Zari
ohodnotit

Obávaný bojovník

Huo Yuan Jia

Další název:
Fearless; Untitled Jet Li Project; Fearless; Jet Li's Fearless; Legend of a Fighter
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
103 minut
„Bojovník beze strachu, hrdina bez soupeře.“

Komentáře k filmu Obávaný bojovník

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Nevím to, ale myslím si, že   se jedná o stejnou (reálnou)   postavu, jejíž smrt   oplakávají v Pěsti plné   hněvu s Bruce Leem.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.8.2015
Evidentně chtěl tímto   filmem Jet Li poctít mistra   svého bojového umění, což   se mu celkem podařilo.   Bojové scény vysoce   nadstandardní, výprava   slušná, historické reálie   dodrženy, alespoň podle   toho, co jsem zpětně   dohledala.
Mohu   potvrdit, že režisérská   verze obsahuje daleko více   scén především z vesnice,   kdy hlavní hrdina dojde k   sebepoznání. Život ve   vesničce rozhodně nebyl tak   poklidný a i když už hrdina   nechtěl bojovat, musel   právě při ochraně obyvatel   vesnice. Nevím však, zda je   tuto verzi možné sehnat i v   Evropě, já našla pouze tu   kratší, takže to co jsme   viděli v Asii už asi   nedokoukám:-)
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.9.2009
Obávaný bojovník
Bohužel kromě akčních   scén, které byli díky   kameře opravdu vynikající,   film nemůže nabídnout nic   jiného. Dialogy jsou tak   nesmírně pitomé, že to   snad ani není možné.   Všichni rádoby chytří   myslitelé se snaží   poučovat. Úplně   nejhloupější mi přišel   rozhovor Jet Liho o čajích.   Jinak příběh je už   stokrát opraná stará   vesta...
Petantino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.6.2013
Dokážu ocenit, když se   někdo rozhodne, že nabančí   každému, kdo si o to řekne   a svůj závazek splní.   Zvlášť děje-li se tak   způsobem efektním i   efektivním. Na druhou stranu   mne až tak nebavilo to jedno   velké klišé ve stylu   podělal jsem to - zamedituji   si mimo civilizaci - vrátím   se duchovně vyrovnaný a   zbiju všechny ty, které jsem   nestihl zbít předtím.   Žánrovka je to však velmi   solidní.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2014
Pěkný bojový film s   vynikajícícm Jetem Li v   hlavní roli. Filmy o bojovém   umění mám rád, akorát   těch kvalitních je hodně   málo a tento film kvalitní   je. Má překvapivý děj a   hlavně dobré efekty   samotného boje. Šokovalo   mě, že film jep odle   zkutečnosti. Velice chválím   Asijské filmaře. Vytvořili   na své poměry kvalitní   snímek.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Docela zklamání. Jediné   čím film zaujme jsou skvěle   udělané akční scény ale i   když jich je ve filmu   poměrně dost mohlo jich   klidně být i více a i když   jsou opravdu hodně povedené   občas mi připadali   nechtěně směšné. Ale i   tak jsou bojové scény to   njelepší z filmu. Když se   ve filmu nebojuje stává se z   filmu podprůměrná   podívaná se špatnými herci   a neuvěřitelně trapnými   dialogy.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.12.2014
Autoři zřejmě chtěli více   podtrhnout onu proměnu   naivního mladého nafoukance   do moudrého muže, ale filmu   to spíše ublížilo.   Nejzajímavější části   filmu jsou pouze minutové a   zbytek často spíše   omáčka. Více jsem   očekával charakteristiku   takovéto postavy jako u IP   mana, takže trocha   zklamání, scénář trochu   suchý ale celkově děj   zajímavý a poučný. Škoda   - jistě se dalo pojmout   lépe. Pokud Vám však jde   pouze o bojovou část -   jistě si přijdete na své.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.11.2007
Skvele bojove sceny v podani   genialneho Jet Li zraza dole   gycovity pribeh,ktory je velmi   plytky a opakuje sa snad v   kazdom druhom karate filme zo   70tych rokov.Rezia obcas   prekvapi krasnym zmyslom pre   detail,tak typickom pre cinske   filmy.Herecke vykony skor   priemerne a prisposobuju sa   dejovej linii.
Snura
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.7.2008
