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Vřískot

Scream

Další název:
Vreskot (SK)
Rok:
1996
Délka:
111 minut
Premiéra v ČR:
3.7.1997
„Neotvírejte dveře, nezvedejte telefon a hlavně za žádných okolností nevřískejte!“

Komentáře k filmu Vřískot

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 36
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.2.2014
Nic moc thriller, pokud se sem   dá tento film vůbec   zařadit. Vraždí se v   podstatě jedním způsobem,   scény mimo jedné nejsou   vůbec gore a rvačky obětí   a masky mně spíše   rozesmívaly, než cokoli   jiného. Mimochodem   napínavých scén není moc a   mezi nimi se jen blbě kecá.   Takže pro mne podprůměrný   film, ale zase úplný odpad   také ne. Ve vedlejší roli   mne zaujal Matthew Lillard.   201205279954/10636
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.8.2010
Scream
Na tenhle film mě upozornil   můj strýc, on jako fanoušek   filmu si tenhle film nemohl   nechat ujít a díky němu   jsem milovník filmů   samotných i já. Vřískot   byl řekněme můj první   horor, který mě donutil se   bát, v té době, kdy jsem   film viděla jsem hodila na   první stupeň do základní   školy. Po jeho shlédnutí   jsem si musela v té době   pořídit VHSku a sledovala   film s nadšením a strachem   zároveň.

