Zari
ohodnotit

Podfukáři

Now You See Me

Další název:
Podfukári (SK); Die Unfassbaren - Now You See Me
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
116 minut
Premiéra v ČR:
13.6.2013
„Dokonalá iluze nebo loupež století?“
Popis / Obsah / Info k filmu Podfukáři
Čtyři špičkoví iluzionisté obdrželi jednoho dne pozvánku od neznámého muže, aby se setkali v opuštěném domě a poznali schopnosti ostatních. Společně pak založí skupinu, která si říká Jezdci. O rok později sponzorováni pojišťovacím magnátem Arthurem Tresslerem už spolu vystupují v Las Vegas. Předvádějí kouzlo s názvem "Vyloupíme vaši banku". Z obecenstva je vybrán "náhodně" majitel účtu u banky Crédit Républicain de Paris. Kouzelníci ho teleportují do trezoru banky a pomocí odsávání klimatizace z trezoru vysají peníze, které pak rozpráší na ohromené publikum. Po zjištění, že v bankovním trezoru v Paříži peníze opravdu chybí, se agent FBI Dylan Rhodos vrhá do vyšetřování. Dylan zjistí, že v publiku byl též přítomen Thaddeus Bradley, bývalý iluzionista, který vydělává peníze tím, že odhaluje tajemství triků jiných kouzelníků. Thaddeus mu vysvětlí, že skupina loupež provedla už daleko dříve, než začalo vystoupení. Peníze v bance nahradila falešnými a majitele účtu si nevybrala náhodně, nýbrž cíleně. Tvrdí, že pokud je chce Dylan odhalit, musí být minimálně o krok napřed.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Podfukáři
Ako vylúpiť banku bez toho, aby ste do nej vôbec vkročili? Aj keď to tak možno nevyzerá, je to naozaj veľmi jednoduché – teda za predpokladu, že ste kúzelník a všetko, čo si naplánujete, funguje ako švajčiarske hodinky! Teda, samozrejme, až také jednoduché to predsa len nie je, pretože štvorica kúzelníkov, ktorí vystupujú pod umeleckým menom Štyria jazdci (čo je odkaz na štyroch jazdcov apokalypsy, pozn. redakcie), vo svojich živých vystúpeniach udivuje publikum vďaka množstvu vyspelej techniky. Už ich prvé vystúpenie v Las Vegas vyráža dych – nechajú totiž zmiznúť jedného z divákov, ktorého len o pár sekúnd neskôr znovu „zhmotnia“... V bankovom trezore v Paríži! A to nie je všetko, pred jeho šokovaným zrakom sa totiž vzápätí doslova vyparí pár miliónov eur – a tie sa následne ako mimoriadne štedrý dážď v štýle Robina Hooda znesú na nemenej udivených divákov v lasvegaskej sále! Je to naozaj len číra ilúzia, alebo za tým treba hľadať niečo oveľa... Prozaickejšie? To by bezpochyby radi vedeli aj agent FBI Dylan Rhodes (Mark Ruffalo) a jeho francúzska kolegyňa z Interpolu Alma Drayová (Mélanie Laurent), ktorí majú podarenú magickú skupinku zastaviť a pre ktorých sú ich pohnútky i dokonale prepracované „triky“ obrovskou záhadou. A zdá sa, že jediným, kto im ju môže pomôcť vyriešiť je ostrieľaný Thaddeus Bradley (Morgan Freeman), ktorý si nejaký ten piatok vcelku slušne zarába na živobytie odhaľovaním trikov, z ktorých sa ľuďom tají dych a nad ktorými len neveriacky krútia hlavami. Ibaže... Jazdci, ktorí sú nejakým zázrakom vždy krok pred svojimi prenasledovateľmi, už medzičasom plánujú ďalšiu senzačnú akciu - kúsok, ktorý, ak vyjde, z nich definitívne spraví legendu, odhalí ich skutočné motívy a uštedrí bezcharakterným manipulátorom, ktorí naivne veria, že majú všetko pod kontrolou, poriadne tvrdú lekciu...!

Zdroj: Markíza


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Podfukáři
Podfukáři – čím jste blíž, tím větší je zážitek

Letošní rok nabízí řadu velmi slušných filmů. Mezi první z nich se (alespoň na mém žebříčku) staví „Podfukáři“, tedy „Now You See Me“ Louise Leterriera. Režisér, který natočil stathamovské „Kurýry“ (2002 a 2005) vytvořil snímek, po kterém vám kouzla Davida Copperfielda budou připadat jako kousky ze školní besídky.

