Duben
ohodnotit

V moci ďábla

The Exorcism of Emily Rose

Žánr:
Rok:
2005
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
1.12.2005
„Strhující souboj mladé dívky se samotným ďáblem“

Komentáře k filmu V moci ďábla

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.7.2009
Film je veľmi dobrý   založený na skutočnej   udalosti. je to aj téma na   bohatú diskusiu.
Je   to príbeh o dievčaťu Emily   Rosovej zo 70 rokov 20.   storočia. Jednoduché   americké dievča žijúce na   vidieku.

Príbeh Emily Rosovej   natočili viacerí režizéri.   Presne film skopíroval aj   nemecký režíser, keď   natočil film Reqieum. Len   prispôsobil to na nemecké   pomery.

A   neodpustím si poznámku k   filmu Pomsta deomonov, tak   mali toho demona zobraziť ako   vo filme v moci diabla, a   neurobiť z neho demona typu   Votrelec.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2009
No tak jestli tohle bylo podle   skutecne udalosti(a zrejme   bylo),tak teda pekne dekuju.To   musela byt hruza.

Jinak film me zaujal hned   od zacatku.Dej je opravdu   napinavy a nektere sceny dost   desive.
Chudina   Jennifer(Emily),kdyz tocila ty   sceny,kdy byla posedla.To bylo   zahrane fakt verohodne a veril   jsem ji to.
Ostatni   herecke obsazeni taky hodne   dobre.
Prekvapujici   film.Urcite doporucuju.
Cardigan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2008
Z Jennifer Carpenter sel   chvílema opravdu strach,   nejdesivejsí scény byly   práve ty s ní, dodneska,   kdyz jí nekde vidím,   pokazdý si vzpomenu na Emily   Rose a na její vymítání.   Urcite stojí za to tenhle   film videt.
Peykka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2010
Tak tohle je opravdu něco.   Strhující scény, hlavně   když je Emily v "moci   ďábla", fakt super.   Úplně mně běhal mráz po   zádech. U jiných hororů   jenom zavrtíte hlavou, jak   něco takovýho můžou   vymyslet, ale když si   vezmete, že tohle, nebo   aspoň něco podobného, se   stalo, tak už vám to jako   "kravina" nepřijde.   Film je vlastně rekonstrukcí   soudního procesu otce Mooora,   který je obviněn za   zanedbanou "léčbu"   a následnou smrt   devatenáctileté studentky   Emily Roseové. Nejlepší   scéna je samotné vymítání   ďábla z těla Emily. To   koukáte s vykulenýma očima   a pusou otevřenou dokořán.   ;)
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2012
Farář Moore je obžalován   ze zabití devatenáctiletý   Emily Rose. Obhajuje ho   právnička Erin Burner a   stejně jako ona a soudkyně   se i my, diváci, postupně   dovídáme, proč. Dívka prý   byla posedlá samotným   ďáblem a při pokusu o   vymítání po pár dnech   zemřela. Jenže obžaloba   tvrdí něco jinýho - Emily   podle ní trpěla   schizofrenií, epilepsií a   kdoví čím ještě. Faráře   obžalovali proto, že jí   neposkytl lékařskou péči,   kterou prý evidetně   potřebovala. Kde je tedy   opravdu pravda? Na to si asi   každej musí odpovědět   sám.
Musim říct, že   tohle je jeden z nejlepších   hororů, který sem kdy   viděla. Děsivý scény a   hlavně "lekací"   momenty mě fakt dostaly. Sama   bysem se na to teda koukat   nechtěla. Oproti Vymítači   ďábla, kterej byl sice   dobrej, ale podle mě né   zrovna děsivej, má u mě   tenhle film dost navrch.   Upřednostňuju totiž   přesně tenhle druh - spoustu   "lekacích" scén,   kdy sebou doslova trhnu. Podle   toho poznám, že na mě film   působí a tim pádem je to i   dobrej horor. Jako další   plus beru to, že tu sou   vlastně jakoby dvě strany -   lidi věřící, že Emily   byla opravdu posedlá, a pak   ti druzí - odmítající   jakýkoliv nadpřirozený   síly, kteří vám budou   pořád cpát, že to byla   duševní choroba. Mě osobně   příde docela stupidní   přirovnávat Emilin stav   třeba k epilepsii, vždyť   to, co se jí dělo, má s   touhle nemocí pramálo   společnýho. To, že je to   podle skutečný události,   mě děsilo tim víc. Je   jasný, že do filmu bylo   určitě něco přidaný, ale   stejně je to mazec. Doslova   by to popsat ale podle mě   nemohla ani Emily, protože se   to asi slovama popsat nedá.   Já bejt v její kůži, tak   bysem se asi zabila. Na prvnim   místě musim pochválit   Jennifer Carpenter v roli   posedlý Emily, která byla   neskutečně uvěřitelná.   Výbornej film, určitě se k   němu ještě někdy vrátim.