Wes   Craven se od té doby stal   mým oblíbeným režisérem   stejně jako Vřískot.   Herecké obsazení je   vynikající - Neve Cambell,   Courteney Cox, David Arquette.   Vřískot je možná klasickou   vyvražďovačkou, ale pro mě   je to oblíbený film, který   jsem viděla už   nespočetněkrát a stále mě   okouzluje. Vřískot dále   nabízí i skvělou hudbu.   Scream je splněným snem   každého fanouška hororu.
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.5.2011
Vřískot
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Nejsem moc fanouškem   klasických teenagerovských   vyvražďovaček, přesto se   ale občas na nějakou   podívám. Většina z nich je   totiž dnes již legendou a   já bych nerad o tyto kulty   přišel. Od Vřískotu jsem   nic neočekával, před tím   jsem viděl parodii   "Scary Movie" a   podle ní jsem si dokázal   udělat obrázek. Ale při   nulovém počátečním   nadšení jsem byl nakonec   mile překvapen. Líbil se mi   ten nespočet odkazů na   ostatní nesmyslné horrory, i   to zdůrazňování   nelogičností. Zároveň se   ale nejednalo o žádnou   přehnaně trapnou ubohost.
Jednu z hlavních rolích   si zde jako otravná   reportérka střihla i Monica   Courteney Cox ze seriálu   "Přátelé". V pár   filmech jsem jí již viděl a   nepřesvědčila mě o úmyslu   stát se jejím fanouškem.   Další menší rolí, hned na   začátku, nás poctila Drew   Barrymore. Sice jen asi v   pěti minutách, ale   potěšila. Ostatní nestojí   snad ani za zmínku, protože   jak už bylo v Scream   řečeno, tento druh žánru   se vyznačuje horšími   hereckými výkony.
Tak   až vám někdo zavolá a   zeptá se: "What's your   favorite scary movie?"   jste už na tuty mrtví...
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.2.2020
Maskovaný vrah vraždí   studenty. Nic víc, nic míň.   Wes Craven se pokusil oživit   starý dobrý námět   subžánru slasher a kupodivu   se trefil do černého. Stal   se z toho fenomén na mnoho   let a jak již dnes víme,   vzniklo bezpočet obdobných   filmových počinů a téměř   nikomu nevadilo, že si jsou   podobné jako vejce vejci. Viz   např. 'Bazén' (2001), který   byl dokonce v Česku   natáčený, v Česku se   odehrává, a objevují se tam   i čeští herci. Wes Craven   však nesměřoval k přímé   kopii postarších filmových   sérii jako jsou 'Halloween',   'Pátek třináctého' či   'Noční můra v Elm Street'.   Tady vsadil takříc na lehkou   sebeparodii a to bylo zřejmě   to, co tak diváky uchvátilo.   Snímkem tak povznesl   veškerá klišé zmíněných   předobrazů, čímž do   námětu vnesl jistou   originalitu. Film obsahuje   vše podstatné. Patřičnou   děsivost, krvavé scény,   určitou chytrost v daných   aspektech dějství, důvtip a   ucelený humor. Wesonovi   Cravenovi se tímto podařilo   nemožné. Film je hororově   děsivý a komediálně   zábavný zároveň. A   vlastně svým způsobem   zapojuje do dění i diváka,   který může dle své   pozornosti vývoje děje   předem odhadnout, kdo že se   to za tou maskou vlastně   skrývá. Není divu, že   něco takového mělo vliv k   dalšímu filmovému vývoji   tohoto subžánru.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.9.2009
Dost dobre natoceny horor, i   herecke obsazeni tu bylo hodne   dobre.
Ale ten konec   jsem teda necekal.Zajimave   rozuzleni.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.3.2011
Tento film se mi opravdu   líbil,protože měl dobrý   scénář,herecké   obsazení,hudbu po které vám   bude běhat mráz po zádech a   děsivé scény po kterých se   budete obávat každého   zazvonění na vašem   mobilu.Zážitek,který stojí   za to.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.7.2009
