Duben
ohodnotit

Pojedeme k moři

Žánr:
Rok:
2014
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
10.4.2014
„Strhující příběh jedenáctiletého Tomáše, který se chce stát slavným režisérem. K narozeninám dostal kameru a rozhodl se natočit o svojí rodině film, aniž by tušil, jaká odhalení na něj čekají.“

Komentáře k filmu Pojedeme k moři

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
argenson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2015
Po dlouhé době velmi milé   překvapení z českého   filmu. Kluci byli naprosto   skvělí. Jiří Mádl se   celkem pochlapil.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.2.2015
Na filmy ve formě domácího   videa nebo z dostupného či   nalezeného filmového   materiálu nějaké expedice   jsme zvyklý převážně ve   formě hororu. Jirka Mádl   tento způsob využil trochu   jinak. Vytvořil postavu   obyčejného kluka, dal mu do   ruky kvalitní foťák s   jejímž použitím začal   natáčet svůj domácí film   o své rodině a právě z   těchto záběrů byl jakoby   poskládán tento dětský   rodinný snímek dokonce i s   detektivní zápletkou. A jako   správná detektivka obsahuje   i napínavé a akční scény.   Sledování svého otce,   výslech během oběda i   pronásledování taxíkem. Co   nejednomu zatrne je scéna   domácího násilí doma u   svého kamaráda. Šikovné   snímání ze tmy pokojíku,   kdy je vidět jen něco málo   mezi škvírami futer, nebo   jen rozmazané obrysy při   zavřených dveřích přes   sklo, k tomu neskutečný řev   týrajícího otce a rány jak   tříská s jeho matkou,   vytváří atmosféru, že to   nutí až odvrátit oči. A   jako v každé správné   detektivce i zde nakonec   přijde odhalení, kdy vyjde   na světlo vskutku nečekaná   věc. Co k tomu dodat.   Originální nápad byl   využit jak se jen dalo. Že   byl dokonce celý snímek   opravdu natočen foťákem je   nepopiratelným faktem. A   herecké výkony? Jirka Mádl   všechny ukočíroval tak, že   opravdu všichni podali   strhující výkony. Jak   dětští představitelé, tak   i ti dospělý. Hodnotím   nejvyšším stupněm jak   originalitu, tak i fantazii,   ztvárnění, zmíněné   herecké výkony a hlavně   scénu odhalení a zjištění   všech podstatných   skutečností. Taková to   citová životní stránka už   nemohla být lepší. Klobouk   dolů.
hana.vojtaskova
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2014
Děkuji za Premiéru filmu   Pojedeme k moři v Kině   Nadsklepí - Kroměříži   .Snad to není první a   poslední režijní film. byla   by to velká škoda ,děkuji   za příjemný večer a za   super film.Přeji ještě   hodně tvůrčích nápadů a   hodně sil k jejich   realizaci.Ať se daří točit   dále mnoho zajímavých   filmů......tak mnoho   štěstí ........ snad se   brzo zase někde potkáme   třeba Zlín Film Fest 2014
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.4.2014
Jak říkávala moje babička,   na dětech člověk vidí   nejlíp, jak ten život   utíká. Například takový   Jiří Mádl, vrstevník mé   dcery. Ještě nedávno to byl   rozjívený kluk řádící na   snowboardu či raftu, samé   pubertální skopičiny a   nesmělé pokusy o balení   holek. A dnes už točí   dospělé filmy. A jaké! Po   tomhle "výletu k   moři" je Mádl u mne pan   scenárista a pan režisér.   Na mé staré, cynické   tváři vykouzlil dětsky   dychtivý úsměv, pobavil   mě, dojmul a posléze i   donutil nenávidět. Dostal   mě hluboko do svého   příběhu, vyvolal silné   emoce a přinutil mě k   zamyšlení. Děkuji.
amaroun
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.5.2014
Začneme upřímně....tak   tedy viděl bych to na   pohodový večer při   sledovaní tohoto filmu doma u   televize, tam by se mi tento   Mádluv film líbil víc.Na   kino to zase takový kalibr   nebyl, je to možná tím, že   jsem trochu doufal v   ostrovtipnou komedii a snad to   i mírně vtipné bylo, jen   já měl okolo sebe v kině   asi štěstí na trouby,   kteří se smějí jen když   hercům zrychlí řeč, jako   to už od dob slunce seno   dělá ten bláznivej   Troška.Nicméně Jirkovi   Mádlovi fandím hodně a   tohoto jeho počinu si cením,   vystižené to bylo s   přehledem a velmi slušně   dotaženo do konce
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.11.2015
Rodinná hořkosladká   komedie. Po prvních minutách   jsem byl k prvotině Jiřího   Mádla dost skeptický, ale   vydržel jsem a byl jsem   odměněn dostatečnou dávkou   humorné i smutné podívané.   Vyzdvihnout musím výkon   dětských představitelů a   také to, že dospělí herci   je nepřebíjí.
