Duben
ohodnotit

Podfukáři

Now You See Me

Další název:
Podfukári (SK); Die Unfassbaren - Now You See Me
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
116 minut
Premiéra v ČR:
13.6.2013
„Dokonalá iluze nebo loupež století?“

Komentáře k filmu Podfukáři

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2021
Svižné, rychlé, někdy až   moc. zajímavé, i když   kouzelníci nejsou mým   šálkem kávy, příběh mě   zaujal a co jsmem si rozhodně   netipla, tak hlavního, který   stál pozadu. Tady jsem hodně   střílela vedle.
A   Eisenberg hrál normálního   člověka. Teda, normálního   ne, ale asi   nejnormálnějšího ve svojí   kariéře.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.6.2014
Co na toto říct - držku   jsem měl otevřenou od   začátku až do konce !!!   Woody - hlavně kvůli němu   jsem se na to díval -   nezklamal - tohle stojí za   to!!!
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.9.2013
PODFUKÁŘI

Svět magie, svět kouzel.   Kde jinde jsou lidé   dobrovolně šizeni a   nechávají se zmást tím, co   vidí. Diváci dopředu   vědí, že jsou klamáni a   přece je tento svět stále   přitahuje. Je pravda, že   dnes již není komunita   kouzelníků tak soudržná,   jako tomu bylo dříve. Mnohé   triky byly dávno prozrazeny,   ale stále zůstává hodně   tajemného v této profesi.   Nezbytná je šikovnost,   rychlé přesné pohyby a   také vzájemná důvěra a   bezchybná spolupráce. Ale   nejdůležitější je pořád   lidský mozek, který dokáže   vymyslet neskutečná   „kouzla“. Hranice mezi   trikem a podvodem je tak   tenoučká. A do tohoto   prostředí přichází   divák, který tajně doufá,   že tentokrát si s ním nikdo   nebude pohrávat, že   tentokrát bude zasvěcen od   počátku do děje, že jej   nemůže nic překvapit,   fandí si, že všechny triky   odhalí nejlépe hned na   začátku, ale čarovný svět   kouzel a magie si s ním   stejně pohrává do   posledních okamžiků.

