Duben
ohodnotit

Robin Hood: Král zbojníků

Robin Hood - Prince of Thieves

Další název:
Král zbojníků Robin Hood / Kráľ zbojníkov Robin Hood (SK) / Robin Hood - Kráľ zbojníkov (SK)
Rok:
1991
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
22.11.1991
„Kevin Costner jako slavný anglický zbojník, který bohatým bral a chudým dával.“

Komentáře k filmu Robin Hood: Král zbojníků

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 35
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.5.2009
prestarlý richard levie srdce
tomu filmu sa nedá nič   vytknúť. Len po historickej   stránke by som tam dala aspon   o tridsať rokov mladšieho   herca. Nič však proti Sean   Connery - aj on je fešák.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2008
"Když já v takovém randálu nemůžu!"
- Vybaví se mi krásný   výrok Alana Rickmana alias   šerifa z Notinghamu, když je   vyrušen při   "práci". Nemusím   zrovna příběhy o Robino   Hoodovi, tématika dějin   Anglie z doby krále Lví   Srdce mi není blízká, ale   tuhle verzi s Cotnerem jsem si   zamilovala a trvá to dodnes.   Asi to hodně kdysi udělala i   ta krásná písnička "I   Do It For You" od Bryana   Adamse, na 14ti letou holku   zapůsobilo i kouzlo krasavce   Kevina Costnera a půvabné   prostředí tvořící ve   filmu reálie. Dodnes se nic   nezměnilo, s nostalgií se   ráda dívám na sice starou   legendu o Robinovi a Marianně   a přesto svým způsobem   originální. Z hereckých   výkonů bych vyzdvihla výkon   také Christiana Slatera,   hrající roli nevlastního   Robinova bratra a dále je   samozřejmě krásnou   třešinkou na dortu úžasný   Sean Connery v roli Richarda   Lví Srdce a vůbec nevadí,   že jeho rolička se pomalu   počítá na vteřiny:-)) Film   jsem viděla ve dvou   dabovaných verzích, osobně   mám raději tu první, kde   hlas Costnerovi propůjčil   Zdeněk Mahdal, v TV běžela   verze tuším s Vladimírem   Dlouhým, který je výborný   dabér Toma Hankse, ale ke   Costnerovi mi jeho hlas   příliš neseděl.
Lynette
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.5.2012
Nej filmová verze Robina Hooda! :-))
Tento příběh o   legendárním Robinu Hoodovi,   králi zbojníků ze   Sherwoodského lesa byl   převeden na filmové plátno   nespočetněkrát /je to   stále vděčná látka pro   filmaře/, ale pouze tahle   jediná je pro mě   bezkonkurenčně nejlepší.   Skvělé herecké obsazení v   čele s tehdy opravdu fešným   Kevinem Costnerem v hlavní   roli, film nepostrádá akci,   napětí, romantiku, ani vtip   a je od začátku až do konce   pojat ve velmi dynamickém   tempu, takže divák se   nestačí brzo divit, jak to,   že je už konec, jak to   krásně po celou dobu   utíká. Herci do svých rolí   typově zapadali, jen pořád   už celé roky dumám nad   tím, zda záporácká role   šerifa z Nottinghamu v   podání skvělého britského   herce Alana Rickmana opravdu   měla původně vypadat   spíše jako směšná   figurka, než hrůzostrašná,   která pouští děs všude   kam přijde.. To je pro mě   doteď opravdová záhada, se   přiznám. Nicméně i tak,   už tímto je tato verze o   dost originálnější než   všechny ostatní a to je   jenom dobře. Velký hit   "(Everything I Do) I Do   It for You" z tohoto   filmu od kanadského zpěváka   Bryana Adamse pro mě byl   vždy srdcovou záležitostí.   Takže, pro někoho možná   toto dílko nadhodnotím, ale   dávám 10/10.
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2009
Ať si o tom myslí kdo chce,   co chce, Robin Hood s   Costnerem je prostě mazec   jako hrom! Tenhle film se mě   líbí prostě pořád. Zrovna   jsem ho zase skouknul, no a je   to jasný. Perlička v podobě   Seana Conneryho je naprosto   famózní, byť asi   2-minutová. Ale duo   Costner/Freeman z Hooda   dělají něco víc, než   dobrodružnej film, v tomhle   filmu je úplně všechno -   humor, dobrodružství, zlí,   hodní, láska, zabíjení...   No zkrátka tohle se povedlo,   byť už před 18 lety. :-)   Holt stárneme...neuděláme   nic.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.5.2010
Toto je moc pěkné   zpracování Robina Hooda   nezbývá než dodat super   film!! a super herci: Alan   Rickman a Kevin Costner..   :-))))
Madam_Horatio
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.10.2006
Skvělý film. Robin z   Locksley a Sherif z   NOthinghamu! To jsou hlavní   postavy ty mam nejradši. Ale   krásnej byl konec jak si bral   lady Mariane a jejich svědem   byl Connery... Krása...
matador55
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Robin Hood
Toto filmové zpracování o   Robinu Hoodovi se mi líbilo   asi nejvíce, protože za 1.   dobré herecké   obsazení(Kevin Costner,   Morgan Freeman, Christian   Slater,Alan Rickman,Michael   Wincott a minutová role Seana   Conneryho). A za 2. film vás   ani na chvíli nenudí. Já   osobně dávám 100%.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.9.2009
Tak toto je jeden z nejlepe   natocenych filmu o Robinu   Hoodovi v historii.
Znamy pribeh je skvele   doplnen pruvodni pisnickou   B.Adamse.
Luxusni   herecke obsazeni.
Costner,Rickman,Freeman a   rada dalsich se v tomto snimku   opravdu herecky vyradili.
Doporucuju vsem.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2009
Asi jedno z nejlepších   zpracováních a na základě   dobrého
obsazení   výteční film skvělé   obsazení zaručuje dobrou   podívanou
