Duben

Komentáře uživatele petr-bures

petr-bures

petr-bures zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 58
2012
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.1.2014
Vizuální lahoda
Naprosto skvělá podívaná s   tupým obsahem. Vizuální   stránka filmu je fakt   dokonalá, bohužel to je tak   jediný důvod, proč snímek   doporučit.
Příběh   se drží šablony svého   žánru, to už jsme viděli   několikrát. Čekal jsem v   příběhu nějakou   originální zápletku, ale ta   se nekoná.
Ještě   větší tragédií jsou   ovšem některé scény,   které spíš než napětí   vyvolávají záchvat smíchu.   Obzvláště první   "prchající" scéna   je natolik trapná a   nerealistická, že jsem po   vzletu letadla čekal, že   kolem něj proletí ještě   bučící kráva. A nevěřím   tomu, že tohle měla být   ironie.
Nebýt těchto   scén, byl by to můj   oblíbený katastrofický   snímek, jakým je třeba Den   poté...
Americké dopisy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2015
Milostné dopisy
Oceňuji kvalitní filmařinu   a skvělé herecké výkony.   Celkově se mi snímek líbil,   jen mě trochu zklamalo, že   je založen na něčem, co   možná ani neexistovalo. A to   ve mě umocnilo pocit, že jde   vlastně jen o milostnou   romanci, kde je život   skladatele trochu upozaděný   a slouží spíš jako kulisa.   Kdyby byl film více   životopisný, byla by to   pecka...
Babovřesky
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.9.2014
Hlavně že šel celý národ do kina...
Zbytečný film. Ohrané vtipy   vykradené ze starších   snímků autora. Na dobrý   humor se nezmůže, tak to   dohání sprostými slovy.   Obyvatelé vesnice   samozřejmě potřebují   deník Metro, mají po ruce TV   magazín a ke   snídani/obědu/večeři   hltají Medovník ve velkém.   A pokálený Citroen je tam   také víc než je únosné.   Dlouho jsem se snímku   vyhýbal a zázrak jsem   nečekal. A předpokládal   jsem bohužel správně. A to   mám sérii Slunce, seno i   Kameňák rád.
Bruno (Brüno)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.1.2015
První půlka je vtipná a   když člověk tak neřeší   některé scény, tak se   celkem baví. Druhá půlka   filmu mě ale už bohužel   celkem nudila. Ale lepší   než Borat.
Bůh masakru (Carnage)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2015
Nejhorší den jejich života
Já se opravdu bavil. Typická   přetvářka v "rozhovoru   dospělých" se po   několika minutách   (hodinách) u protagonistů   postupně mění a jakmile si   přihnou kvalitní skotské,   tak se ve všech probudí   jejich pravé já a začne   jízda. Skvěle   vystupňované, vybroušené   charaktery jednotlivých   (čtyř) postav a fén v   hlavní roli. Kdo nemá rád   filmy odehrávající se v   jedné místnosti s minimem   postav, ten asi nadšen   nebude. Ale i tak by to měl   zkusit, protože to stojí za   to!
Cesta ven
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.2.2015
Kvalitní dílko
Místy drsné,   připomínající spíš   dokument a hodně   uvěřitelné. Jen mě   nenadchnul konec, poslední   třetinu se jen zpívalo a   koukalo. Doporučuji kouknout,   ale asi si to podruhé   nepustím...
Clona
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.4.2014
Pilot 7/10
Po pilotním díle těžko   vynášet soudy, ale vypadá   to celkem slibně. Dobrá   kamera, dialogy uvěřitelné,   jen příběh je trochu   (celkem dost)   předvídatelný. Uvidíme,   jak se Clona ukáže. Bude to   mít těžké, každý bude   srovnávat s luxusními   Případy 1. oddělení. Ale   prozatím určitě nadprůměr   české produkce...
Colette
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.1.2015
Český velkofilm
Po dlouhé době jsem viděl   opravdu precizní český   snímek. Prostředí   koncentračního tábora je   vykresleno velmi realisticky a   uvěřitelně, až člověka   mrazí. Navíc excelentní   Jiří Mádl, který prostě   zraje jako víno a jeho   herecké výkony ho řadí   snad už mezi českou   špičku. Jednu výtku bych   ale přeci jenom měl. Vadila   mě naivní láska ústřední   dvojice, které jsem prostě   nevěřil. Styl "vidíme   se podruhé a nemůžeme bez   sebe žít" není pro   mě. Snad kdyby spolu pár byl   už před transportem, tak   bych tomu věřil naplno.