docela slušné čekal jsem   sice víc  
ale povedlo seto   v celku velice slušné
Kuvik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.11.2009
Hororová klasika z americkej   produkcie, vcelku zaujímavý   dej, resp. scénar, aj keď   súhlasím, že viaceré   scénky pôsobia dosť   nereálne, ba možno až   komicky.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.4.2011
Máte rádí horory?
Naprosto senzační snímek od   Cravena. Jedinečný nápad a   konečně je tu zabiják,   který není nadpozemský,   jako třeba Jason Voorhees,   Freddy Krueger, Michael Myers   atd. Opravdu hodně   překvapivý, celý film si   ukazujete na lidi a říkáte   si, to byl tamted, tenhle, ale   nakonec je to ten, kterýho   byste ani ve snu nečekali.   Konec filmu je nejlepší, kde   se tzv. karta obrátí a dojde   na viníka.
Ale řekl   bych, že je to spíše   thriller než horor, ale Wes   Craven vymyslel ještě něco   lepšího než Noční můra v   Elm street!!!!
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2012
Komedy slasher
Jedna z nejlepších   slasherových sérií, která   nejen že drží v neustálém   napětí, ale je také vtipná   a obsazená skvělými herci.   Moc se mi líbila i hudba.
Wes Craven je mistr   hororového žánru a položil   základ další úspěšné   sérii. Zatím jsem sice   viděl jen jeden díl, ale v   nejbložší době se chystám   na další.
Jednička   je ale příjemné kultovní   dílo, pro mnohé jako i pro   mě dnes už hit. A jako   komedie to nejspíš bylo   zamýšleno už od začátku,   protože ten mix je svěží a   moc dobře funguje.
Celkově je to na asi 95%.
Robinson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.4.2011
Craven umí, natočil   odlehčený, přesto   napínavý a dobrý slasher,   ale zas taková bomba jako   Noční můra to určitě   není. Dobrá herecká sestava   a konec určitě aspoň trochu   překvapí. Nejvíc mě ale   Vřískot potěšil tím,   jaké množství odkazů na   známé hororové filmy   obsahuje, za což mu dávám   nějaký ten bodík navrch.   Asi nejmilejší mi přišel   vteřinový záběr na   školníka Freda v pruhovaném   svetru. :)
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.4.2011
jakkoli slabý horor, již   známý nazpaměť, s   nevěrohodnými herci - je to   prostě klasika mého mládí   a stejně si to při popcornu   zase někdy pustím...
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Super začátek
Začátek filmu považuji za   klasiku hororových   scén.Proskleněný barák a   uvnitř sama vystrašená   dívka...a venku zabiják.Ona   tuší,že si pro ni přijde a   nemá šanci.Za tuto scénu   tleskám.Za příšerný   český dabing by měl   přinejmenším někdo jít od   koryta.Ikdyž byl hlas vraha   zkreslený,při první   hlasovém projevu jsem zjistil   už na začátku filmu,kdo se   skrývá pod maskou.Takže   překvapení se   nekonalo.Vřískal jsem   vzteky.
Omnibus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2013
Našlapané hláškami a odkazy na známé horory.
Na chytlavé melodie vesele   roztančená vyvražďovačka.   Do černého hábitu oděná   KLASIKA, šklebící se na   nás zpod geniálně   jednoduché, ale strašidelné   masky, jejíž protáhlá huba   nám asi naznačuje, kam až   nám spadne brada při   závěrečném odhalení!   Zábavně (a schválně!)   nemotorná blbina,   přiměřeně krvavá a   sympaticky uvřískaná. A   také praktický návod pro   všechny zvídavé   začínající vrahouny.   Napínavé jako kšandy, a   hrůzostrašné tak akorát   – na příjemné mrazení   po těle.