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.1.2015
Kevin Costner, Morgan Freeman   i Alan Rickman. Tři jména,   která tento kousek řadí do   toho nejlepšího. Tedy   alespoň co se týče   zfilmovaných Robinů.   Všichni tři velké ikony a   všem role sedla. Kevin je   prostě Kevin, už měl za   sebou pár pecek, včetně   oscarovýho tance s vlky,   takže to byla sázka na   jistotu, Morgan byl sice   starší a něco už za sebou   měl, ale ty největší   parády měl teprve před   sebou a Alan Rickman? To je   záporák každým coulem,   jemu prostě tyhle role sedí   :) naopak Lady Mariana byla   velmi špatná volba.   Nehezká, neuměla hrát a   mezi ostatníma mi přišla   jako pomeranč mezi citronama.   Ale tak všichni nemohli bejt   dobří. Mimo téhle malé   kaňky, parádní verze Robina   Hooda a pro mě ta nejlepší   ---->90%
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.5.2015
Právě tenhle film je pro mne   ten pravý Robin Hood.   Spojení Costner, Freeman je   prefektní a i další   herecké obsazení je   špičkové. Děj super,   akcě, efekty vše na tu dobu   na top úrovni. Vždy se rád   podívám
Mlapiska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.9.2007
Pohádkový a patosem   šlehnutý Hollywood zde   nevadí ani mně. Naopak, tato   atmosféra se sem skvěle   hodila. Tento film se mi velmi   líbil v dětství a velmi se   mi líbí i teď. A to už je   tedy vážně co říct. A   navíc: Pokud by existovala   nějaká anketa o   nejgeniálnějšího   záporáka filmového plátna,   tak myslím, že Rickmanův   šerif z Nottinghamu by   obsadil jednu z předních   příček. Teda pokud by to   záleželo na mně, tak   určitě. Moc se mi líbil i   mladý Christian Slater a taky   Morgan Freeman.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.10.2016
Moje oblíbená legenda je   tentokrát nafilmovaná   naprosto skvěle. Všechny   postavy jsou obsazeny   bezvadnými herci a děj nemá   hluchá místa, takže se ani   na chvíli nenudím,   přestože jde o notoricky   známé téma.Moc ráda se   pokaždé podívám právě na   tohle provedení Robina Hooda   s Kevinem Costnerem v hlavní   roli.
Llewelyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.2.2009
Určitě nejlepší filmové   zpracování Robina, viděl   jsem to mockrát a stále to   patří mezi přední   filmy...Kevin Costner je velmi   přesvědčivý, a Morgan   Freeman? Ten je absolutně   dokonalej..film je napínavý   a vtipný, za což se   ponejvíc postaral Alan   Rickman, který v roli šerifa   exceluje..Jako nejslabší   postavu vnímám Marianu,   nelíbí se mi ani jako žena,   ani jako herečka, ani jako   Mariana....
Alix
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.6.2010
Pro jarda53: No, já bych toho   černocha, Maura, ve   12.století zas nezatracovala.   Maurové pocházeli z Afriky a   jednu dobu ovládali území   Španělska i Portugalska,   takže s Robinem klidně   takový Maur do Anglie   přijít mohl. Ale to jen tak   bokem. Film se mi líbil,   akorát, jak mám ráda Kevina   Costnera, tak tady mi ho   naprosto překryl úžasně   kouzelný a charismatický   Alan Rickman.
Kecka1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2005
Parádní film s parádním   výkonem herců v hlavní   roli. Costner i Freeman byl   báječní.
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2010
Nejsem vůbec rasista ale   když vidím v historických   kostýmních filmech,z   historie Francie nebo Anglie   černošského herce, tak   nějak mě to v příběhu   nesedí. A už se na film   dívám jinak, já vím, že v   USA mají nevím jestli zákon   nebo nařízení, jak ve filmu   dostát nařízení.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.11.2009
Opravdu zdařilá verze   mnohokrát zpracovaného   tématu - a určitě má   nejoblíbenější. Hlavní   zásluhu na tom samozřejmě   má vynikající herecké trio   hlavních hrdinů - K.   Costner, M. Freeman a A.   Rickman, kteří byli všichni   tak dobří a přesvědčiví,   že ani nevím, koho z nich   obdivovat víc.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2013
Mám hodně rád tento   dobrodružný / historický   film. Viděl jsem ho X-krát a   pořád mě baví,zde kašlu   na to jak je historicky   přesný, prostě se bavím.   Slušní herci, hlášky,   vtipy, romantika, akce.Vše tu   je, takže jasných 80%.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Podle mě nejlepší   zpracování legendárního   "hrdiny" s   výborným hereckým   obsazením a kvalitními   akčními scénami. Možná   jen té romantiky tam je moc.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.11.2013
Robin se vrací zpět do   vlasti. Jeho otec se postavil   šerifovi a byl zabit. Robin s   arabským přítelem Azimem je   na straně zbojníků z   Sherwoodského lesa vedených   Malým Johnem a Willem   Scarlettem a bojují   společně proti šerifovi a   jeho lidem. Robin nakonec   přepadne i sídlo šerifa -   notinghamský hrad a na svatbu   Robina a královy sestřenice   Mariany se dostaví nečekaný   host samotný král Richard   Lví srdce. Asi nejlepší   aktuální verze s   K.Costnerem.
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.2.2009
Já vím, že tenhle film o   Robinu Hoodovi byl kasovní   trhák, hraje tam Costner,   ´Freeman, Rickman, přesto   tvrdím, že víc mě zaujal   anglický televizní seriál z   80. let, kde hlavní roli,   tuším, hrál Michael Pread.   Oplýval totiž podmanivou   mystickou atmosférou a hudbou   a celkové pojetí a   ztvárnění seriálu šlo   ruku v ruce s věrohodnou   atmosférou anglického   středověku. Tím ovšem   nezatracuji Costnerova Robina,   ačkoliv se jedná o typickou   hollywoodskou komerci, dávám   tomuto snímku vysokou známku   kvality.