Ale jinak opravdová   kvalita a velkofilm se vším   všudy!
Čtvrtá hvězda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2014
Čtvrtá hvězda nezklamala
Vliv Okresního přeboru je   znát, ale to vůbec není na   škodu. Skvělý humor, který   není na štěstí   dokreslován umělým   smíchem. Má na to se   zařadit mezi oblíbené   české sitcomy. Hodnocení po   prvním dílu 80 %, po druhém   dílu zvyšuji na 90 %,   opravdu mě tento druh humoru   sedí :-)
Dívka, která si hrála s ohněm (Flickan som lekte med elden)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.3.2015
Bohužel se zcela vytratila   atmosféra prvního dílu a   stala se z toho spíše   naprůměrná detektivka.   Chybí mě to studené   tajemno.
Doktoři (The Resident)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.10.2018
9/10 za první sérii. Trochu   rozpačitý začátek, ale   pěkně se to rozjede. Líbí   se mi, jak je poukazováno na   hon za ziskem v americkém   zdravotnictví. Těším se na   druhou řadu a doporučuji.
Dvanáct měsíčků
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.12.2015
Vynikající pohádka plná   vtipu. Skvěle obsazená a   hlavně úžasná je dvojice   Květulilinka a její matka,   ty jsou nezapomenutelné.
Trochu mě zklamaly triky,   na ty už v rozpočtu asi moc   nezbylo. A hudba taky nic moc.   JInak vysoký nadprůměr!
Fleming
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.1.2016
Viděl jsem 3 díly ze 4.   Poslední už jsem nedal,   bohužel mě to fakt nebavilo.   Je to sice kvalitně   natočené, ale hrozně   nudné. Hlavní postavy se   chovají divně a nevolávají   při sledování žádné   emoce. Je vám většinou   jedno, jak se zachovají a co   právě dělají. Prostě mě   to nesedlo, čekal jsem mnohem   více.
Grace, kněžna monacká (Grace de Monaco)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.4.2015
Nebylo to špatné. Ale mohlo   to být lepší a   napínavější. Politické   zákulisí se mi líbilo,   Nicole Kidman už tolik ne.   Až příliš mnoho zarudlých   očí v jednom filmu :-)
Harry Potter a Princ dvojí krve (Harry Potter and the Half-Blood Prince)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.2.2015
Bohužel asi nejslabší díl   celé ságy. Několikrát jsem   se nachytal, že mě děj   nudí. A to se u předchozích   5 dílů nestalo snad ani na   moment. Filmařina dobrá, ale   je to nějaké utahané a   ukňourané.
Hledá se prezident
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2014
Přehlídka boje garážistů,   buranů a monarchů. Pobaví   více, než lecjaká klasická   česká komedie. Bohužel na   konci zůstává spíš úžas   nad tím, že se tohle opravdu   děje...
Chirurgové (Grey's Anatomy)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2014
Pro mě jeden z nejlepších   seriálů, co jsem kdy zatím   viděl. Tohle je ta pravá   pravidelná dávka emocí!
Já, Mattoni
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.10.2016
Kouká se na to fakt moc   hezky, na českou tvorbu až   neskutečně. Bohužel je to   nudné, po 5 dílech to   vzdávám. Škoda. Potenciál   tam byl.
Jedna ruka netleská
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2014
Vyobrazení společnosti v   době po skončení 90. let   velmi reálné, avšak   schované za skvělý černý   humor. Snímek pro mě   kultovní, plný vtipných   hlášek, silně   připomínající svým stylem   Samotáře. A právě v   Samotářích se zapomněl J.   Macháček, který si bohužel   nesmazal tupý zhulený výraz   a tím mě občas štval.   Jinak standardně výborný   Ivan Trojan a pro mě   překvapením byl výkon Marka   Taclíka.
Pro někoho   asi humor přes čáru, ale   bohužel nemá k realitě té   doby zas tak daleko...
Jobs
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2015
I přes plno kritiky se mi   jOBS moc líbil a splnil to,   co jsem očekával. A. Kutcher   mě snad poprvé nevadil a   dokonce hrál. Film mě utekl   velmi rychle, neměl žádné   hluché místo, byl jsem   prostě nadšen. Jako   fanoušek Applu nemůžu   jinak, než 10 :-)