Takhle nějak by to vypadalo, kdyby Dannyho parťáci uměli kouzlit. Právě v jejich elegantním stylu totiž pracují Podfukáři – tým špičkových iluzionistů, který v rámci svých efektních kouzelnických show provádí ještě efektnější bankovní loupeže. Nacházíme se v legendárním sále MGM Grand v Las Vegas a sledujeme vystoupení skupiny iluzionistů, kteří se setkali za velmi zvláštních okolností. V průběhu večera pozvou na pódium „náhodně“ zvoleného diváka, a přestože je Francouz a jeho banka tím pádem až v Paříži, hlavním číslem a vrcholem celé show bude její vyloupení. Tady a teď! Poté, co se ukáže, že jejich show nebyla pouze ukázkou špičkové magie a k vyloupení francouzské banky během jejich vystoupení opravdu došlo, začíná pro naši geniální kouzelnickou čtyřku napínavý souboj s vyšetřovacím teamem, který tvoří Mark Ruffalo a jeho „něžná“ posila Mélanie Laurent. Po velkolepém vyluxování první banky doslova v přímém přenosu, vstupuje na scénu FBI a začíná napínavá a zábavná hra na kočku a myš. Ovšem, aby se z myši stala kočka, přizve si FBI na pomoc experta, bývalého iluzionistu (Morgan Freeman), který má za úkol najít odpovědi na otázku: jde jim o peníze, nejslavnější kouzlo nebo úplně něco jiného? A jak to, sakra, vlastně dělají?! V hlavních rolích se představí charismatický Jesse Eisenberg, Isla Fisher, Woody Harrelson, Dave Franco a Michael Cain v roli mocného finančního magnáta, který zdá se, ví o plánech našich hrdinů víc, než by se na první pohled zdálo. Jde o dokonalou iluzi nebo loupež století?

Snímek slaví celosvětově velký úspěch u všech diváků, kteří už měli možnost jej vidět. Aby také ne. Příběh čtveřice kouzelníků je velmi dobře vystavěný až do samého konce. Když se s nimi poprvé setkáváme, vidíme víceméně talentované pouliční umělce, kteří mívají menší či větší úspěch. Teprve tajemná postava, která je pozve na jedno místo, je svede dohromady. Tím ale vše teprve začíná. Největší pozornost na sebe strhávají ve chvíli, kdy díky monumentálnímu triku zbohatnou diváci jejich show o pár set dolarů ve chvíli, kdy se na jejich hlavy začnou snášet bankovky přenesené vzduchem z pařížského trezoru na scénu v Las Vegas. Ale i to je jen první z mnoha triků, které vy i diváci jejich show uvidí. Režisér Louis Leterrier si vybral dobrý scénář, nad kterým se sešli Ed Solomon („Muži v černém“ 1997), Boaz Yakin („Safe“ 2012) a Edward Ricourt. Na jeho stránkách najdete vše, co na plátně máme rádi – akci, napětí, efektní scény a dobré herce. Samozřejmě, copak by Freeman nebo Cain přijali role ve špatných filmech? Společně s Markem Ruffalo tedy můžeme do posledního záběru zkoušet odhalit pozadí akce party, která si říká Čtyři jezdci. Jejich triky jsou dokonalé. Jistěže si tvůrci pomohli filmovými efekty, které namíchali s čistou fyzikou a několika eskamotérskými kousky, ale to jen dokazuje, jak skuteční iluzionisté musejí propracovávat a domýšlet každý svůj výstup na jevišti a zážitku to na ničem neubírá. Kdo je tajemná postava z úvodu filmu? Kdo za celým spojením a všemi skutky „Jezdců“ stojí? Nebo je to vážně „jen“ show pro diváky? Na všechny otázky dostanete odpovědi v samotném závěru filmu. Ani Thaddeus Bradley (Morgan Freeman), ani specialista FBI Evans (Common) nestačí tempu čtveřice, která může být stejně tak geniálními umělci jako neskutečně zručnými a drzými podvodníky.