Třešničkou na   tomto skvostném dortíku   tvoří herecké výkony nejen   Morgana Freemana nebo Michaela   Caina, ale i ostatních   herců. Krásná show, takové   filmy já můžu. Velmi ráda   jsem podlehla na téměř dvě   hodiny iluzím a kouzlům a   schválně jsem se nechala   mást touto neobvyklou   podívanou. Mně se to moc   líbilo, možná jsem ještě   teď očarovaná...
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.11.2016
Dobrá kouzelnická   oddechovka,triky a iluze   skvělé ,napětí roste a   čekáte jak to   dopadne,nakonec okradou i   svého zaměstnavatele,herci v   pohodě.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.1.2014
Od začátku má film dobrý   nápad inspirovaný Dokonalým   trikem, ale zde se nejedná   úplně o kouzla. Kromě   opravdu scénáristicky   spackaného konce a pár   přehnaných únikových   manévrů naší partičky se   jedná o dobrý film, ale   nesmyslný konec a Mark   Ruffalo v roli detektiva vše   jen pohřbí a já nemůžu   dát víc než 7/10
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.5.2014
Že mainstream? Yeap... Tak   ať! Ačkoli naspeedovaný   rozjezd vystřídalo už v   polovině ošívání z   předčasného dojezdu, ta   banda eskamotérů mně sedla   přesto, že hodně   připomínala Oceánovic   parťáky a dokonce i přes   fakt, že spousta triků   nebyla ušita pouze na   filmové postavy, ale hlavně   na diváka, který v té   rychlosti leccos přehlídne a   především nebude mít kdy   se v chybách šťourat... ale   vem to čert, i když jsem se   dvě hodiny cítila   podváděná, ovšem nikoli   nezabavená.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.12.2013
Výborný snímek se skvělým   hereckým obsazení a s   chytlavým tématem magie a   kouzel na hranici zákona,   nebo spíše až za ní.   Závěr byl možná až   zbytečně překvapivý, ale   to k Americe patří :-D
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2018
║Rozpočet   $75miliónov║Tržby USA   $117,723,989║Tržby   Celosvetovo $351,723,989▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $11,276,875║ Tržby za   predaj DVD v USA   $15,449,217║ konečne sa po   dlhšej dobe opäť našiel v   tom správnom filmovom   zložení Louis Leterrier a   dosť slušne to odpálil,   podarený svižný filmýk   /80%/
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.8.2013
4 nebo 5? Jasně že 5!
Další můj letošní žhavý   kandidát, který nezklamal,   ale ani nenadchnul. Čekal   jsem maličko víc, od tak   překombinovaného,   naleštěného, kouzelnického   příběhu. To jen samotný   trailer, mě nadchnul mnohem   víc, než snímek sám. Ale   za jedno mrknutí to určitě   stojí. Louis Leterrier nás   chtěl za pomoci   sympatického a hvězdného   obsazení, uvést do   šokující hypnózy, plné   lesku, tajemna, záhad, triků   a netriků, bombastických a   dech beroucích show, což by   se mu možná i povedlo,   nebýt toho (ne)šokujícího   a pro mě blbého rozuzlení.   Pač kdo rád podobně   laděné snímky, musel   čichat podraz už od   začátku. Já jsem našeho   tajemného pátého jezdce,   odhalil asi v půlce filmu, a   to prosím bez použití   jakékoliv magie :-D! Jsem   dobrý, nemyslíte? Tak, až   napočítám do tří   ...."jedna, dva,   tři....vykouzlím 70%"   To čučíte co? :-D
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2015
Podfukáři
Film, který vsází zejména   trikovou stránku věci. Děj   filmu je dost přeplácaný a   nadnesený, zahrává si s   divákem a celkově vyzní   hodně naivně, ačkoliv jsem   si zpočátku myslel, že nad   tím budu muset delší dobu   hluboce rozmýšlet. Což ale   o to, když je vše zabaleno   to strhujících a   úchvatných vizuálních   efektů, které ještě více   umocňují pohádkovost tohoto   filmu. To člověk odpustí i   absurdnost a nesmyslnost   děje. Hlavně že jsem se   skvěle bavil.
Omnibus
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.6.2013
Scénář psalo 5 lidí. Je to znát.
Pokud vůbec chcete s tímhle   filmovým podfukem ztrácet   čas, doporučuji zhlédnout v   5D (za každého z 5   scénáristů je jedno D).  
A jak funguje 5D? U   toho prvního triku 4   žokejů, pardon - jezdců,   budou lítat rozhazované   bankovky kinosálem přímo   nad vašimi hlavami a vy si   nějaké můžete nasbírat,   místo žádání vrácení   vstupného. Protože brzy po   tom vcelku slušném prvním   představení následuje   druhé, již zmršené.   Uzamčení logiky děje (a   uvěřitelnosti jednání   postav) do trezoru a vhození   do řeky, před zraky   několika tisíců hystericky   tleskajících zpovykaných   komparzistů, ječících jak   při volbě prezidenta.   Podaří se trik? Osvobodí se   logika z trezoru? Vyplave?   Nevyplave? Okamžik   napětí... A nic.   Nevyplavala... Asi byl ten   trezor z ošizeného   materiálu, na dně řeky se   zdeformoval a logika měla po   žížalkách. A my diváci   taky.

Kouzlení nebavilo. Jako   kriminálka mě to nezaujalo,   jako love story iritovalo.   Vesměs nesympatické postavy   příběhu se dělily na   blbé, navedené a uječený   komparz. Občas si to   prohodily. Osvětlení scén   dostatečné. Spotřeba   elektřiny značná. Nakonec   se četník a zloději   společně projeli na   kolotoči, čímž mě   dorazili (já radši   houpačky, houpat mě můžou   klidně celý film, ale na   kolotoči blinkám). A z toho   vysvětlování v závěru   jsem dostal tik do OKA.