Na kung-fu filmy hong-kongské   produkce jsem se většinou   vždy díval tak trochu s   despektem, ale tohle bylo   více než příjemné   překvapení. Je vidět, že   Jet Li dokáže zahrát i   velice seriózní role a v   příběhu čínského   národního hrdiny a   sjednotitele wu-shu se jakoby   našel. Bojové scény a   zejména jejich choreografie   byly precizní.
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.10.2007
Jet Li dokazuje, že není   pouze kung-fu master, ale   také dobrý herec. Do role   národního hrdiny zapadl   skvěle a hrál velice   přesvědčivě, přičemž   jeho postupná proměna dodala   tomuto filmu opravdový   šmrnc. Jedním z kladů je   kvalitně propracovaný   příběh jehož součástí   jsou bezesporu pikantní   souboje. Zjednodušeně   řečeno, moc dobře se na   tento film dívá a pravdou   zůstává, že takových   kousků není mnoho.
gorous
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Jetli,po svém historickém   velkofilmu Hrdina natočil 100   krát lepší film Obávaný   bojovník,jeho náhlá sláva   bojovníka ,který neměl   přemožitele upadá,když   zabije jiného bojovníka   ikdyž nebyl v právu,jeho   dokonalé bojové provedení a   pokora ho dovedou do síně   slávy a v mém srdci zůstal   perfektní pocit z této   podívané 10 bodů
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Možná kdybych viděl film   úplně celý a nebyl o 40   minut sestříhaný, že by se   nám dostalo ještě   zajímavějších scén z   vesničky kam na sedm let   zmizel. To bylo pro mě   největší zklamání, kde   jsem počítal, že dostanu   zajímavé dialogy a ne pár   frází a nazdar, musím se   vrátit. V této části mi   byl film nejvíce sympatický   a začal konečně nabírat tu   správnou atmosféru.   Efektivní boje byly   lahůdkou, to nelze upřít,   jenže nic víc. A co ten čaj   na konci velebnosti?
vorenus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2007
Po velmi střízlivém   začátku,kdy to vypadá jen   na další tuctovou   mlátičku,jsem byl mile   překvapen v druhé polovině   filmu.A to co mě čekalo na   konec,tak to jsem opravdu   nečekal.
Koimisto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.7.2006
Cítil jsem se jako   zhypnotizován při   sledování tohoto   filmu.Myslím si také,že   jsem vydržel celý film bez   mrknutí oka ... akce   střídala akci a bojové   scény plné napětí a   skvělých efektů zase   hluboký a velmi působivý   příběh vyšperkovaný opět   skvělým JETem LIem.Dávám   tedy plný počet 10!
Warrior7
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2010
Některé komentáře zde   napsané mi už příjdou jako   klišé. A nehodlám už na to   nijak reagovat. Bojový   snímek je bojový snímek a   to by si každý před   shlédnutím měl uvědomit.   Za sebe mohu říci, že jsem   před tímto filmem Jeta Li   znal, ale neviděl jsem   žádný jeho film. A to se   právě změnilo. Jet Li   nejenom, že ovládá skvěle   bojová umění, ale také   poměrně dobře hraje, což   se u většíny herůc   podobného typu říci nedá.   Velice dobrý bojový film na   úrovni, kterému dodáva   šmrnc to, že je natočen   podle skutečné   události...rozhodně   doporučuji...
Markst
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2008
Bomba film, pro milovníky   bojovejch filmů bude tohle   hodně nadprůmšrná zábava,   co jinýho čekat od Jet Liho.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.9.2008
Jet Li coby Huo Yuan Jia   předvedl v tomto snímku   neuvěřitelný výkon.   Příběh vycházející z   historických zápisů   doplněný o pár   zajímavostí navíc je   nabitý akcí, porozuměním a   samozřejmě bojovým   uměním. Wu shu pravda není   zrovna můj oblíbený styl,   ale jelikož má stejné   kořeny a jsou v něm vidět i   podobné pohyby tak jsem   celkem krásně stíhal   dráhu, směr i účel   většiny úderů. Trošku mi   chybělo více moudrostí   bojových mistrů, ale k filmu   kde jde spíše o špatné   používání se to opravdu   příliš nehodí.
mirhasik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.4.2007
Super Jet-li performance!!   Výborný film, kde září   hlavní hrdina, jehož přerod   s namachrovaného a věčně   opilého bojovníka v   meditujícího a vyrovnaného   mistra je obdivuhodný   (výborný výkon Jeta-li).   Nejlepší scénou filmu je   čajový dýchánek s   japonským mistrem Nomurou a   pak samozřejmě samotné   boje, ve kterých Jet-li   dokazuje, že je prostě   jednička současné kung-fu   scény.