Ale   kdoví, možná to netočil   Mádl, ale ti dva kluci... :-)
MambaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.5.2020
Skvělý klukovský film.
Jiří Mádl jako scenárista   a režisér překvapil.   Příběh jedenáctiletého   Jirky a jeho kamaráda Harise   je podán z nádherného   dětského pohledu na život,   školu, rodinu, přátelství   i první lásku. Jirka dostal   k narozeninám kameru a díky   tomu se rozhodl natočit film   o své rodině a svých   blízkých. Kamera se tak   stává nejen nástrojem   zaznamenávání reality, ale   také prostředkem   objevování nových   skutečností a pravd...
Krom inzerovaného   zaškatulkování do žánru   komedie a rodinný bych   možná přidal žánr   psychologický a dětský.   Dětský pohled na okolní   svět skrz objektiv kamery (v   tomto případě fotoaparátu   Nikon) je upřímný,   pravdomluvný a citlivý.   Škoda jen, že tento skvělý   snímek se při svém uvedení   dost míjel zájmu diváků.   Ale třeba jeho objevení   ještě přijde.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.4.2015
Docela povedený rodinný   snímek, vonící klukovskou   hravostí a filmařskou   originalitou. Příběhu   neublíží ani trošku   kostrbatě vypointované   vylíčení příběhu dvou   kamarádů, kteří se od   dětského blbnutí s kamerou   krok za krokem dostávají až   k drsné realitě   dospěláckého světa. Oba   kluci hrají pod Mádlovou   taktovkou jak z partesu a   jejich starší herečtí   kolegové jim k tomu skvěle   tvrdí muziku.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.2.2015
Příběh trochu banální na   "velký" film, ale   originální způsob   natočení a zvláště   skvělí dětští herci to   zachraňují.
New
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.2.2015
V neděli večer většinou   ČT dává filmy, na které se   zrovna dívat nemusím. Po   tom, co jsem se bavil při   Mádlově "Probudím se   včera", jsem byl na   tenhle film zvědavej, navíc   Maršál je začínající   hvězda a Šimčák v   upoutávkách taky nevypadal   špatně, takže zvědavost   zvítězila. Nejsem zklamanej   ... konec byl takej   všelijakej, ale nedělní   večer film obohatil.
zeus12xy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.4.2014
Byla jsem na film zvědavá,   určitě skvělý nápad, že   je natáčen foťákem jakoby   Tomášem a jeho kamarádem.   Taky bylo fajn, že nás   scénárista a režisér v   jedné osobě ušetřil   moralit a sentimentu. První   půlka byla úsměvná, druhá   smutná. Fanoušci nebijte   mne, ale občas to ztrácelo   spád. A taky mi to přišlo   takové...uhlazené,   vážné... Leckdy   nepřirozené. Ale to bude   tím, že mám dvojčata ve   stejném věku, takže moc   srovnávám s nimi i s jejich   kamarády. Co bylo naprosto   přesné, byl fotbal, trenér   a tréninky -to jen tak na   okraj. Jinak dobrý:-)
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.2.2015
Pojedeme k moři
Abych řekl pravdu, tak moc   jsem z filmu nebyl nadšen.   Příběh je totiž vyprávěn   na můj vkus poměrně nudně   a nezáživně. Na druhou   stranu se filmu nedá upřít   originalní forma, kterou je   natočen. Humor, až na pár   spíše jen usměvných   situací, zde zásadně a   citelně chybí.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.2.2015
Nečekal
jsem nějaký velký   zázrak,ale nebylo to   špatné.Zajímavá myšlenka   natočení,slušné herecké   výkony.Možná zbytečně   mnoho témat,které se díky   tomu rozmělnily v jednom   filmu.