Viděno třikrát. Nejprve   v kině (dávno před parodií   Scary Movie, a lituju ty, co   to měli naopak, to jim   samozřejmě film zabilo),   podruhé z čerstvého,   nedočkavě koupeného DVD a   potřetí už jen tak pro   radost, kvůli hláškám a   odkazům. Ohledně hodnocení   – líbí se mi, jak pár   uživatelů tady (ale dělají   to i další na jiné filmové   databázi), hýří v   komentářích   nejrůznějšími superlativy   (pod které se i já   podepisuji) a pak se s   hodnocením drží při zdi.   Asi aby nevyčnívali z davu?   :-) Cha! To já jsem jen   prosťáček, a klidně to   přiznávám, já si   recenzentní triko nehoním.   Já když se královsky   bavím, tak dám plný počet   hvězd! A pak teprve si   přečtu odborné názory,   proč se mi to vlastně   nemělo líbit. :-P
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.10.2010
Jasným trumfem, kterým Wes   Craven vybavil tenhle film, je   šikovné balancování mezi   pravou hororovou hrůzou a   sebeparodií. Můžeme se bát   i bavit zároveň a nijak se   to netluče. Když dojde na   nějaké to žánrové klišé   - a těm se prostě vyhnout   nedá - pan autor na něj   rovnou upozorní, shodí ho   aniž by mu bral jeho   původní smysl. Vřískot je   klasika, s níž se musí   každý další teenagerský   horor chtě nechtě   poměřovat. A je to pořád   zábava.
Deviant_Girl
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2022
Ghostface poprvé...
Série o Ghostfaceovi se sice   obešla bez fantasy prvků ale   záporáci se měnili s   každým dílem a spojovalo je   pouze to kdo si zrovna oblékl   černý plášť a bílou   masku. Vraždy se točili   kolem postavy Sidney a   postupně jsme odkrývali   její minulost. Jednička je   slabší díl než dvojka a   trojka, bere se to moc   vážně a chybí tu víc   humoru. Jsou tu i narážky na   předchozí fimy Cravena jako   je Noční můra v Elm Street.   Jinak vcelku standartní   podívaná v hororovém   žánru.
Tom_Hardy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Geniální pocta a zároveň   parodie žánru, plná odkazů   a stylových hlášek pro   znalé. Snímek vrátil   žánru svěží dech a   paradoxně tento čerstvý   závan přivál tvůrce,   který již jednou podobné   šílenství odpálil (ale   tenkrát s populárním   Freddym). Vzdejme hold   Cravenovi, který musel již   podruhé zasáhnout, aby jsme   se opět mohli bavit a   současně bát...
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.6.2008
Ucházející film s dobrým a   hodně napínavým   příběhem. Průměrné   herecké výkony, a konečně   se vraždy odehrávají ve dne   a nebo aspoň za světla.
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.3.2017
Kravál
Ať na Scream nahlížím z   jakékoliv perspektivy,   vždycky mi vyjde   vykalkulovaný teenagerovský   slasher, který si sice   střílí ze žánrových   klišé, ale zrovna jedním   velkým klišé sám je.   Stupidní maska vraha,   dementní konfrontace s   obětmi (holky kopu   razantněji než leckterý   valach) a dost nevyrovnaný   casting, v němž chlapi   dostávají těžce na prdel.   Guru žánru Wes Craven ovšem   kalkuloval velmi přesně,   jelikož mu celá série   vydělala těžké hrachy,   které ale rozhodně více   korespondují s tvrdou   pravdou, že tohle bylo pro   mladé a blbé.
Rocky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.12.2007
Klasika mezi horory, muž se   škraboškou černým ohozem   messerem v ruce nejdříve   hraje psychologickou hru,   dovede oběť k zoufalství a   zakročí. Brrr.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2011
Neřekla bych, že je to tak   dávno, co byl natočený   první Vřískot. Až teď,   když vyjela 4, jsem si   uvědomila, že jsem tuhle   sérii ještě nehodnotila. Ve   své době to byl překvapivý   kousek, neuvěřitelně   napínavý a lekavý, a   hlavně se závěrem, který   vůbec nikdo netušil. Děj   nemá chybu a povedlo se i   obsazení. Jestli to je, nebo   není klasická   vyvražďovačka je přece   úplně jedno. Důležité je,   jestli to je dobře   natočený film a to tedy je,   ve svém žánru dnes už   kultovní.
Kmotr95
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2009
Tak sice je to horor, ale nic   na tom strašného teda není.   Stará, ale dobrá klasika o   vrahu, který používá   známou masku ducha.
huron
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.4.2006
Dnes již klasika, na kterou   je třeba se podívat už jen   proto, aby člověk pochopil   odkazy na tento snímek v   jiných filmech. Sedlo mi   obsazení, ta slabá linka   humoru v podtextu byla velice   dráždivá. Také mě mile   překvapila Courtney Cox; ne   že by byla až tak dobrá,   ale miluji ji jako Moniku z   Přátel a bál jsem se, že   má jen jednu hereckou polohu   (podobně jako Matt LeBlanc,   který ať hraje co hraje,   vždy je to "Joey").   Co mě naopak zklamalo, jsou   logické díry jako prase.
Koimisto
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.9.2006
Supr podívaná...když jsem   film viděl poprvé (1998 a   bylo mi asi 13) opravdu jsem   se dooost bál, lekal a z   konce jsem byl úplně paf!Po   několika dnech jsem se   přestal bát jít se po tmě   vyčůrat a uvědomoval si,   že je to dooost dobrý film.A   můj názor se dodnes   nezměnil, je to supr horor se   supr krásnou, perfektní   COURTNEY COX ARQUETTE a samo   aj hlavní hrdinkou NEVE   CAMPBELL.Nyní si užívám   každičkého detailu ve filmu   a totéž dopuručuji všem   ... :@)