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.12.2012
Já na ty horory s tématem   "ďábel" moc   nejsem,ale na základě   hodnocení jsem si jej   pustil.A musím tedy   říci,skvělá podívaná.Už   jsem četl opravdový   příběh dívky,které se to   stalo,tady je to sice malinko   přikreslené,ale naštěstí   se neodchýlili ke   slátanině.Nutno říct,že   herecké výkony tedy velký   palec nahoru.Rád bych to   určitě viděl ještě   jednou.
Wish
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2008
pokud se chcete opravdu bát,   podívejte se na tenhle horor.   bála jsem se, i když jsem se   na to dívala ve dne a měla   pouze zatažené žaluzie:)   Jennifer Carpenter je vážně   děsivá. Scény se soudním   přelíčením vám dopřejí   alespoň trochu oddechu před   další scénou s posedlou   Emily Rose:)
Johnyz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.1.2006
....
hmm, nejlepsi je se na to   divat o pulnoci a trochu   opomenout ze to je americka   komerce. Dlouho jsem takovy   film nevidel ...
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.3.2010
V moci ďábla
Vynikající horor natočený   podle skutečné události.   Přesto si ale myslím, že si   tvůrci něco i přimysleli,   což bylo někdy docela na   škodu. Film zaujme působivou   mrazivou atmosféru   podpořenou velkou dávkou   napětí. Samotný exorcismus   je tak děsivým, ale velmi   zajímavým, tématem, že   při pomyšlení, co se   tenkrát asi odehrávalo, se   mi strachem nedostává dechu.   Myslím si, že každý by   měl k těmhle věcem   přistupovat s pořádným   respektem.
Tink
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Posednutí ďáblem dosud   nedokážeme pochopit. Vědci   to odmítají a věřící se   toho bojí. Tento film ukazuje   soudní proces kněz kontra   porota a (jak tvrdí   právníci) zdravý rozum.   Jsou zde záběry, při   kterých mrazí a celý   snímek má ponurou   atmosféru. Líbí se mi   mnohem víc, než vymítač   ďábla. Možná proto, že se   skutečně stal.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2010
The Exorcism of Emily Rose
Kdysi jsem na tento snímek   narazila ve videopůjčovně a   samozřejmě jsem si ho   nemohla nechat ujít, už jen   díky faktu, že je to horor a   docela mne zaujal i samotný   obal.
Vymítání tady   bylo mnohokrát, ale   originální a průkopníka   Vymítače jen tak něco   nepřekoná, dokonce si   dovolím říct, že se   kvalitou žádný film   nemůže přiblížit, to   ovšem není případ hororu V   moci ďábla, který byl   inspirován skutečnou   událostí.
Po   dlouhé době jsem při   sledování měla husí   kůži, tajil se mi dech a to   nejen tou úžasnou   atmosférou, kterou se povedlo   vytvořit, ale i skvělými   hereckými výkony. V moci   ďábla je důkazem toho, že   skutečně jde vytvořit   prvotřídní podívanou o   vymítání. Příběh je   podán trochu jiným způsobem   a to vyprávěním , díky   kterému jsme svědky   událostí, které se staly   samotné Emily, kterou   ztvárnila pro mne tehdy   neznámá herečka Jennifer   Carpenter, která se mi díky   tomuto skvělému výkonu   zapsala do paměti. Za zmínku   také stojí Laura Linney.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Vymítání ďábla samo o   sobě bylo zfilmované   mnohokrát a i když máte   moderní počítačové triky   k dispozici, vždy to působí   trochu úsměvně. Šílená   oběť se různě kroutí v   křečích a do toho   hulákají verše kněz a   pomocníci. Tady se asi nic   jiného vymyslet nedá, ale   to, že nejde o vymítání,   ale o soudní proces o vině   či nevině faráře, kam až   při vymítání zašel   posouvá snímek do úplně   jiné úrovně. Dostává   nálepku z   lékařského-vědeckého   pohledu a věci mezi nebem a   zemí zatřesou i skalním   ateistou. To, že to bylo   natočeno na motivy skutečně   žijící oběti přidává   samozřejmě na popularitě.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.8.2009