Shrnuto: z celého   filmu zaujal jen ten   hypnotizér. Samozřejmě   příšerná karikatura (a   skuteční hypnotizéři   určitě zoufale luskali   prsty, aby se z toho zlého   snu probudili), ale Woody   Harrelson je holt takovej   šoumen, že může něco i   naprosto zkazit, ale pořád   je to zábavné.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.2.2015
V traileru je vlastně všechno
Na film mě nalákal vlastně   trailer a triky v něm   provedné. Netušil jsem, že   to je vlastně skoro všechno.   Že to nejlepší je v první   půlhodině ukázáno a   řečeno a pak už se jen bude   mlátit prázdná sláma   zdárně až k happyendu v   Paříži. Škoda, ale dalo   se.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.8.2016
Důkaz, že film nemusí být   dokonalý, aby si u mě   zasloužil vysoké hodnocení.   Stačí, když mě bude bavit,   což se podfukářům (nějak   mi ten český název nesedí)   dařil od první skoro do   poslední minuty. Jediným   falešným tónem, který mi   trochu zatahal za uši, byl   závěrečný, rádoby   vševysvětlující turnover.   Jinak fun, fun, fun.:)
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.2.2015
Now You See Me
Podfukári sú jedným z tých   lepších filmov minulého   roka.Príbehovo je to veľmi   zaujímavé a jednotlivé   scenérie majú skvelú   gradáciu...a ak príde aj na   nejakú tú akčnú scénku   užijete si ju a navyše   spomínané akčné scény sú   natočené prehľadne čo sa   pri niektorých tých   Akčných filmoch povedať   nedá.Musím sa priznať,že   aj vizuálne spracovanie filmu   ma nadchlo a kúzelnícke   triky alebo viac-menej podfuky   som si užil.Herecké výkony   sú solídne...a   postavy,ktoré hrajú majú   zaujímavú   charakteristiku.Jediné   menšie mínus je,že film má   pár hluchých miest a   niektoré veci sa dali   predpokladať.A navyše film   po prvom pozretí prestane   byť zaujímavý,pretože si   prezradíte najväčšie   prekvapenie film a tak sa   všetko napätie vytratí a   už to nebude mať tú   správnu šťavu.Už stačí   len očakávať druhý diel   alebo ak chcete druhé   dejstvo.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.5.2014
Vidíte mě
Ano, film se opravdu nejmenuje   Podfukáři, ale Now you see   me, což je nakonec podstata   celýho filmu. A konec byl   sice šokující, ale čekal   jsem něco jinýho. Nicméně   koukat se na to dalo, kamera   se naštěstí brzo přestala   otáčet kolem dokola a herci   byli sympatičtí. Jen ten   scénář byl trochu ujetej,   filmu by slušela větší   melancholičnost a menší   pompéznost..
kockak1
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.2.2015
Po pár minutách jsem měla   jasno: klasické televizní   béčko, pohádka pro celou   rodinu, navíc se zastaralými   triky a děravým scénářem,   jehož vrcholem byla mrtvola z   márnice v havarovaném   policejním autě. Rádoby   dynamický děj se přenášel   z jednoho pódia na druhé a   vrcholem kouzelní je   vyloupení banky.....
Podivala jsem se dvakrát,   protože jsem si myslela, že   mi něco uniklo. Neuniklo, to   hodnocení je opravdu tak   neuvěřitelné.
peginka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.6.2013
Mě se film líbil moc.   Naprosto úžasné aranžmá   jednotlivých triků (kouzel),   pořád se něco dělo,   každou chvíli něco   překvapilo, žádné hluché   místo, super konec.   Doporučuji.
veronika24
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.4.2014
Film není tak chytrej jak se   tváří ale je moc zábavný,   až teda na ten konec ten v   podstatě pohřbil logiku   celýho filmu.
petr-bures
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2015
To byla jízda! Iluze   vytvořená partou kozelníků   působila hodně reálně a   stále jsem čekal, co bude   příště. Jen ten konec...   Pro mě to skončilo nelogicky   a trochu mimo mísu.   Rozuzlení filmu je pro mě   zklamáním a nebýt takto   zpracovaného konce, tak je to   pecka!
Jiftach
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.10.2013
Film se mi velmi líbil, ta   škála barev, tajemství.   Parádní. Nenudil jsem se ani   minutu, jen mi občas vadily   akční scény, který rušily   v přemýšlení. Konec mi   přišel trochu uspěchaný,   ale i tak dobré ;)
wolvie95
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Nedomyslený scenár a   nelogické vyznenie celého   filmu. Finálny zvrat ma   úprimen síce prekvapil,   avšak celkové dianie filmu   pôsobí vďaka nemu ešte   viac WTF, ako všetko   predtým. Film sa snaží   pomocou rôznych   "chytrých" zvratov   pôsobiť prekvapivo a cool,   len aby zmiatol diváka avšak   ich premyslenosť je už tá   druhoradá stránka, nad   ktorou sa tvorcovia   zamýšlali. Prevedenie   jednotlivých kúzelníckych   predstavení je oku lahodiace,   vizuálne pekné len tak   pritiahnuté za vlasy. Práve   túto horkosť mi nenahradí   ani pekný vizuál či   obstojná akcia. Podstatným   problémom pre mňa boli nie   príliš sympatické postavy   Four Horseman, ale vynahradili   to ako vždy skvelý Morgan   Freeman a Caine. Škoda,   pretože zo začiatku mal film   našlapnuté dobrým smerom,   ale postupom času ma to   prestávalo baviť.