Jonesovi (The Joneses)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2014
Velmi originální námět.   Zpracování ale tak trochu   postupně nudí. Začátek je   ale super a film stojí za   zhlédnutí.
Kick-Ass
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2015
10/10
Tohle byl opravdu Nářez.   Jeden z mála filmů, na   který jsem zíral s   otevřenou pusou. Hlavně   závěrečná scéna, to bylo   něco. A skvělá hudba,   která vždy vše dokonale   dokreslovala. Film na   začátku vyvolá dojem   běžného teenegerského   filmu, ale později na vás   dýchne atmosféra Killa Billa   a buď vás to nadchne nebo to   nezkousnete. Za mě skvělý   počin!
Koupili jsme ZOO (We Bought a Zoo)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.9.2014
Překvapení
Opravdu povedená oddechovka.   Od filmu jsem nic nečekal,   ale překvapil mě. Pěkný   příběh, krásná příroda,   uveřitelní hlavní hrdinové   a přijemná a perfektně   zapadající hudba. Pro mě   dříve naprosto neznámý   snímek, ale o to větší   překvapení.
Láska na kari (The Hundred-Foot Journey)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.12.2015
Velmi dobré
Příjemná romance řešící   hlavně jídlo, která   pohodově plyne a baví.   Skvělé herecké výkony,   nemálo vtipu a krásné   lokace. Samozřejmě je to   předvídatelné, ale tak to u   pohádek bývá :-) A pro   námět motající se kolem   jídla mám trochu slabost,   takže za mě super...
Láska nebeská (Love Actually)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2014
Lepší romantickou komedii   jsem prozatím neviděl.   Silné, vtipné a hlavně   skvěle zahrané. A moc se mi   líbí, že se z ní stala   Vánoční tradice, protože   už několik let už patří i   k mým Vánocům a celý rok   se na ní těším.
Lásky čas (About Time)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.2.2014
Nadprůměr ano, ale...
Tak jo no, určitě   nadprůměrný snímek svého   žánru. Po všech ódách na   tento film jsem se velmi   těšil. Tvůrčí tým   skvělého snímku Láska   nebeská byl pro mě dalším   lákadlem a ještě zvyšoval   má očekávání. Bohužel,   nebylo to úplně ono.   Příběh fajn, ale hlavní   hrdina mě celkem silně vadil   a bohužel to v mém   případě srazilo celý   snímek, který je jinak velmi   dobře napsaný a má své   poslání.
Možná   přehnaná očekávání, ale   jsou lepší...
Ledové ostří (The Cutting Edge)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.1.2014
Příběh nikterak   originální, ale v tomto   podání dost dobře funguje.   Samozřejmě od začátku   víte, jak to nakonec dopadne,   ale je to skvěle zpracované,   ústřední dvojice je   vynikající a vše doplňuje   dobrá hudba a zákulisí   náročného sportu.

Jen nevíme,   jestli nakonec fakt vyhráli   :-)
Letec (The Aviator)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2015
Strhující Leonardo. Pro mě   nesympatický herec, kterému   paradoxně stále více   přicházím na chuť.   Zahráno naprosto skvěle.   Snímek řadím mezi   nejlepší životopisné   filmy, které jsem zatím   viděl.
Líbáš jako Bůh
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.3.2015
Někdy vtipné, někdy   trapné. Ale ze dna to tahá   Eva Holubová, která je   prostě skvělá. Jen díky   ní se k tomuto snímku docela   rád vracím. Ale bez ní by   to byla fakt slabota.
Martin a Venuše
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.4.2015
Nic nového pod sluncem, ale   bylo to příjemné, vtipné a   hlavně to nebylo tupé (jako   většina současné české   tvorby). Nečekejte bláznivou   komedii, ale příjemný   relax, u kterého se budete   lehce usmívat takřka celou   dobu.

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:10

55 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

12:40 - 13:35

45 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:45

60 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

0 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10