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.8.2018
Spousta nadějných a   originálních nápadů, ale   žádný nedotažený. Asi to   za mě nejvíc shrnuje dojem z   Pojedeme k moři. Žánr se   neumně pohybuje mezi   vlastnoručním dokumentem   plným osvěžující dětské   hravosti a perspektivy (to   vypadalo velmi zajímavě) a   rodinným dramatem, herecké   výkony slabé, dějová linka   zpočátku dlouho žádná,   pak se najde, aby se   rozdělila a druhé část   zůstala nedotažená, z oné   nejvýraznější scény šlo   taky "dostat   víc"... Škoda!
mikee007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.1.2018
Unylé
nudné, nezábavné,   předvídatelné,   zbytečné.
To co by   nejspíš fungovalo v   krátkometrážním snímku je   v dloooouhovečerním   zbytečně roztáááááhlé   a naprosto únavné. Snaha   být originální za každou   cenu se nemusí vždy   vyplatit.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.4.2015
Aha, takže to netočil Mádl,   ale ten jedenáctiletý   chytrolín, ju? ;-) Tak s   klukem urychleně zpátky na   fotbal (tam nemá šanci moc   pokazit), nebo nám ještě v   kině nejednou pěkně   zatopí, ambice na to určitě   má! Ne, vážně, vše   nasvědčuje tomu, že se budu   muset omezit pouze na filmy od   Svěráka, já zas a znovu   odmítám tu falešnou   atmosféru, dějovou   kostrbatost, dětské repliky   tahající uši, výkony   dospělých na půl plynu a   zde navíc vrchol všeho -   šmíráckou zápletku   rozuzlenou slzopudným   důvodem, proč že se to tedy   nejezdí k moři - bože, ty   zoufale natahované štráchy   okolo tátovo super tajných   úterků a čtvrtků nabraly   takových obrátek, že kdyby   si Vetchý někde v temném   sklepení vyndal roubík a   prohodil k ženě:   "Přiveď Mrzáka",   ani nemrknu... berte to jak   chcete, třeba jako důkaz,   že jsem vydržela až do   konce. Čtyři hvězdy - jedna   proto, že na české filmy   používám jiný metr (ten   blahosklonnější, aby nebyla   mýlka), druhá za zajímavý   nápad, třebaže pohřbený   realizací.
Jara57
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.2.2015
To snad ne
možná film pro děti tak na   odpoledne, ale jinak fakt   nevím co si o tom myslet, z   mého pohledu dětský film,   který si hraje na dětský   film a měl by se dětem   vysílat taky v dětském   čase.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.1.2018
Tak pro mne naprosto   vražedná kombinace.   Monology, fotbal, kamera   blarvíč. Trapné a jeblé   dialogy, herci to odflákli,   tedy, ono nebylo co hrát, a   prostě to celé bylo stupid   jako noha. Naštěstí vím z   webu, že jsem se díval na   komedii. Fakt to bylo k   popukání. Hlavně ten konec.   A asi jen kvůli tomu to   každý hodnotí film výše,   než si zaslouží. U mne   naprosto propadl.
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.4.2019
Neskutečná matlanina čehosi   a když se podivám kdo je   režizerem tohoto blábolu tak   se ani nedivím. Mádl si asi   neuvědomuje, že je marný a   zbytečný a to co předvádí   je jen zoufalá křeč, která   má zachránit.... co   vlastně? Jeho karieru?   Vždyť nic neumí a jeho   pubertální léta kdy aspoň   trochu mohl oblbovat náctky   už má taky dávno za sebou.   Ani ty příšerně   předražené brambůrky si   nikdy nekoupím už jen proto,   že tam vidím.
snekousek
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.6.2019
Jedna hvězdička je protože   nejde dát velké ➖10.   Ševče drž se svého kopyta   platí dvojnásob a o trapném   pokusu skoro herců ani   nemluvím.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24855minih24855Známost sestry Aleny (1973) 
Známost sestry Aleny n
minih59201minih59201Boj o čas (2008) [TV seriál] 
Rush n
minih113725minih113725Kandidát (2013) 
Kandidát n
minih163637minih163637A.I. Rising (2018) 
A.I. Rising n
minih157073minih157073Dívka za zrcadlem (2018) [TV film] 
Dívka za zrcadlem n
minih45380minih45380Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 
Boy in the Striped Pyjamas n
minih24104minih24104Zrodila se hvězda (1937) 
A Star Is Born n
minih46848minih46848Nebezpečná sopka (2004) [TV film] 
Nature Unleashed: Volcano n
minih7866minih7866Gerardova dobrodružství (1970) 
Le avventure di Gerard n
minih36070minih36070Moje sestra vlkodlak (2000) 
Ginger Snaps n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10