Tento film má zaujal od   samotného začiatku. Dej   tohto trilleru bol napínavý   a pútavý s perfektne desivou   atmosférou, pri niektorých   pasážiach.
Mlapiska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.4.2010
Atmosférický horor a   napínavé soudní drama v   jednom, přitom ani jeden z   těchto dvou aspektů není o   nic ochuzen. Naopak, více   než na oblíbených   žánrových klišé a   sekání jedné únavné   lekačky za druhou, film   staví na budování děsivé   atmosféry a především   skvělých a opravdu   děsivých hereckých   výkonech – vynikající   hororová Jennifer   Carpenter.
V případě   soudní linie už menší   trhlinky byly, přesto   zůstalo napínavé   rozuzlování případu a   Emiliina příběhu,   přičemž i zde se děj mohl   opřít o vynikající a   přirozené herecké   výkony.
Z toho   vyplývá perfektně odvedená   práce herců i tvůrců a   alespoň u mě – splnění   všech podmínek správného   hororu i soudního dramatu.
Tom_Hardy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Výborné soudní drama,   které chytře volí hřiště   práva k tomu, aby   fantastická část filmu   měla vyvážení v podobě   „ racionálně uvažující   žalující strany“.   Inteligentně natočená   atmosférická záležitost s   okouzlující Laurou Linney a   zatraceně přesvědčivou   Jennifer Carpenter. Takový   film člověku lehce opráší   zájem o nadpřirozeno...
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.1.2011
Film mě zaujal, viděl jsem   ho dvakrát, protože podobná   témata mě zajímají.   Myslím, že první Vymítač   a i další dvě   pokračování byly natočeny   lépe, byly originálnější.   Na druhou stranu tento   příběh je snad natočen   podle skutečné události a   to zase filmu dodává jinou   kvalitu.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2012
Tento film se mi líbil. Není   brutální a člověka pěkně   vyděsí ty scény, kdy   vymítají ďábla z té   holky. Moc pěkně a děsivě   natočené.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.8.2012
Veda vs. viera
Tak tento film ma celkom   dostal. Priznám sa myslel   som, že to bude ďalšia   sprostá šialenosť (ako   minule Posledné vymetanie   diabla), no na moje   počudovanie to bolo celkom   dobré. Dokonca ani to nie je   ani protikatolícke ako to   býva v poslednej dobe módou.   Umrelo dievča. Obvinia   kňaza, ktorý ju podrobil   exorcizmu, že ju vlastne   nechal zomrieť. Sledujeme   súd a počas neho výjavy z   minulosti. Film nedáva   odpovede, skôr len otázky.   Bola to epilepsia, psychóza,   duševná choroba, alebo   skutočne démoni? Dievča   videlo bludy, malo   halucinácie, alebo ju   skutočne prenasledovali   démoni? Nevieme. Ale film   nám ani nedáva odpoveď, tá   je na nás. I samotná   obhajkyňa mení počiatočný   postoj. Oceňujem postavu   kňaza, vyrovnanú a   presvedčenú o správnosti   svojho konania. Samotné   scény vymetania či   prenasledovania démonmi, to   bolo dosť desivé, atmosféra   bola riadne dusná. Rozhodne   zaujímavý snímok
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.8.2007
Vydařené drama, kde spíše   než o popisování samotné   posedlosti ďáblem a jeho   vymýtání, jako tomu je   např. ve "Vymýtači   ďábla" nebo   "Damienovi", šlo o   soudní přelíčení s   knězem, který byl obviněn z   neumýslné vraždy. Přitom   však divák o působivé   hororové scény nepřijde,   jen je k nim také podáváno   i "možné"   racionální vysvětlení. Ale   i když je možné, neznamená   to, že tomu tak skutečně   muselo být...
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.7.2011