Medousek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2008
Vřískot je film,který   odstartoval sérií filmů   jemu podobných a hlavně   parodií.O třídu   lepší,než jeho nástupci   Tajemství Loňského   léta,Temná legenda...a pro   příznivce   teenage-vyvražďovaček musí   být tento film dokonalý   skvost!;-)Filmová hudba je tu   úžasná a dobře   poslouchatelná,tak i   přesto,že to není můj   oblíbený typ hororu,tak jsem   ho viděla více než   jednou.:-)
Helled
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2013
Skvělý horor režisér se   zaměřil hlavně na to že   postavy jsou teenageři a   vrazi v oblibě horory proto   se taky řídí podle nich.
Wiikii
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.12.2018
Teeneger horor se slušným   scénářem a odlehčenou   atmosférou, díky které se   vlastně ani během filmu   neleknete, no přesto víte,   že je to více horor než   komedie. .... HODNOCENÍ: 65%
Parvati
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.6.2007
Skvělý film který znovu   oživil horor, hororoví   fandové zde najdou mnoho   odkazů, a hlavně je to   opravdu napínavé od   krvavého začátku do ještě   krvavějšího konce, tomuto   filmu děkuji za oživení   vyvražďovaček a za   objevení skvělé Neve   Campbell. Doufám že z toho   bude za pár let takový kult   jako je třeba Halloween
FDbJakub
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.11.2008
Čekal jsem nějakou hroznou   psychárnu, nakonec se z toho   ale vyklubal moc příjemnej   komediální thriller, u   kterého se nelekáte, ale   divíte.
BiTch_
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2008
Dneska už legendární   klasika která určila nový   žánr...
V roce 1996   obrovské   překvapení,zvlášt první   scéna která byla hodně   brutální!
Hellish_Satanica
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.8.2006
Horor? Leda pohádka na dobrou noc.
Každý o tom básnil. Jak je   to skvělé, napínavé.. Mě   se to podle popisu děje moc   nezdálo, přesto jsem se na   film podívala, no a opravdu,   nezaujal mě. U tohoto filmu   jsem se opravdu nebála. Ani   nebavila.. Prostě - nahrála   jsem, skoukla jsem, smazala   jsem :-))
Panzerfaust
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.6.2009
Maximálne nereálny film.   Dievča zavrelo dvere a vrah   sa o ne buchol a spadol.   Dopozeral som ho, ale viac ako   7bodov si určitte   nezaslúži.
Kecka1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.2.2005
Je to párádní parodie se   vším všudy. Milovník a   znalec filmu si přijde na   své. Od začátku až do   konce je to prostě pojezd.
Masoks
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2019
Tohle byla pecka! Wes Craven   jako vždy skvělá režie a   dobrý casting, sympatičtí   herci. Na tomhle hororu se mi   obzvlášť líbí to, že   kombinuje horor s hororovou   komedií. A právě v tomhle   je Vřískot tak jedinečný.
mark20185
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2015
scream
vynikajici film nenudil jsem   se ani chvilku super horor   doufam že natoči jěště 5   díl všechny díly vyborne   nej horor co znam je vřískot   1 2 3 4 doporučuju všem
cabalaci
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2012
Bezvadný slasher film který   mi připomíná skvělé   béčko ze 70' let.Film ve   kterém se do myslí zapsala   hlavně skvělá Drew   Barrymore.Kdyby nebylo mnoha   posraných pokráčováních   které budilo hrůzu už podle   stále stejného děje.Právě   tyhle pokračování mě   odtéhle laskominy odtrhli.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih56747minih56747Na tuhle nemám (2010) 
She's Out of My League n
minih68488minih68488Žár mládí (2002) [TV film] 
The Glow n
minih45479minih45479Divoké ulice (1984) 
Savage Streets n
minih7933minih7933Golet v údolí (1995) 
n
minih64948minih64948Scourge (2008) 
Scourge n
minih13658minih13658Návrat sedmé roty (1975) 
On A Retrouvé La 7éme Compagnie! n
minih35820minih35820Frida (2002) 
Frida n
minih24610minih24610Prosím, pane profesore (1940) 
Prosím, pane profesore n
minih25266minih25266Sama uprostřed noci (1989) [TV inscenace] 
Sama uprostřed noci n
minih15761minih15761Pevnost (1983) 
The Keep n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Vřískot 6 (2023)

 Vřískot 6 (2023)
Vřískot 6 n
Scream 6
Žánr: horor / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

(pokračování)

Vřískot (2022)

 Vřískot (2022)
Vřískot n
Scream
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

(pokračování)

Scream (2015) [TV seriál]

 Scream (2015) [TV seriál]
Scream n
Scream: The TV Series
Žánr: drama / horor / krimi / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Jamie Travis, Brian Dannelly, Kevin Kölsch

(pokračování)

Vřískot 4 (2011)

 Vřískot 4 (2011)
Vřískot 4 n
Scream 4
Žánr: horor / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Wes Craven

(pokračování)

Vřískot 3 (2000)

 Vřískot 3 (2000)
Vřískot 3 n
Scream 3
Žánr: horor / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Wes Craven

(pokračování)

Vřískot 2 (1997)

 Vřískot 2 (1997)
Vřískot 2 n
Scream 2
Žánr: horor / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Wes Craven

(pokračování)

Reklama