weitinger
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.4.2008
Skutečný příběh   bojovníka, který založil   tradici a školu jednoho druhu   bojového umění v Číně.   Přerod opileckého floutka, z   kterého se stala legenda.   Povedený historický film s   kultivovanými zápasnickými   scénami a bezchybným Jet Li   v roli mistra... Minisouboj s   japonským zápasníkem je   nezapomenutelný.
Dalším kladem snímku   jsou citlivě vykreslené   reálie začátku 20. století   v tehdy podceňované Číně.
Sandwitch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.5.2007
Na film z asijského   prostředí je to poměrně   slušný historický snímek   ze života bojobého umění.   Příběh je napínavý a   slušně se postupně vyvíjí   v zajímavý příběh. Dost   mi to připomíná filmy o   Shaolinu, protože námět je   poměrně podobný... Což je   jediná vada filmu, ale jinak   mě ten film docela zaujal.   Jestli máte rádi létající   bojovníky v pózách, které   jsou neproveditelné a   poměrně dramatický   příběh - vřele   doporučuji.
grunge1492
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2008
zatím nejlepší film z   Východu, co jsem kdy viděl.   Už druhý film s Jet Lim, co   jsem v poslední době viděl   a i když nejsem zrovna   vyznavač filmů   "bojových umění",   tak hodnotím 8!
Miluska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2008
:)
Od zaciatku mi bolo jasne, ze   to nebude obycajny akcak. A   samozrejme ma nesklamal, i ked   niektore vyhrady by som mala,   ale nemusim mat vsetko. Kamera   bola uzasna, a samozrejme aj   samotny pribeh bol velmi   posobivy.
flufit
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Opravdu dobrej filmek ... Jet   Li se zase vyznamenal ...   bojové scény výborně   natočené ... u tohohle filmu   jsem se fakt nenudil :)
Adamec
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Zase jednou Jet Li ve   vynikajícím film. Není jen   prosté bojové umění, ale   film s hlubokou myšlenkou.   Určitě se bude líbit.
Liberius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.3.2008
Fearless
konečně se na filmovém   plátně objevil dosti dobrý   film zaměřujíc se hlouběji   k bojovým uměním tento film   není jak by si někteří   mohli najivně myslet pouze o   bandě čiňanu mlaticích se   po hlavách, tento film má i   silne poselství že ať už   jste kymkoliv ať už bojujete   s kymkoliv vždy by jste si   měli davat pozor sami na sebe   neboť vy sami jste si   největším nepřítelem,   tento film není rozhodně   komedie jaké lze čekat od   Chackieho Chana (omluva za   skomolení jména) ale o   opravdu grandiozně   naservírovaný film který   nejen že má děj který má   něco do sebe ale má také   skvělé obsazení, velice   kvalitně provedené bojové   scény jež vám mohou zatajit   dech

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48041minih48041Den, kdy se zastavila Země (2008) 
The Day the Earth Stood Still n
minih14412minih14412Noční dobrodružství (1987) 
Adventures in Babysitting n
minih48431minih48431Iron Man 2 (2010) 
Iron Man 2 n
minih27135minih27135Wild Wild West (1999) 
Wild Wild West n
minih83071minih83071Tajemný svícen (2003) [TV inscenace] 
Tajemný svícen n
minih14284minih14284Nico (1988) 
Above the Law n
minih10831minih10831Krotitelé duchů II (1989) 
Ghostbusters II n
minih39872minih39872Napoleon (1960) 
Austerlitz n
minih8131minih8131Hazard srdcí (1987) [TV film] 
A Hazard of Hearts n
minih4310minih4310Blbec z Xeenemünde (1962) 
n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných (2000) [TV se...

01:20 - 02:15

30 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Šikmá věž v Pise

01:05 - 02:05

45 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

01:10 - 02:10

40 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:30 - 02:35

20 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Edith Fitzgerald

Fitzgerald Edith

Naposled navštívené:
Edith Fitzgerald

Fitzgerald Edith