Spojení vymítačského   hororu a soudního dramatu je   neotřelý nápad,   zpracování je na slušné   úrovni, střetávání   vědeckého a křesťanského   pohledu na svět v dialozích   je leckdy zajímavé. Jenže   protože tenhle komentář   píšu pár týdnů po   shlédnutí a přitom   zjišťuju, že obrázky z   filmu mi v hlavě vybledly   nezvykle rychle a moc si toho   už nevybavuju, musím se   klonit spíš k   průměrnějším číslům.   Asi jsem se u toho ani   nenudil, ale stopa nezůstala.   Solidní film bez ocasu.
Naki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Sladký průměr. Laura Linney   se v soudní síni cítí jako   doma a scény, které jsme   při soudním líčení   viděli byly k popukání. Je   to taková všeho chuť, opět   jako u filmu Constantine   musím říct, že to mělo   silné i slabé pasáže.   Rozhodně si pod tím   nepředstavím typický horor.   Lekačky vcelku povedené, ale   to, proč se na horor   těšíme nám rozhodně film   nepřinese. Jak bylo řečeno,   film se opírá o skutečnou   událost a režie nám ji   nabídla a proto nám závěr   nepřijde nijak dramatický a   napjatý.
Pardal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.12.2005
Pasáže s Emily 7/10
Po první půlhodině jsem si   myslel že moje hodnocení   bude lepší. To jsem totiž   ješte nebyl přesycený   soudního přelíčení a   scény s Emily byly opravdu   vydařené (rozumně efektu a   hlavně dech beroucí záběry   na její zkroucené tělo).   Nicméně později začal film   stagnovat, film se začal   příliš zabývat souzením   kněze a ostatních postav a   na Emily jakoby zapomněl,   což dorazil absolutně   zkažený konec, který mohl   být místo dvaceti minut   pouze pětiminutový a trošku   méně trapný   (amerikanizmus)...
Originál je rozhodně   lepší, sice to s tím soudem   byl zajímavý nápad ale to   by musel být lépe   spracován...
radegaster
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.8.2015
V moci exorcismu
Pomerne bizarni smesice zanru,   z nichz ani jeden bohuzel plne   nefunguje. Horrorove prvky   jsou, predevsim v prvnich   sedesati minutach, vyborne a   atmosfera nekterych scen   opravdu silna. Ve chvili, kdy   zacne byt vetsi duraz kladeny   na dej odehravajici se u   soudu, ztraci film na sile a   postupne vysumi. Nic proti   napadu takhle to natocit, ta   kombinace soudniho dramatu a   horroru zni zajimave, ale kdyz   se behem preliceni po celou   dobu nestane nic zajimaveho   (nenadala odhaleni, necekani   svedkove) je to proste   zklamani. Linie s doktorem,   ktery byl primo u vymitani je   pak uz vylozene trapna a az   nehezky predvidatelna.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.3.2014
Zbytečně rozvleklé,   zbytečně moc canců. Děj   pomalý a statický. Film si   hrál na objektivitu, ale ta   se později zcela vytratila.   Za pár sekund, kdy mne film   bavil, nemohu dát ani prd.   Mimochodem mne případ   Anjeliky jako takový zaujal a   dost jsem o něm četl. Ale   zde se hodnotí film a tak jej   hodnotím. V USA nesmí   obviněný vypovídat?? Já   jen, že ji neustále prosí   aby to mohl udělat.   2012071411744/12145

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40156minih40156Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005) 
Corpse Bride n
minih28952minih28952Poslední vlak z Gun Hillu (1959) 
Last Train from Gun Hill n
minih2389minih238948 hodin (1982) 
48 hrs n
minih28956minih28956Příšerky, s.r.o. (2001) 
Monsters Inc. n
minih35808minih35808Šílenci na prknech (2001) 
Out Cold n
minih15267minih15267Pád říše římské (1964) 
The Fall of the Roman Empire n
minih22256minih22256Velká filmová loupež (1986) 
Velká filmová loupež n
minih58725minih58725Temná minulost (2006) [TV film] 
Vom Ende der Eiszeit n
minih59847minih59847Česko hledá superstar (2004) [TV pořad] 
Česko hledá superstar n
minih5299minih5299Copak je to za vojáka... (1987) 
Copak je to za vojáka... n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:10

11 minut již uběhlo
89 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

12:40 - 13:35

1 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:45

16 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

11 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10