Dap
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.10.2013
Dap
po dlouhé době koukatelný   americký film.
Nápaditost, efekty které   nejsou samy pro sebe ale   součást děje, docela i   solidní příběh....jen ten   závěr..UFF
Kares86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.10.2013
koukatelné
O tomto filmu jsen vůbec   neslyšel a dnes jsem ho   shlédnul čistě náhodou. A   vůbec toho nelituji.
  Mam rád filmy s   "kouzelníkama"   ikdyz jich moc není, tak   tento patří k nejlepším.  
Ve filmu se   promítají geniální nápady   s neuvěřotelnými výmysly.   Naštěstí zajímavých   nápadů je daleko více a   tím se film stává velmi   koukatelným. Herecké výkony   ucházející a závěr pro   mě překvapivý.
  Stojí za to vidět. Musím   dát 7/10 kvůli zmiňované   přehnasti některých scén
elaphe
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.9.2013
čím jste blíž, tím větší je to kravina
Za první polovinu filmu bych   dal klidně 100%. Zábava,   napětí prostě super.   Třetí čtvrtina byla   naprosto nesmyslná a   zmatená. Čtvrtá už jenom   konstatování, že jsme   všichni idioti a zločinec   mohl být kdokoliv. A proč to   všechno ??? Kvůli 30 let   mrtvýmu kouzelníkovi.
Jestli můžu poradit,   koukněte jenom na polovinu   filmu. Budete nadšený a   tím, že neuvidíte ten   trapnej konec si film zachová   i trochu tajemství a   nápaditosti.
d.p.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.7.2017
iluze dobrého díla
Film je pozlátko s cílovou   skupinou teenagerů. Lidi nad   20+ už asi malinko   prokouknou, že se film   snaží být tak moc cool, až   tam nezbude místo pro   žádnou tu skutečnou   kvalitu. Pokud se někdo rád   nechává tahat za nos bude se   mu film líbit, ale tak   vysoké hodnocení jaké film   má si podle mě úplně   nezaslouží a určitě se na   něho už podruhé nepodivam.
Foooox
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.10.2013
Úžasně obsazená krimi s   příslibem sci-fi finále.   Shodou okolností se   Podfukáři dají nejlépe   přirovnat ke kouzelnického   triku. Ze začátku se Vám   něco představí... balíček   karet, krabice nebo třeba 4   obyčejní kouzelníci. Za   druhé se stane něco   výjimečného,   "nadpřirozeného".   Poté následuje vrchol,   vrácení do původního   stavu, či objevení na jiném   místě. Všechny tyto   segmenty fungují jak mají,   jenže poté následuje   ještě jedna část, ta   která už ke kouzlům tolik   nepatří, ale k většině   záhadných filmů   neodmyslitelně patří,   objasnění. Dalo by se   říci, nejzásadnější   úsek celého příběhu, buď   scénáristé můžou film   potopit nebo naopak pozvednout   do výšin. První 4/5 85%,   poslední 30%.
GarciaAnn
Hodnocení:
Přidáno: 7.7.2013
celkem fajn
Mně se film líbil hlavně z   toho důvodu, že jsem už od   první půlminuty nevěděla   jak to dopadne a to je u mne   vzácné. Triky byly pěkný,   ale trochu mi vadilo že jsem   docela dlouho skoro nevěděla   co se vlastně děje a na   konci bylo trochu moc   informací najednou... Jinak   ani nelituju, že jsem za to   ty peníze dala, s kámoškou   jsme se pobavily :-)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih25858minih25858Láska přes internet (1998) 
You've Got Mail n
minih15776minih15776Philadelphia (1993) 
Philadelphia n
minih19253minih19253Smrtonosná zbraň 2 (1989) 
Lethal Weapon 2 n
minih16916minih16916Predátor 2 (1990) 
Predator 2 n
minih60968minih60968Hadí jáma a kyvadlo (1967) 
Die Schlangengrube und das Pendel n
minih126069minih126069Americký Sniper (2014) 
American Sniper n
minih17625minih17625Pyšná princezna (1952) 
Pyšná princezna n
minih12971minih12971Mrtvá zóna (1983) 
The Dead Zone n
minih72386minih72386Slečna Emma (2009) [TV minisérie] 
Emma n
minih64343minih64343Jak ulovit mamuta (1982) 
Jak ulovit mamuta n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Podfukáři 2 (2016)

 Podfukáři 2 (2016)
Podfukáři 2 n
Now You See Me 2
Žánr: akční / komedie / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Jon M. Chu

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

01:55 - 03:30

3 minut již uběhlo
92 minut zbývá do konce

ČT2 - Vigil

01:30 - 02:30

28 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

01:30 - 02:10

28 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - Strážci relikvie (2017)

01:30 - 03:30

28 minut již uběhlo
92 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190576
Osobností: 697871
Fotografií: 764035
Plakátů: 376667
Obsahů a biografií: 178302

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10