mikee007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.1.2018
Vcelku narychlo spíchnutý
film, který ve své době   nebyl nijak velkým hitem se   časem vyprofiloval v   absolutní klasiku.
Kevin Costner byl tenkrát   v kurzu, snímek nenudí,   občas pobaví, aj pekná   pesnička sa nájde...
Prostě na pohodu. Na   tuhle věc se kdykoliv moc   rád kouknu znovu.
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2007
Cítím z toho pohádkový a   patosem šlehnutý Hollywood,   ale komu to vadí? No, někomu   určitě ano, nicméně se   jedná asi o nejslavnější   zpracování tématu o   neposlušném zbojníkovi,   tentokrát v podání Kevina   Costnera. Skvostné herecké   obsazení jen potvrzují   Morgan Freeman (jako VŽDY ve   formě) a zejména Alan   Rickman v pozici (dle mého)   jednoho z nejlepších   „parchantů“ stříbrného   plátna. Nesmím zapomenout na   závěrečné (a naprosto   neočekávané) „zjevení“   Seana Conneryho a Adamsovu   loudavou píseň. Zkrátka a   dobře, užijte si tuto   americkou idylku s dobrým   koncem.
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2008
Klasický příběh o Robinu   Hoodovi a o jeho   neposkvrněném srdci. Tohle   zpracování se mi líbilo   nejvíc.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2015
Asi jeden z nejzdařilejších   filmů o Robinu Hoodovi. I   když jsou do filmu dané   některé věci, které tam   absolutně nepatří, jako   keltové, tak to na romantice   neubírá. A.Rickman je fakt   super a jeho podání šerifa   je skvělé.
Naki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Film se skvělým námětem.   Obsazení Kevina Costnera v   hlavní roli Robina z Locksley   sedí úplně perfektně :).   Jeho přítel Morgan Freeman   to vše oživý jako správný   černoch, když jsem to viděl   poprvé náramně jsem se   bavil, bezvadný dobrodružný   film se vším všudy :).   Dobrý pohled a asi zatím   nejlepší na Robina z   Locksley. čistá práce
martas_v
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.1.2009
Film, který si z románové   předlohy bere místo, postavy   a čas. Jinak se jedná o   hezký výpravný film, který   se stačil za dobu od vzniku   stát klasikou.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.6.2009
Tento film o známom   zbojníkovi Robinovi Hoodovi   bol istý čas trhákom v   kinách, k tomu navyše bola   výborná hudba od známeho   kanadského speváka Bryana   Adamsa. Nechýbalo tu ani   hviezdné herecké obsadenie   Hollywoodu na čele s Kevinom   Costnerom, ktorý v tomto   filme podal výborný výkon.   Síce už jeho samotný dej mi   skôr pripomína americký   Hollywood namiesto anglického   Sherwoodu.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.2.2009
Díky dobrému obsazení a   hlavně díky Costnerovi ,   který roli Robina zahrál   skvělě. Se rád na tuto   verzi Robina Hooda podívám   znova a znova.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.4.2014
Jeden z lepších   dobrodružných snímků o   Robinu Hoodovi.Dobré herecké   obsazení Costner-Freeman a   Rickman jako padouch.K   příběhu není co   dodat,historické   dobrodružství o člověku   kterému všechno vzali a on   začne brát bohatým a   pomáhat chudým.Režijně   dobře zvládnuto,dobrá   hudba,dobré prostředí a   dobré akční scény.
Kristi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.2.2004
Robin vs. šerif
Robin Hood: Král zbojníků -   Film, u kterého jsem se moc   dobře pobavila. Skvělé   herecké výkony Kevina   Costnera a Alana Rickmana. A   kdo se mi líbil víc? - Toť   otázka ;-)
intoska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.8.2008
Volné vypracování legendy o   Robinu Hoodovi s bohužel   nevěrohodným Christianem   Slaterem v roli Willa   Scerleta.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.11.2010
Asi nejvysílanější a pro   masové publikum   nejpřitažlivější verze   známého příběhu. Častý   záporák Nick Brimble   výjimečně jako   "klaďas" Malý   John, úžasně slizký A.   Rickman skvěle dabovaný P.   Trávníčkem...
karlosphonic
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.3.2009
Robin Hood má zvláštní vkus
Ano,protože ani po letech mi   nejde do hlavy,čím Robina   Hooda upoutala   "krásná" Mariana v   podání   M.E.Mastrantonio.Jinak film   byl tradiční Hollywoodský   standart.Kevin Reynolds   zjevně kul žhavého   Costnera,dokudˇbyl na   vrcholu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih21887minih21887V erbu lvice (1994) 
n
minih8187minih8187Henry: Portrét masového vraha (1986) 
Henry: Portrait of a Serial Killer n
minih42493minih42493Kleopatra (2003) [DVD] 
n
minih27607minih27607Vraždy podle Jidáše (1999) 
Resurrection n
minih33913minih33913Ztraceni v ledové pustině (1990) [TV film] 
Lost in the Barrens n
minih7563minih7563Fantomas kontra Scotland Yard (1967) 
Fantomas Contre Scotland Yard n
minih21665minih21665Ulička v ráji (1936) 
Ulička v ráji n
minih40641minih40641Capote (2005) 
Capote n
minih7127minih7127Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 
12 Angry Men n
minih4498minih4498Bounty (1984) 
The Bounty n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Robin Hood (2010)