Mezi těmi, kdo měli na starost produkci celého filmu, najdeme úspěšné tváře. Bobby Cohen je spojen s filmy jako „Nouzový východ“ (2008) nebo „Mariňák“ (2005), Alex Kurtzman byl u obou novodobých „Star Treků“ (2009 a 2013) stejně jako třetí jejich kolega Roberto Orci. Za kamerou stáli Mitchell Amundsen („Mission: Impossible - Ghost Protocol“ 2011) a Larry Fong („Sucker Punch“ 2011). Výborný soundtrack má na svém kontě nadaný skladatel Brian Tyler („Iron Man 3“ 2013, „Fast Five“ 2011 nebo „Postradatelní“ 2010). Tito všichni (a spousty dalších) přinášejí vizuálně velmi dobře zpracovaný film, který je plný zábavy, akce, napětí a zvratů. Protože všechno může být jen iluze, dokud se nepřesvědčíte o opaku. O to se starají také herci v hlavních rolích a i jim patří uznání za vykreslení rozdílných charakterů každého z nich. Teď se tedy tato čtveřice pouští do velkého světa showbyznysu, do světa, kde se může stát cokoli pro pobavení diváků. A dokážou být vtipní, elegantní a sví i s FBI v patách. Louis Leterrier má tradici (těžko říct, jestli jde o záměr) na plátna kin přinášet od doby „Kurýra 2“ (2005) nové filmy každé dva až tři roky. „Neuvěřitelný Hulk“ to byl v roce 2008, po něm „Souboj Titánů“ (2010). Každý z těchto filmů si získal porci pozornosti diváků. „Podfukáři“ jistě nebudou výjimkou a opravdu právem. Já jim dávám minimálně 75% a je mi jen líto, že zatím není kouzlo, které by způsobilo déšť bankovek i mimo plátno. Ale peníze kazí charakter. Takže je vše nejspíš jak má být.

Ivan Hladík (www.ivanhladik.cz)

Now You See Me
Thriller / Krimi
USA, 2013, 116 min
Režie: Louis Leterrier
Hrají: Jesse Eisenberg, Morgan Freeman, Woody Harrelson,
Mélanie Laurent, Mark Ruffalo, Michael Caine, Dave Franco, Isla Fisher…
ČR premiéra: 13. 6. 2013, Bontonfilm
www.nowyouseememovie.com


Autor: ihladik

Popis / Obsah / Info k filmu Podfukáři
Existuje jedna čtveřice profesionálních iluzionistů, která si říká Four Horsmen. Vedle svého dokonale odehraného představení, se iluzionisté ještě specializují na poněkud jiný a zvláštní druh „zábavy“. A tím jsou pozoruhodné bankovní loupeže, jež jsou zaměřeny na úspory zkorumpovaných finančních magnátů. Během svých vystoupení před kamerami a zraky publika kouzelná čtyřka nejenže ukradne peníze z přísně hlídaných prostorů, ale navíc je ještě rozdá mezi šokované diváky. Velkorysým kouzelníkům však za tyto ušlechtilé skutky začíná šlapat na paty FBI a situace se přiostřuje.


Autor: Langley

Popis / Obsah / Info k filmu Podfukáři
Když spojí své síly Čtyři jezdci, tedy tři šikovní kouzelníci a jedna kouzelnice, a když před vyprodaným sálem v Las Vegas předvedou v přímém přenosu transkontinentální vyloupení pařížské banky, nemůže takový čin nechat FBI bez povšimnutí. Případ dostane na starost agent Dylan Rhodes a na pomoc dorazí půvabná francouzská kolegyně z Interpolu Alma. Své si řekne i zkrachovalý kouzelník a zároveň uznávaný specialista na odhalování kouzelnických fíglů Thaddeus Bradley, ale jak se zdá, Čtyři jezdci mají stále navrch... – Kriminální komedii Podfukáři režíroval specialista na akční žánr Louis Leterrier, takže se vše odehrává v prudkém tempu. Podívaná na kouzelnická představení je zábavná, triky jsou nápadité a místy i bombastické, protagonisté charismatičtí, takže na nudu není čas. Snímek je ovšem jako kouzla: klam a čáry k pobavení, jen přemýšlet se o nich nemá…
-kat-, Filmový přehled 2013/9


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Podfukáři 2 (2016)

 Podfukáři 2 (2016)
Podfukáři 2 n
Now You See Me 2
Žánr: akční / komedie / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Jon M. Chu

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

11 minut již uběhlo
79 minut zbývá do konce

ČT2 - Yellowstonský park - tikající ...

12:40 - 13:30

1 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:35

16 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:30 - 13:30

11 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Reklama