 Robin Hood (2010)
Robin Hood n
 
Žánr: historický / dobrodružný / akční / drama
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Ridley Scott

(jiná verze filmu)

Robin Hood: Za Sherwoodským lesem (2009)

 Robin Hood: Za Sherwoodským lesem (2009)
Robin Hood: Za Sherwoodským lesem n
Beyond Sherwood Forest
Žánr: dobrodružný / historický / fantasy
Země: Velká Británie / Kanada
Režie: Peter DeLuise

(jiná verze filmu)

Robin Hood (1984) [TV seriál]

 Robin Hood (1984) [TV seriál]
Robin Hood n
Robin of Sherwood
Žánr: akční / drama / fantasy
Země: Velká Británie
Režie: Ben Bolt, Alex Kirby, Gerry Mill

(jiná verze filmu)

Báječný Robin Hood (1970)

 Báječný Robin Hood (1970)
Báječný Robin Hood n
Il Magnifico Robin Hood
Žánr: dobrodružný / romantický
Země: Itálie / Španělsko
Režie: Roberto Bianchi Montero

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Doktor Martin (2015) [TV seriá...

20:10 - 21:05

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodruh (1983)

20:00 - 21:50

23 minut již uběhlo
87 minut zbývá do konce

NOVA - 2012 (2009)

20:20 - 23:35

3 minut již uběhlo
192 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

20:15 - 22:00

8 minut již uběhlo
97 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10